Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Павлов: В днешното общество е успех да останеш добър човек

Как един човек с материална професия излиза от света на вещите и потъва в света на духовната материя?

3
Снимка: Facebook
В "Кой кой е" представяме Георги Павлов. Името му се свързва с мениджмънта на една от водещите фирми за недвижими имоти. Защо Георги Павлов? Защото той е пример за човек с харизма, респектира с брокерски познания, пленява с аналитичен ум, пътешественик, ангажиран с културния живот в столицата, нов столичанин и моряк по душа. 


"Харесвам София, хората в града, разнообразието и желанието за реализация тук. Трудно те приемат в столицата, но вече съм на възраст, в която подминавам това отношение. Дойдох в София, за да уча математика в Софийския университет".
Георги Павлов е богат човек в много значения на думата ....

"Успехът не се измерва само с пари. В днешното общество е успех да останеш добър човек - да помагаш и да ти помагат. Ако имам нужда от подаване на ръка някой ден, искам да знам, че много хора ще ми я подадат". 
Парите много лесно овладяват човек, защото, когато се научиш да правиш пари, получаваш много силна обратна връзка от обществото. Можеш да си купиш много неща, чувстваш се добре, обаче започваш да трупаш пари само заради трупането". 

"За мен богатство не е само материалното", признава Георги Павлов в предаването "Кой кой е".
И дава за пример с паметниците на материално богати хора, които са само два - на братята Евлоги и Христо Георгиеви. Паметници, които, обаче, не са сложени, защото са имали банка и са търгували с Европа, Азия и Африка, а защото са дали най-голямото дарение в историята на България -  земята и парите за построяването на Софийския университет. 
Според него е срамно след повече от 100 години, "когато страната ни е увеличила богатството си до 50 пъти, никой да не е успял да мине дарението на братя Георгиеви", а те са го направили, защото са имали силна връзка с народа си. 

Георги Павлов обича да чете книги, да колекционира картини, събира идеи, не се обвързва емоционално с вещи и е подготвен да отговаря на трудни детски въпроси, задавани от неговата дъщеря, която го пита често: "Татко, нали едно момиче може да се ожени само за момче", а това в днешно време е труден въпрос, си признава Павлов. 
Вторият въпрос, на който нашият гост бяга от директен и посредствен отговор е: "Татко, ние богати ли сме?". Георги Павлов споделя, че отговорите, които даваме на децата си, могат да преопределят живота им, затова трябва да сме подготвени. 
И въпреки че не е добър певец, се чувства щастлив с детските песни, които си припомня покрай момчето - бебе вкъщи.

Георги Павлов обича срещите с млади хора. Признава, че за да успее един човек, някой трябва да му подаде ръка. Не му е чуждо и чувството за обществен дълг, затова помага на деца да учат и създава неправителствени условия за млади хора, които търсят ръка.

"Когато човек се върне назад в живота си, вижда доста хора, които са му помогнали да вземе правилните решения. При мен една учителка по математика забеляза в 6-ти клас, че съм талантлив и ме изпрати на държавно съзтезание. Ключовото решение беше взето от друг човек, тя направи нещо повече от урока в учебника и промени живота ми. 

Затова сега аз се опитвам да помагам на младежи, които нямат професионална посока. Подпомагам и малки деца с фондация, която създава социална среда". 
Георги Павлов е човек с много интереси и много възможности, но като лукс определя времето, в което върви пеша из София. 

"Много хора не могат да си позволят да вървят пеша, но аз имам възможност да избирам офиса и жилището си, така че да вървя 15 минути през хубавата част на София. Обичам, когато срещна хора, да ги каня да дойдат при мен. Аз съм градско момче, израснал съм в центъра на Бургас, а сега живея в центъра на столицата и за мен е лукс да съм на местата, които харесвам. Морето ми липсва само лятото, защото съм моряк по душа - обичам движението и да съм на различни места". 

