Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво ни кара да хълцаме

Снимка: https://pixabay.com

В най-детското предаване в ефира на Радио София разбулихме мистерията зад едни от най-обичайните неща, които се случват на човешкия организъм ежедневно. Започнахме с това кога ни настръхва кожата, продължихме да разнищваме защо хълцаме, защо ни къркори коремът и кога ни изтръпват краката.

Този път в "Радиолексикон" имахме специални гости - децата от 66-а детска градина "Елица" в "Панчарево".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира четвърти обучителен курс на програмата "Жените в технологиите – Women in Tech"

Глобалната обучителна програма за придобиване на основни дигитални умения  "Жените в технологиите – Women in Tech" , стартира своя четвърти обучителен курс на 16 август 2024 г., петък. Обучението се провежда за първи път у нас, като то е предназначено да отговори на предизвикателствата в различията в цифровите умения сред жените в нашето..

публикувано на 14.08.24 в 16:41
Надя Василева, председател на БКЗ

Равнопоставеността между жените и мъжете в работата

Жените остават по-слабо представени на ръководни постове и продължават да получават по-ниски заплати от мъжете, въпреки че ги превъзхождат по образование. Това показват данни, цитирани в проект на доклад за равнопоставеността на жените и мъжете в България за 2023 г. Той е публикуван за обществено обсъждане. В него са изложени извършените..

публикувано на 14.08.24 в 15:58

Иззеха няколко скъпи автомобила от базата на "Волф" в София

Органите на реда иззеха няколко луксозни и скъпи автомобила от базата на "Волф" в столицата, предаде репортер на Хоризонт. Акцията идва след като от сутринта прокуратура, антикорупционна комисия и полиция обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански. Полицейско-прокурорска акция: Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка Действията са във..

публикувано на 14.08.24 в 15:11
Весела Герчева и Юлияна Дечева, които представиха новата обучителна програма към НБУ

Разкриват нова обучителна магистърска програма - "Съвременни музейни експозиции" към НБУ

Сред разнообразието от теми, които екипът на "Добър вечер, София" подбира, намери място и археологията, в приятната компания на Юлияна Дечева – програмен директор  "Куртурно-исторически и природен туризъм" и Весела Герчева – директор на Програма "Съвременни музейни експозиции" в Исторически и археологически музей към Нов български университет..

публикувано на 14.08.24 в 14:23

Олимпийските игри завършиха, но емоциите все още остават

XXXIII-те летни олимпийски игри, които се проведоха в Париж, завършиха, но емоциите все още остават. Въпреки, че започна с противоречие, Олимпиадата остана в сърцата на милиони хора. За изминалите спортни дни – какви страсти провокираха, за спечеленото и високата конкуренция в спорта, чуйте коментара пред Радио София на спортния журналист Камен..

публикувано на 14.08.24 в 13:43
Lomovera

Фотографията като психологически помощник за емоционално изразяване

Фотографията може да бъде психологически помощник за емоционално изразяване. Фотографията често се преплита с психологията, смята фотографът и обучител Вера Гоцева – Lomovera. Споделя, че във всичките си фотографски занимания поставя на фокус човека. „Човекът не просто като обект на снимка, а по-скоро човекът като индивидуално същество, което..

публикувано на 14.08.24 в 12:16
Фондация

БАРОК награди организации и институти за принос към достъпа на млади хора до култура

В рамките на X Национална конференция „Достъп на младите хора до култура” Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт връчиха наградите „ПроКултура“ за принос на различни институции и личности. "Кампанията има история. Още през 2013 г. беше сформирана работна група и излязохме с декларации..

публикувано на 14.08.24 в 11:18