Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина отваря врати тази вечер

Снимка: Facebook
„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина тази вечер отваря врати с над 300 дарени книги. Заглавията, които можем да открием там, са както на български, така и на чуждестранни автори. 

Библиотеката, реализирана благодарение на фондация "За Оборище", е със свобден достъп, а инициаторите разчитат на добрината и справедливостта на хората, както и на тяхното желание книгите да бъдат споделяни. 

Проектът вече седма година радва столичани, а организаторите казват, че повечето хора много се радват на идеята и се осъществява обмен, но понякога има деца, които не разбират значението на книгите и не ги пазят.

Библиотеката ще бъде на разположение на столичани и гостите на града до края на октомври, а ако някой желае, може да дари книги, които да бъдат препрочитани от още желаещи.

Още за проекта „Библиотеката между листата“ - чуйте от Божидар Емануилов от фондация „За Оборище“. 
Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Женския пазар днес

Драстичните мерки по централните пазари се налагат в името на здравето

След заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронаривуса изпълнителният директор на "Пазари Възраждане" Драгомир Димитров издаде свое разпореждане за по-строги правила за територията на Женския пазар и пазар "Димитър Петков". Мерките, въведени в началото на извънредното..

обновено на 10.04.20 в 18:57

Софиянци паркират безплатно в зоните до Великден

Синята и зелената зона за паркиране в София остават безплатни до 20 април включително. Това реши на заседание  днес Столичният оперативен щаб. Зоните за паркиране в София остават безплатни до 20 април включително. Това реши на заседание  днес Столичният оперативен щаб. Наблюденията и анализите на натовареността продължават и през идващата..

публикувано на 10.04.20 в 17:18
Радослав Христов

На Цветница ще има свежи цветя, въпреки че и този бранш търпи загуби от коронавируса

Ръст в продажбите на градински цветя отчитат през последния месец в бранша. Неочакваната ваканция изкара много хора по градините, в търсене на ново хоби, с което да запълнят дните в изолация. За сметка на този ръст, Радослав Христов – собственик на цветарски магазин в Самоков разказва, че рязаните цветя за букети се купуват все по-рядко...

публикувано на 10.04.20 в 17:13

Онлайн солидарно месене на хляб - защо не

Използвайки метафората на хляба, че само обединени в едно, малките пшенични прашинки са способни да се превърнат във вкусен и питателен хляб, от „ Хлебната къща на София “ и „ Солидарна Кухня – София “ подготвят безплатно онлайн месене на хляб с благотворителна цел . Срещана е от 11.00 часа в платформата за споделени видеа Zoom , където всеки, който..

публикувано на 10.04.20 в 16:35

Covid-19 и възможностите за бизнес нишите, които създава

На фона на поголовната рецесия в икономиката в повечето сектори, някои браншове процъфтяват, заради противоепидемичните мерки и нуждата да се изолираме. Една от нишите, които почувстваха особено силен тласък, е онлайн търговията на бързооборотни стоки и хранителни продукти. От удобството на тази услуга се възползват най-често майки с деца и възрастни..

публикувано на 10.04.20 в 15:19

Музикалният театър се включва в инициативата „Заедно в кризата”

Националният музикален театър вече е част от инициативата „Заедно в кризата - Класическата музика в България онлайн” . Нейното начало поставиха БНР и Софийската филхармония с идеята музикалните културни институции да обединят усилия в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение...

публикувано на 10.04.20 в 13:52
Евгений Димитров

Евгений Димитров: Училището трябва да е приятелска среда, децата да не се притесняват, ако бъркат

Независимо от формата, в която протичат учебните занятия – по стандартния начин в сградата на училището или онлайн, в часовете на преподавателя по немски и английски език Евгений Димитров няма отсъстващи и всички бързат да не изпуснат урока. Защото това не са просто уроци, а начин на общуване с широк поглед към света, ценностите и развитието на..

публикувано на 10.04.20 в 12:56