Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бина Харалампиева: "Зорба" ни учи да обичаме живота и да бъдем силни

Снимка: zadkanala.bg

Герасим Георгиев-Геро е в главната роля в най-новия спектакъл "Зорба" в афиша на Малък градски театър "Зад канала". След премиерните представления, най-близката дата в програмата е 1 февруари.

Отдавна исках да поставя пиесата, написана от Юрий Дачев по класиката на Никос Казандзакис – призна в ефира на Радио София режисьорката Бина Харалампиева.

Никога не би трябвало да престане да бъде интересно да се види как един чувствителен, свръхталантлив човек е видял света около себе си, онова, което му е направило силно впечатление в неговите срещи.

Фокусът в театралното адаптация е върху любовта към живота, изкуството да живееш – да се сблъскваш с всичко лошо и хубаво, да можеш да бъдеш силен и в тъга, и в радост, да приемаш предизвикателствата, които животът ти предоставя.

Другите роли в постановката да поверени на Илка Зафирова, Василена Атанасова, Анастасия Лютова, Васил Банов, Христо Пъдев, Владимир Димитров, Мак Маринов, Георги Кацарски. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова, музиката е на Асен Аврамов.

Иска ми се публиката да бъде подготвена само с любовта си към Казандзакис...- допълва Бина Харалампиева. - ...И към нас.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.