Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Весислава Антонова: БНР трябва да остане на страната на гражданите и да бъде еталон

Хората в радиото да се обединят срещу външния натиск и ретроградните сили и да работят като за обществена медия, която обичат - пожелава медийната журналистка

Весислава Антонова
Снимка: Георги Нейков, БНР

Да се даде шанс на новия генерален директор на БНР за положителни промени, а с идеи и работа хората в радиото да го отстояват като обществена ценност - това пожела в "Радиоприемница" Весислава Антонова – медиен журналист, започнала професионалния си път в БНР.

Тя коментира:

Изборът на нов генерален директор на БНР беше труден, беше направен днес на второ заседание на СЕМ. Отзивите засега са позитивни. Като журналист съм работила в БНР с Андон Балтаков. След този избор виждам възможност да се започне промяна в радиото.

За разлика от конкурсите за директор на БНТ, от изборите за шеф на БНР винаги са излизали много силни кандидати.

Със сигурност има много хора с опит, добри мениджъри, които обичат БНР. Крайно време е да се сложи край на вътрешните междуособици. При този силен външен натиск от пазара, както и от световните тенденции в медийната среда - да излезем от силното си его, от конкретното БНР, дори извън рамките на държавата. Да се огледаме, да видим какво се случва.

Нищо няма да се получи, ако в националното радио няма журналисти, които са готови да се борят и да го отстояват като ценност, да достига до гражданите те да го уважават, както през годините.

Какъвто и човек да заеме поста на генерален директор, той ще продължи да бъде под натиска на държавата, на регулациите, на законите, на свития пазар.

Той е почти като боксова круша. От другата му страна са ретроградните сили, започнали да се зараждат в обществената медия, които в синхрон оказват натиск с външния. Добре е това да не се случва и хората в БНР да го осъзнаят, да се обединят и да работят като за обществена медия. Да дадат шанс на новия генерален директор за промените. Той е диалогичен човек и съм сигурна, ще покани хора с добри идеи и обич към радиото – да му помагат.

Последната криза беше видима, беше пред очите на цяла България. Трябва много трезво и внимателно да се постъпва.

Смятам, че е важно да се оцени актуалното финансово състояние на БНР и да се проведат срещи с екипите в медията.

БНР трябва да остане на страната на хората и да бъде еталон за качествена журналистика.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Райна Константинова и Николай Петров

Райна Константинова: Финансирането е основополагащо за обществените медии

Обществените медии в Европа – а това е мястото, където те са възникнали и се развиват, са големи културни и социални институции. Те са важни, колкото и органите за управление на държавата. Затова са приети и съществуват редица документи, в които всички..

публикувано на 22.01.20 в 16:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

Боецът Борис Тонев: По време на пандемията е сложно с тренировките

През пандемията, когато фитнес залите са затворени, все пак който иска да тренира намира начин за това - това важи както за хората, които се подготвят за предстоящи състезания, така и за тези, които искат да поддържат тонуса и тялото си. Борис Тонев е..

публикувано на 20.01.21 в 09:06

Почитаме паметта на Св. Евтимий, патриарх Търновски

На 20 януари почитаме паметта на Св. Евтимий, патриарх Търновски - една от най-великите българи и личности от Средновековието, най-известният патриарх на България и последният предстоятел на църквата на Второто българско царство. Св. Евтимий е роден..

публикувано на 20.01.21 в 08:21

Pfizer намали доставките на ваксини за Европа

Одобрението, дадено от Европейската агенция по лекарствата (EMA) за извличане на шест дози ваксина Pfizer от един флакон вместо пет не доведе до ускоряване на ваксинацията, а до законова обосновка за намаляване на доставките на ваксини от САЩ за Европа,..

публикувано на 20.01.21 в 08:04

Очаква ни по-слънчев и топъл ден

През днешния ден ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в източните райони. Ще духа до умерен западен, в Източна България - югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 4 и 9 градуса...

публикувано на 20.01.21 в 07:38

Столичната община работи по два варианта за възстановяване на Княжевския лифт

Столичната община е получила одобрено задание за изработване на специализирания устройствен план за възстановяване на Княжевския лифт от РИОСВ. Одобрението се основава и на становище на Изпълнителната агенция по горите, която подкрепя твърдението на..

публикувано на 19.01.21 в 18:54

Изложбата "Дюрер срещу дюнер" с критика към съвременното консуматорско общество

"Дюрер срещу дюнер" е изложба на графика, рисунка, живопис на варненския артист Калоян Илиев - Кокимото , в която той отправя критика към съвременното консуматорско общество, използвайки класическите творби на Албрехт Дюрер. Върху гравюрите на..

публикувано на 19.01.21 в 18:17

Атакуваха "Ти броиш" с голям брой фалшиви профили

Преди дни онлайн платформата "Ти броиш" стана обект на атака под формата на регистрация на много фалшиви профили. На практика, обаче, не е била нарушена сигурността, а самата форма за записване се управлява от Google и е много трудно да бъде "пробита"...

публикувано на 19.01.21 в 15:52