Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

На 8 март трябва да обичаш мама...

Наближава пролетта, а с това започнаха да се изреждат и празниците. Дойде и моментът да покажем на жените в нашия живот колко много държим на тях, а в случая на 5-6 годишните – да кажем на мама колко много я обичаме.  В предаването “Радиолексикон”..

публикувано на 10.03.20 в 11:15

Баба Марта е... нещо като дух

Много загадки има около най-българския обичай - подаряването на мартеници. С децата от 29-а детска градина „Слънце“ направихме опит да ги разнищим в "Радиолексикон". Те ни разказаха всичко, което знаят за легендите - Баба Марта и нейните верни..

публикувано на 02.03.20 в 15:15

Как да се справим с пречещите съседи

Една винаги актуална тема разгледахме в "Радиолексикон" с децата от 29-а детска градина "Слънце" - попитахме ги за съседите. Една неизменна част от ежедневието ни, особено когато живеем в голям град като София. Събуждали ли сте се късно вечер от висока..

публикувано на 24.02.20 в 14:10

Любовта е...

Отмина един от най-топлите празници - Свети Валентин, а столичните улици бяха изпълнени с балони във формата на сърца. Така естествено подехме темата за любовта с малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце". В приказките принцът се..

публикувано на 17.02.20 в 16:45

Когато сняг над страната... завали

Дългоочакваният сняг ни зарадва, макар и чак през февруари. Децата обаче не пропуснаха "златната" и все по-рядка възможност да направят снежни човеци и да се замерват със снежни топки. Събеседниците ни в "Радиолексикон" от 29-а детска градина „Слънце“..

публикувано на 12.02.20 в 12:48

Грамофон, касетофон или уокмен - ретро или не

Помните ли грамофона, касетофона и или уокмена. Днес някои от тези ретро устройства стават дори модерни. Базарите за винилови плочи стават все по-популярни. Гордите притежатели на грамофон твърдят, че изживяването да слушаш музика от плоча е..

публикувано на 04.02.20 в 11:05

Безопасна ли е мъглата и как да се справим с нея

Мъглата в София се превръща в сериозен проблем през зимните месеци. Дотолкова, че от него се вълнуват и децата. Как се появява мъглата и от какво се състои? Безопасна пара, изгорели газове или пък и двете? Малките ни приятели от 29-я детска..

публикувано на 20.01.20 в 13:18

Кой е "шефът" вкъщи

Кой е шефът вкъщи? Този въпрос обсъдихме с децата от 29-а детска градина „Слънце“ в предаването "Радиолексикон". От тях разбрахме обаче, че няма еднозначен отговор... Дори и в ерата на IT специалистите, това да имаш собствен бизнес остава много..

публикувано на 13.01.20 в 11:43

Нова година в едно райско кътче - света на децата

В края на годината ние възрастните дълго време правим равносметка на всичко, което сме постигнали, и планираме това, което ни предстои. Децата пък просто си задават въпроса - как разбираме, че е дошла въобще Новата година. Ако видите фойерверки, това..

публикувано на 30.12.19 в 17:48

Коледната украса - най-забавно е да си я направим сами

Как да украсите вкъщи? Отговор на този въпрос можете да получите от децата от 29-а детска градина „Слънце“ в София. С тях се отдадохме на празничното настроение, като се опитахме да разберем може ли да съществува Коледа без коледна украса ...

публикувано на 20.12.19 в 13:15