Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ефрем Ефремов: Няма по-хубаво нещо от това - да обичаш работата си

Ефрем Ефремов в аулата на Софийския университет
Снимка: Личен архив

Спортният журналист, коментатор и преподавател Ефрем Ефремов е един щастлив човек. С усмивка на лице споделя, че обича работата си и във всяка една редакция има негови студенти.  Журналистическата му кариера е едно стечение на обстоятелствата, някои от вас биха я нарекли съдба. Искал е да стане историк, археолог, а е завършил българска филология. Едва втори курс той започва да пише за авторитетния спортен вестник "Старт" и до ден днешен си спомня вълнението от първата му публикувана статия, за която той казва, че ако беше дете и майка и не би я познала... Спортният терен винаги го привлича

Кариерата му започва в едновременно романтични и тежки времена за журналистиката. Времена, в които идеологическата цензура и автоцензура са много силни.

Освен трудностите, с които се е сблъсквал, Ефрем Ефремов е имал и възможността да пътува. Журналистиката е отворила много непознати хоризонти пред него. Имал е много възможности да работи и живее в чужбина, но винаги е избирал да се прибере в родната София.

В момента той е преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ "Св. Кл. Охридски" и споделя, че това най-сладката работа.
За него това е най-ценният контакт, защото всеки ден самият той научава по нещо ново от студентите си.

Целия разговор с Ефрем Ефремов може да чуете в звуковият файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Еленков: Тече усилена предизборна кампания

Вървим уверено към нови, предсрочни избори. Още с раждането си беше ясно, че 45-ото Народно събрание няма да го беда дълго. Всяко изказване от парламентарната трибуна все повече звучи като предизборен слоган . Това е част от коментара за последните политически дни в България, който сподели пред Радио София Георги Еленков , професионален..

публикувано на 23.04.21 в 16:26

Младите доброволци се научават на активност и отговорност

Всеки ден от екипа на TimeHeroes виждаме резултатите от работата и няма как да не сме удовлетворени. Казва го Благовеста Николова . Тя е работила в корпоративния сектор, но участва в доброволчески инициативи, опознава на екипа и стига до поста изпълнителен директор на фондацията, чиято едноименна платформа събира на едно място кампании и каузи от..

публикувано на 23.04.21 в 15:29

Писателят Александър Шпатов за Деня на книгата и българските читалища

На днешния ден празнуваме Световния ден на книгата. За силата на книгите и културата разказва писателят Александър Шпатов, който гостува в Радио София. “Честно казано аз празника на книгата винаги го свързвам с 24 май и някак си месец по-рано не мога да празнувам с чиста съвест. Правил съм го веднъж в Барселона, защото те тогава празнуват техния..

публикувано на 23.04.21 в 12:56

"Web Report 2021" дава шанс и крила на добрата българска журналистика

Добра журналистика се прави, когато авторите работят с факти. Този медиен постулат е залегнал в четвъртото издание на конкурса Web Report за авторски материали с достоверна, обективна и впечатляваща информация по обществено значими теми. Това е невероятен шанс на млади и прохождащи в професията да представят свои материали редом с..

публикувано на 23.04.21 в 12:53

Цирк Балкански ще радва зрителите с по-красива визия и нова юбилейна програма

Фамилия Балкански отбелязва своя 200 годишен юбилей в сферата на цирковото изкуство, по този повод те ще зарадват публиката с нова  премиерна програма. Академик Александър Балкански разказва за новата  програма, новото иновативно шапито на цирка и какво сътворяват артистите в академия „Балкански., когато им се налага да нямат представления пред..

публикувано на 23.04.21 в 12:25
Типична за квартала къща

Историята на кв. Лозенец" в спомените на проф. Захарий Кръстев

Споменът за живота в кв. “Лозенец” през първите 100 години запазва и разказва в книгите си проф. д-р Захарий Кръстев, автор на книгата “Кварталците”, която разказва за заселването на журналистическия квартал и пл. “Журналист”. В книгите си за квартала, проф. Кръстев представя 350 значими за България личности, както и 600 фотографии на първите къщи..

публикувано на 23.04.21 в 11:38

Осезаемо е подобрението в организацията на движението и паркирането в "Лозенец"

Проблемът с паркирането, който е характерен с малки изключения за цяла София е частично решен в столичния  кв. “Лозенец” . Това става след въвеждането на “зелена” зона преди четири години в Долни Лозенец от 2019 г. “Видимо се вижда подобрението в организацията на движението и паркирането. В първите години на въвеждането на зоната доста се облекчи и..

публикувано на 23.04.21 в 10:53