Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Римски терми” във Варна посреща театри от цялата страна

Снимка: Театър „Римски терми“

За 18 вечери, в рамките на по-малко от месец, най-големите римски терми на Балканите се превръщат в сцена на театрални и музикални постановки.
Началото на поредното издание на театър “Римски терми” във Варна е тази вечер с премиерната постановка по пиесата на Иван Вазов “Двубой”.

Българско заглавие, което след тази премиера, ще покажем и на 18 юли. Този спектакъл, след подготовката в театър “Римски терми”, предстои да бъде изигран и на сцена “Филиал”. Пиесата е адресирана към младите
, разказва Даниела Димова - директор на театрално-музикалния продуцентски център във Варна.

В рамките на театъра ще има и няколко гостувания. На 9 юли театралната трупа на Кърджали ще представи спектакъла си “Застреляй идиотите”. На 13 юли идва и Сливенският театър с “Непоправимо”, а Търновският театър ще представи пиесата “Йоан, синът на Асен” два дни по-късно.Какво още включва програмата - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Четири лапи": Българските зоопаркове се придвижват бавно към стандартите

Повече от 10 години организация за защита на животните "Четири лапи" работи за подобряване на условията на животните в българските зоопаркове. От фондацията следят и сигнализират за проблеми при отглеждането на големи котки, мечки и други диви животни в различни зоологически градини в България . В следствие на дългогодишната работа..

публикувано на 06.08.24 в 13:55

Преображение Господне - духовните ни очи да се отворят за пълното богопознание

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне. Началото на празника идва от първите векове на християнството и е свързано с едно от най-важните евангелски събития - явяването на Иисус Христос в небесна слава пред трима от най-близките му ученици. Пред БНР-Радио София за..

публикувано на 06.08.24 в 12:41

Водната терапия е подходяща и при физически, и при интелектуални затруднения

Водата крие в себе си терапевтична сила, която може да бъде незаменим помощник на рехабилитаторите, които се грижат за деца и възрастни с двигателни увреждания и проблеми в развитието. В това са убедени специалисти и благодетели от Фондация "Сийдър". Водата и движението във водна среда помага за подобряване на мускулния тонус,..

публикувано на 06.08.24 в 11:18
Снимка: Национален музей „Земята и хората“

Музеят "Земята и хората" с четири временни изложби през август и концерт за Деня на милосърдието

Националният музей „Земята и хората“ представя четири временни изложби през август. По повод Денят на милосърдието - 6 август от културната институция организират и концерт от ХХ Юбилеен фестивал „Изкуствата за Земята". Събитието е посветено на състраданието към жертвите на атомните бомбардировки през Втората световна война. Музеят предлага..

публикувано на 06.08.24 в 10:34

Практикуваме уейкборд и йога в близост до София

На 10 август 2024 г. момичетата от Wild-berries канят всички любители на уейкборда на Wake & Flow ден на язовир Алино. Всеки, който е начинаещ или напреднал в този спорт, ще може да се качи на дъската и да се плъзне по водната повърхност, теглен от специален влек. "Хубавото при този спорт е, че можете още в деня да се научите да се возите и да се..

публикувано на 06.08.24 в 08:50

Променлива облачност с температура в София около 29°

През деня облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините, и на места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони, съобщиха от НИМХ. Вятърът в цялата страна, най-късно в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен,..

публикувано на 06.08.24 в 07:35
Снимки: Надежда Герова

От Моста на влюбените до Златните мостове без велосипед

Витоша привлича скиорите през зимата, но в летния сезон напливът от туристи сякаш драстично се увеличава, и то не само през уикендите. Пътуването до близка до София планина се обслужва и от две автобусни линии – 61 и 66. Разписанието на двата автобуса е на всеки 30 минути както през делнични дни, така и през уикенда. Маршрутът на..

публикувано на 05.08.24 в 17:42