Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планинар засне соловото си преминаване по маршрута Ком - Емине

В предаването "Турагент" се срещаме с Мартин Стефанов и неговата приключенска документална поредица, която представя  "почти" соловото му преминаване на един от най-популярните планински туристически маршрут в България - Ком - Емине.

Мартин Стефанов споделя, че това не е пътеводител и съветник по въпроси, свързани с прехода и планинарството като цяло. Поредицата е създадена, за да вдъхнови туристите да преследват мечтите си, да са смели и отговорни в начинанията си, да обикнат природата и както Мартин шеговито добавя -  “та дори и БДЖ с всичките си минуси, все пак нашите влакове са изключително симпатични и дори романтични”.

Повече за приключението чуйте от Мартин Стефанов в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Любов по сценарий в Холивуд" ще се случи на 14 май

С актьорите Жанет Милска, Николай Тодоров и режисьора Камен Коев говорим за "Любов, по сценарий в Холивуд", представление с предстояща премиера по музика на Милица Гладнишка и Иван Велчев. Какво ни очаква в предстоящия спектакъл? "Много любов – истинска, истерична, злобна, смешна", увери ни Жанет. "С Жани и Камен се познаваме..

публикувано на 10.05.24 в 19:27

Рисковете пред Княжевската минерална баня се увеличават

Най-старата минерална баня в София е застрашена не само сградата, но и минералната вода изобщо, поради строителство в близки имоти. Не е извършен ежегоден хидрогеоложки монторинг, за да се установи дали строителството на търговски комплекс наблизо не е увредило трайно находището. А самата баня, която е най-старата в София, датираща от..

публикувано на 10.05.24 в 18:01

Безплатни белодробни изследвания за пушачи

Безплатни изследвания на дишането при пушачи и бивши пушачи ще се проведат в четири града в страната от специалисти-пулмолози. Изследванията са част от Националната кампания "За живот без тютюнев дим" на Института за здравно образование и Националната асоциация за профилактика на белодробните заболявания, посветена на Световния ден без тютюнев..

публикувано на 10.05.24 в 17:41
Александър Христов

Изборите и избирателната пасивност

Официално в полунощ на 9 срещу 10 март 2024 г. започна предизборната кампания за насрочените на девети юни избори за народни представители в следващия парламент, както и за български евродепутати. Кампанията ще продължи до полунощ на 7 юни. Каква е ефективната политическа комуникация в контекста на предстоящите избори? Коментар по темата направи..

публикувано на 10.05.24 в 16:26

Всяка комуникация със социален елемент е печеливша

През последните десетилетия различните рекламни послания достигат до нас чрез различни медийни канали. За целта, все по-креативно се използват и социалните мрежи. Помага или пречи обаче, изкуственият интелект в изработката на реклами? Според проф. Христо Кафтанджиев от Факултета по журналистика на Софийския университет и ръководител на..

публикувано на 10.05.24 в 15:16

Първа заплаха за Израел от САЩ

Кои са най-важните новини от седмицата от САЩ предаде Младен Петков от Вашингтон. Тази седмица за първи път американският президент Джо Байдън заплаши Израел, че може да спре военната помощ за страната в продължаващата седми месец война. Заплахата доведе от бърза реакция от израелският премиер Бенямин Нетаняху, който каза, че страната му ако се..

публикувано на 10.05.24 в 15:11
Румен Иванов

Нарушителите на пътя заедно с фиша вече ще получават писма от близки на загинали в ПТП

От днес започва националната кампания за пътна безопасност "Написах ти писмо" , която цели да накара хората да се замислят, как точно подхождат, когато се качват в автомобила, тъй като в същността си той представлява една тежка машина, движеща се с много бърза скорост. Той служи не само да стигане от точка „А“ до точка „Б“, но когато не бъде..

публикувано на 10.05.24 в 14:55