Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиолексикон

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Радиолексикон - предаването, в което ние питаме, а отговарят децата. Главни герои в него са деца на възраст от 4 до 6 години. С тях си говорим за кино, спорт, детски игри, куклен театър, готвене както и за важни неща - какво е дъгата, защо вали дъжд, важно ли е да се ходи на зъболекар и историята на България.

Това предаване е най-вече за пораснали деца, защото родителите слушат мъдростите на децата си и се връщат в своето детство с усмивка.

Радиолексикон се излъчва в събота сутрин от 8:00 до 9:00 часа и е едно чудесно начало на почивния ден.


Публикации

Безопасна ли е мъглата и как да се справим с нея

Мъглата в София се превръща в сериозен проблем през зимните месеци. Дотолкова, че от него се вълнуват и децата. Как се появява мъглата и от какво се състои? Безопасна пара, изгорели газове или пък и двете? Малките ни приятели от 29-я детска..

публикувано на 20.01.20 в 13:18

Кой е "шефът" вкъщи

Кой е шефът вкъщи? Този въпрос обсъдихме с децата от 29-а детска градина „Слънце“ в предаването "Радиолексикон". От тях разбрахме обаче, че няма еднозначен отговор... Дори и в ерата на IT специалистите, това да имаш собствен бизнес остава много..

публикувано на 13.01.20 в 11:43

Нова година в едно райско кътче - света на децата

В края на годината ние възрастните дълго време правим равносметка на всичко, което сме постигнали, и планираме това, което ни предстои. Децата пък просто си задават въпроса - как разбираме, че е дошла въобще Новата година. Ако видите фойерверки, това..

публикувано на 30.12.19 в 17:48

Коледната украса - най-забавно е да си я направим сами

Как да украсите вкъщи? Отговор на този въпрос можете да получите от децата от 29-а детска градина „Слънце“ в София. С тях се отдадохме на празничното настроение, като се опитахме да разберем може ли да съществува Коледа без коледна украса ...

публикувано на 20.12.19 в 13:15

Интересни ли са рекламите (особено тези на играчки)

С най-малките ни събеседници от 29-а детска градина „Слънце“ разговаряхме в "Радиолексикон" за някои по-сериозните неща от живота - рекламите и телевизията като цяло… Рекламите на играчки са любими на децата. Сигурно не им е лесно на родителите да..

публикувано на 18.11.19 в 11:38

Хората са различни... Ценното е, че могат да са приятели

Защо хората по света изглеждат по различен начин? Труден въпрос, безспорно, дори за възрастните. Малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце" обаче нямат никакви предразсъдъци и въображението им се развихри... Причините са много и..

публикувано на 11.11.19 в 11:15

Въздухът, без който не можем

В предаването "Радиолексикон" попитахме малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце" без какво не може да живее човек. Много бързо разбрахме, че това са четирите елемента: храна, вода, въздух и приятели. Децата подробно ни..

публикувано на 04.11.19 в 18:21

Идва най-страшният ден в годината

Наближава Хелоуин - един от любимите празници на децата, когато те могат да развихрят въображението си и да се трансформират във всичко. Затова и малките ни приятели от 29-а детска градина "Слънце" бяха така добри да ни разкажат защо това е най-страшният..

публикувано на 29.10.19 в 12:07

Кой ни се кара и кой ни глези най-много

Голямата борба вкъщи, когато има малко дете, е да спечелиш любовта му. Затова и с малките приятели на Радио София от 29-а детска градина „Слънце“ обсъдихме кой е най-строг вкъщи. Разбира се поискахме да разберем и кой е най-внимателен и към кого те..

публикувано на 21.10.19 в 12:19

Какво ни кара да хълцаме

В най-детското предаване в ефира на Радио София разбулихме мистерията зад едни от най-обичайните неща, които се случват на човешкия организъм ежедневно. Започнахме с това кога ни настръхва кожата, продължихме да разнищваме защо хълцаме, защо ни къркори..

публикувано на 14.10.19 в 12:11