Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Диана Тотинска - "бяла лястовица" в облагородяването на градската среда

Да е чиста и подредена градската среда - всички го искаме, но малцина работят в тази посока. Днес ще ви срещнем с едни от малкото, които отделят от свободното си време, за да ремонтират и чистят това, което някой е съсипал преди тях.

Диана ТотинскаДиана Тотинска от Hoodtransformers и нейният приятел Ники Игнатов от август досега са обновили вече близо пет междублокови пространства. Засаждат цветя, където липсват, и чистят там, където е мръсно и неприветливо. Искат да има повече зеленина, улиците да са красиви, а кварталите подредени. Мечтаят за усещане за общност и повече природа в града:

Нашата инициатива цели да насърчи гражданите да станат активни участници в облагородяването и опазването на градската среда, публичните пространства, междублоковите пространства.

Диана и нейният приятел мечтаят не само да разкрасяват или облагородят градската публична среда, но и да променят мисленето на гражданите и отношението ни към общите публични пространства. Искат да бъдат катализатор в отношението на хората към тези общи части и всички сами да поемем отговорността за тяхното поддържане.

За да ни е по-хубаво - и на нас и на всички живеещи в София. За това отделя време и усилия Диана. Няма намерения да спре. Ако я видите клекнала до някоя саксия не я подминавайте, спрете се и и й помогнете. За да е по-лесно на нея и по-хубаво на нас.  

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бременността и раждането през погледа на мъжа

В “Прощъпулник“ често говорим за бременността, но този път решихме да я разгледаме през погледа на мъжа и да се фокусираме върху всичко нова, което се случва в главата на бъдещия татко. Какви могат да бъдат страховете му, свързани с този период, както за майката и за бебето, така и за личното пространство и интимния свят на двойката? Кои от..

публикувано на 10.12.19 в 10:43

Да те зареже... тролей №7

За неприятен случай с градския транспорт в София сигнализира пред БНР журналистът Светлана Трифоновска. Тя разказа какво се е случило снощи, прибирайки се от работа с тролей №7. „Тролеят изведнъж спира не на спирка и казва: „Слизайте, аз съм до тук. Връщам се обратно“. На въпроса защо, той отговори: „Няма как, от Центъра ми се обадиха, слизайте,..

публикувано на 10.12.19 в 10:20

Накъде в София

ЛИТЕРАТУРА   Две мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България, ще се проведат от 10 до 15 декември в Националния дворец на културата– 47. издание на Софийския международен панаир на книгата   и седмият   Софийски международен литературен фестивал . Официалното откриване на Панаира е от..

обновено на 10.12.19 в 09:53
Борислав Радославов

Борислав Радославов разкрива "Чудодейните места на България"

Една духовна разходка из 24 красиви места с чудотворна сила - това ни представя новата четвърта книга на журналиста Борислав Радославов. С богатство от човешки истории, авторът ни отвежда в Кръстова гора, храма в Кабиле, Врачешката обител, Поморийския, Черепишкия, Клисурския, Лопушанския манастири и редица други интригуващи места, изпълнени с енергия...

обновено на 09.12.19 в 18:13
Изграждане на дигата на р. Лесновска

Дигата на река Лесновска ще бъде готова през пролетта

През пролетта ще бъде готова дигата на река Лесновска, която в момента се изгражда след село Долни Богров по пътя за манастир „Св.Св. Петър и Павел“. В момента това е единствената реконструкция на на дига, която се извършва на територията на Столичната община. Продължават обаче дейностите по почистване и разширеняване на речни корита. През 2005..

публикувано на 09.12.19 в 17:20

Възраждане за българския баскетбол по нова програма до 2023 г.

Възраждане на баскетбола, благодарение на нова национална програма за развитие, предстои в периода 2020-2023 година. Иновативната концепция е изготвена от "Спортс Мениджмънт България", по поръчка на Българската федерация по баскетбол. Множество трансформации предлага Националната програма за развитие на българския баскетбол в следващите 4 години...

публикувано на 09.12.19 в 17:08

Местни избори 2019 - най-скъпите до момента

Като най-скъпите до сега ще бъдат запомнени Местни избори 2019. С 30% повече средства са били похарчени в сравнение с предходните избори, или 74 милиона лева. Какво повече получихме срещу тези средства, разяснява въз основа на извършеното наблюдение Калин Славов - директор на „Прозрачност без граници“. “Получаваме изборен туризъм. Получаваме..

публикувано на 09.12.19 в 17:08