Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Накъде в София

Картина от изложбата “Щастлив лабиринт“ на Николай Панайотов

ДИСКУСИЯ

В Национален дворец на културата ще се проведе обществена дискусия за изработването на окончателен проект на Стратегия за развитие на културата 2019-2029 г., организирана от Министерството на културата. Обсъждането ще протече в няколко срещи, посветени на различните секторни политики.

КНИГИ

В галерия-книжарница "София Прес" от 18.00 ч. ще бъде премиерата на книгата "Бягство от Крим" от писателя Светослав Нахум. Разказът "Бягство от Крим" e публикуван в САЩ, Украйна, Австрия, Румъния и Унгария. Събитието се организира от посолството на Украйна в България, Съюзът на българските писатели и Галерия-книжарница "София-прес".

В Столична библиотека от 18.00 часа ще бъде отбелязан Международният ден на хайку поезията. Организаторите на събитието са Български хайку съюз и Столичната библиотека.

КОНЦЕРТ

Концерт на джаз певицата Мирослава Кацарова "Electronic Dreams". Мирослава Кацарова и триото на Мирослав Турийски ще поставят на фокус  взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства. Тя ще представи две авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове, както и песни на "Бийтълс", Ленард Коен и Луис Бонфа, а акцент в програмата ще бъде пиеса на шведския композитор и пианист Есбьорн Свенсон. Визуалната среда е създадена специално за концертите от фотографа Павел Червенков.

ТЕАТЪР

В ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, от 19.30 ч. ще бъде премиерата на спектакъла "Машината за омраза" на танцьора и хореограф Марион Дърова. Хореографският дебют на артиста е през 2016 г. с представлението "Мейнстрийм". Концепцията и хореографията на "Машината за омраза" са дело на Марион Дърова, а звуковата среда създава Александър Евтимов - Шаманчето. В представлението участват Мартина Апостолова, Михаил Стоянов, Борис Георгиев, Васил Зелямов.

ИЗЛОЖБА

От 18.30 ч. в галерия “Нирвана” ще бъде открита изложбата “Щастлив лабиринт“ на Николай Панайотов. Творящият в Париж художник ще представи 100 рисунки, назовани от него писма, живописни платна и скулптурни инсталации.В Софийска градска художествена галерия ще се бъде показана фотографска изложба „Терен Медея“. Топ актьори влизат в ролите на богове и герои в изложбата с фотографии, видеа, рисунки и макети.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.