Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Веселин Милев, СОС: Общинските лечебни заведения стават конкурентни на всички

Д-р Веселин Милев (вляво) тази седмица посети болница "Шейново" и обсъди с кмета Фандъкова ремонтните дейности
Снимка: Поли Начева
Столичните общински лечебни заведения отчитат положителен финансов резултат след разглеждането на годишните им отчети от балансова комисия, съобщи д-р Веселин Милев - председател на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет.

На две поликлиники в София се поставят асансьори - в ДКЦ 13 в „Лозенец“ и ДКЦ 22 в кв. „Гео Милев“.

Догонващи спрямо останалите общински лечебни заведения са тези в крайните квартали на столицата - ДКЦ 30 в кв.„Обеля“, ДКЦ 16 в район „Кремиковци“, 31-ви Медицински център в район „Нови Искър“ и 9-и в кв. „Орландовци“.

Причината е, че сред живеещите там има много здравно неосигурени лица, за които общината плаща.

Предстои да бъдат оправени и фасадите на Втора и Четвърта градска болница.
Смятам, че ставаме по-конкурентоспособни - допълни д-р Веселин Милев.

Чуйте още по темата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водната терапия е подходяща и при физически, и при интелектуални затруднения

Водата крие в себе си терапевтична сила, която може да бъде незаменим помощник на рехабилитаторите, които се грижат за деца и възрастни с двигателни увреждания и проблеми в развитието. В това са убедени специалисти и благодетели от Фондация "Сийдър". Водата и движението във водна среда помага за подобряване на мускулния тонус,..

публикувано на 06.08.24 в 11:18
Снимка: Национален музей „Земята и хората“

Музеят "Земята и хората" с четири временни изложби през август и концерт за Деня на милосърдието

Националният музей „Земята и хората“ представя четири временни изложби през август. По повод Денят на милосърдието - 6 август от културната институция организират и концерт от ХХ Юбилеен фестивал „Изкуствата за Земята". Събитието е посветено на състраданието към жертвите на атомните бомбардировки през Втората световна война. Музеят предлага..

публикувано на 06.08.24 в 10:34

Практикуваме уейкборд и йога в близост до София

На 10 август 2024 г. момичетата от Wild-berries канят всички любители на уейкборда на Wake & Flow ден на язовир Алино. Всеки, който е начинаещ или напреднал в този спорт, ще може да се качи на дъската и да се плъзне по водната повърхност, теглен от специален влек. "Хубавото при този спорт е, че можете още в деня да се научите да се возите и да се..

публикувано на 06.08.24 в 08:50

Променлива облачност с температура в София около 29°

През деня облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините, и на места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони, съобщиха от НИМХ. Вятърът в цялата страна, най-късно в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен,..

публикувано на 06.08.24 в 07:35
Снимки: Надежда Герова

От Моста на влюбените до Златните мостове без велосипед

Витоша привлича скиорите през зимата, но в летния сезон напливът от туристи сякаш драстично се увеличава, и то не само през уикендите. Пътуването до близка до София планина се обслужва и от две автобусни линии – 61 и 66. Разписанието на двата автобуса е на всеки 30 минути както през делнични дни, така и през уикенда. Маршрутът на..

публикувано на 05.08.24 в 17:42
Снимки: Надежда Герова

Кой цапа и драска в столичния обществен транспорт?

Боклуци, мръсни и надраскани седалки, налепени с всякакви стикери врати. Всичко това може да се види в столичните автобуси, трамваи и тролеи. Проблемът за нелицеприятната гледка обаче не възниква толкова от непочистване на превозните средства, колкото от липсата на съзнание и гражданска отговорност. Именно по-ниската хигиена в някои..

публикувано на 05.08.24 в 16:48
Михаела Маевска (вляво) с Яна Спиридонова

Съвременните драми в големия спорт

В разгара на Олимпийските игри в Париж, екипът на "Добър вечер, София" посрещна специален гост – Михаела Маевска – едно от златните момичета на България, състезавала се на три олимпиади подред от 2012 до 2020 година, днес щастлива майка на дъщеричка. Михаела сподели с екипа ни емоциите, които е изпитвала през годините между първите и..

публикувано на 05.08.24 в 15:25