Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английската гимназия минава на едносменен режим на обучение догодина

До средата на 2020 г. ще бъде завършено разширението на Първа английска гимназия, съобщи кметът на София при проверка ремонта. Тогава училището ще има готовност да премине на едносменен режим на обучение. В момента до съществуващата сграда се прави разширение заедно с нов физкултурен салон.

В сградата се помещават две училища - Първа английска гимназия и 112 Основно училище. На практика се изгражда още една гимназия, посочи кметът Йорданка Фандъкова.

Квадратурата на новата част е повече от квадратурата на старата част, така че практически строим още едно училище, което да позволи преминаването на едносменен режим на работа на двете училища, които се намират в тази сграда. Прави се и нов физкултурен салон, коментира Фандъкова.  

В новата сграда ще има 43 помещения, каза кметът на район Оборище Васил Цолов.  Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е в средата на 2020 г. Цолов, обаче е оптимист, че ремонтът може да приключи за предстоящата учебна година.

Последвайте Радио София в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

План за защита при горещини

Повишаването на температурите в Европа и Централна Азия е причинило смъртта на около 377 деца през 2021 г. Това сочи нов анализ на доклад с данни от 23 държави, публикуван от УНИЦЕФ. Организацията публикува нов документ с шест препоръки към правителствата за политики за защита на малките деца, които са особено уязвими от последиците от топлинните..

публикувано на 05.08.24 в 13:40

Как можем да участваме активно в създаването на политики в ЕС

Как можем да участваме активно в създаването на политики в ЕС чрез Европейската гражданска инициатива, подробности разказа Никола Миладинов от Европейската комисия в България. Какво представлява Европейската гражданска инициатива и кога започва да функционира тя? "Само една институция, един орган в ЕС има право да предлага закони и това..

публикувано на 05.08.24 в 12:33
София Лятева

София Лятева: Опитвам се да направя България по-добро място поне в звената, в които съм силна

Представяме ви София Лятева – млада дейна българка, по професия маркетинг експерт. Днес тя е активист за човешки права. Посветила е времето си на интересни социални социални проекти, преоткрива себе си пробвайки нови неща. Споделя:  "Опитвам се да направя България едно по-добро място по един или друг начин, или поне в тези звена, в които..

публикувано на 05.08.24 в 11:44

Нов закон за намаляване на инцидентите по пътищата

Относно зачестилите инциденти на пътя коментар направи един от най-успешните български рали пилоти Румен Дунев, председател на Българската федерация по автомобилен спорт. Той отбеляза, че неравенството между системните нарушители и водачите на МПС, които спазват правилата може да се реши с приемането на новия Закон за движение по пътищата. В него..

публикувано на 05.08.24 в 11:33

Слънчево, с температура в София около 27°

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, след обяд и над планинските райони, съобщиха от НИМХ. На отделни места там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, в..

публикувано на 05.08.24 в 07:35
Генералният директор на БНР Милен Митев

В основата на Радиото са хората

Генералният директор на БНР Милен Митев за поредното партньорство на БНР с Наградите за бизнес и туризъм и за мястото на БНР като обществена медия: "Подкрепяме наградите, защато имат кауза. Събитието свързва по естествен начин бизнеса с благотворителността. Продължаваме да се борим с разбирането от началото на 90-те, че който прави бизнес е..

публикувано на 04.08.24 в 11:38
Награди за бизнес и туризъм

Въображението те прави добър човек

Наградите за бизнес и туризъм, организирани от Балканска медийна асоциация с подкрепата на Министерство на туризма, за трета поредна година бяха връчени на яхта в Несебър.  Не само представители на юридическия и бизнес свят получиха статуетки, но отличени са и най-успешните компании за туризъм - хотели, ресторанти, туристически агенции и общини,..

публикувано на 04.08.24 в 11:02