Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет на район "Слатина"

Георги Илиев: Ще се опитам да въведа нов модел за прозрачност

Георги Илиев

Радио София започва поредица от интервюта с новоизбраните районни кметове в столицата. Това са представителните лица на кварталите в големия град, отговорните за местните политики, администраторите, които ще развиват политиките за града.

Първият, който откликна на поканата за интервю, е новият кмет на район "Слатина" Георги Илиев - един от кандидатите на "Демократична България"  които спечелиха балотажите в столицата вчера.

На втория тур Илиев победи в пряк двубой за управлението на "Слатина" досегашния кмет Наталия Стоянова от ГЕРБ, след като се яви на балотажа с по-малко гласове от първия, но обърна вота в своя полза. Резултатът при сто процента обработени протоколи е 51.62% за Георги Илиев срещу 40.13% за Наталия Стоянова. 8.24% от гласувалите не са подкрепили никого в район "Слатина".

Георги Илиев обясни, че още днес ще се запознае с конкретен проблем на човек с увреждане и добави, че основното затруднение за гражданите в района, както и в цялата държава, произтича от недостатъчната прозрачност на администрацията. Затова той се ангажира, че ще положи усилия да промени модела на обслужване, така че хората да имат постоянно информация онлайн за движението на техните жалби и сигнали.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Перфектната формула за баланс във всекидневието ни е 3x8

След двата големи християнски празника в едно Великден и Гергьовден е време отново да пренастроим себе си към обичайния работен ритъм. Вероятно някои от нас по време на тези празници са планирали и други – лятната семейна отпуска например.  Какъв е добрият баланс между делници и празници, за да не се налага да си почиваме и от празниците и..

публикувано на 07.05.24 в 17:10
Весислава Антонова

Весислава Антонова: Не бива да отслабва класическата функция на медиите - да бъдат критици

На общоевропейско ниво и по-специално в страните от Източна Европа днес сериозно личи замирането на културата на дебата . Народното събрание се е превърнало в някакъв символ на този вид култура, на липса на диалог. Медиите, които трансферират идеи между политиците и обществото, също са заразени от тази култура на липса на диалог. Това..

публикувано на 07.05.24 в 16:05
Евелина Славкова

Евелина Славкова: Различните партии ще приложат различни кампании

Предизборната кампания започна още при опита за ротация в управлението. Явно са усещали, че изборите наближават. Сега е важна подребдата на листите, лидерските сблъсъци, както и посланията. Различните политически партии ще имат нужда от различни кампании , подчерта в коментара си коментира пред БНР-Радио София социологът Евелина Славкова ,..

публикувано на 07.05.24 в 15:15

Д-р Тимен Тимев представя новата си книга "Секс, молитва, революция"

Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните писатели на нашето съвремие. Практикувал е като психиатър в Севливо, Карлуково и София. Той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие. Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус..

публикувано на 07.05.24 в 14:44

Кубински ритми ще огласят София

На 7 май 2024 от 20:00 ч. в столичен клуб ще бъде представен резултатът от международния музикален проект SOFIA-HAVANA music collaboration с участието на кубинския перкусионист виртуоз Rolando Palacio в колаборация с талантливи български музиканти. Rolando Salgado Palacio е свирил в легендарни кубински групи като Afro-Cuban Allstars, Conjunto..

публикувано на 07.05.24 в 13:57

С 4-дневен фестивал "Люлин" отбелязва празника на района

На 9 май столичният „Люлин“ отбелязва районния си празник. Тази година от администрацията на района са подготвили 4-дневен фестивал, с който да зарадват жителите на най-многолюдния квартал не само в София, но и в страната. Празникът започва на 9 май, в 17.00 часа, с празнично шествие на учениците от район „Люлин“ по бул. „Захари Стоянов“...

публикувано на 07.05.24 в 13:13

Повече трамваи до "Хладилника" и "Бъкстон", "Обеля", "Надежда" и "Люлин"

От днес тръгва новата трамвайна линия №15 от ж.к. "Бъкстон", по ул. "Граф Игнатиев" до МС "Витоша". По линия 6 към "Надежда" и "Обеля" ще се движат модерни, нископодови и климатизирани трамваи. Трамвайна линия 8 към "Люлин" се подсилва и през целия ден ще минават на интервали от 10 минути, а и ще се движат до по-късно, напомнят от "Спаси..

публикувано на 07.05.24 в 11:56