Въпреки че съм в имотния бранш и знам как да помогна на хората да намерят дома на живота си, съм загубил този сантимент и живея под наем, на места, които отговарят на моментното ми състояние". 

Георги Павлов обича времето сред природата. Посетил е много екзотични страни, в които е на една ръка разстояние от дивия свят. Последното място, на което е стъпил, е Танзания, където е бил в компания от зебри и антилопи, слонове и лъвове. 

"Източна Африка е родният дом на човечеството, когато предците са първи път са станали хора и са тръгнали да заселват цялата планета", казва с възхищение Георги Павлов. 

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 19.04.24: Феминистките застрашават ли привилегиите на мъжете?

Завършва седмицата, в която коментатори на "Форум" бяха социологът Мила Минева и Матю Стоянов, по-известен като рапърът Жлъч. В последния работен ден ангажимент остави на дистанция Жлъч, но се включи с мнение по телефона. Сред акцентите, които детайлно коментира Мила Минева (както и Жлъч от Стара Загора), бяха: Българското..

публикувано на 19.04.24 в 18:25

Нова възможност за децата в нужда

Фондация "Програма Генерация" помага на деца без родители чрез менторска програма и набиране на средства за по-добър старт в самостоятелния им живот. Мисията е те да бъдат предпазени от декласиране и да получат подкрепа в професионалния им път, за да станат пълноценни хора за себе си и останалите в общността. Усилията на фондацията са..

публикувано на 19.04.24 в 17:48
Иво Желев

Иво Желев: Не знаем достатъчно за украинските бежанци, за да им помогнем за интеграцията

Над 180 хил. украински бежанци са получили временна закрила в България след избухването на войната през 2022 г. В момента на територията на страната пребивават 72 хил. души . Тези факти говорят, че България е по-скоро транзитна дестинация за украинците. Това отбеляза пред БНР-Радио София Иво Желев  - експерт-анализатор, след..

публикувано на 19.04.24 в 17:11
Светът е настръхнал от възникналия конфликт между Израел и Иран

Седмицата в САЩ: Израел, Иран, Украйна, Тръмп

Израелско нападение в Иран Тази сутрин израелската армия е нанесла удар в Иран в отговор на баража от ракети и дронове срещу Израел миналия уикенд. Не се знае все още какви са щетите, но намерението е било да се изпрати послание, че Израел има възможността да нанася удари в Иран. Погледите са насочени към реакциите. Съединените..

публикувано на 19.04.24 в 15:57
Хърватският премиер Андрей Пленкович

Година и 3 месеца след влизане в еврозоната, в Хърватия цените са удвоени

Оправдаха се опасенията за масово поскъпване след приемане на еврото за валута в Хърватия , съобщи пред БНР-Радио София оттам журналистката Диана Гласнова , главен редактор на сп. "Родна реч". Поскъпването беше обусловено от превръщането на предишната национална в евро, както и от закръгляването нагоре от страна на търговците. Освен..

публикувано на 19.04.24 в 15:24
Гергана Димитрова  и Даниел Ненчев -

"За фотографията" на Сюзън Зонтаг - писана преди съвремието ни, важна и до днес

За фотографията и визуалната култура, разказва книгата на Сюзън Зонтаг "За фотографията". Тя беше представена в предаването "Радиокафе"   от издателя Гергана Димитрова. Преводът е на Христина Кочемидова и Юлиан Антонов. Има ли нужда от фотография в епохата в, която всеки уж е фотограф? "Нашата визуална култура се е оформяла..

публикувано на 19.04.24 в 15:16

"Веднъж прекосиш ли океана" с премиера за България

"Веднъж прекосиш ли океана" е театрален вербатим моноспектакъл на Мартина Новакова с премиера за България. Това е полет от София до Ню Йорк, на който шестима души пътуват в едно тяло. Какво е да емигрираш? Как пресъздаваме културата си в чужда страна? Какъв образ бихме искали да има България в чужбина? Каква е ролята на изкуството във всичко..

публикувано на 19.04.24 в 14:34