Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весислава Антонова: БНР трябва да остане на страната на гражданите и да бъде еталон

Хората в радиото да се обединят срещу външния натиск и ретроградните сили и да работят като за обществена медия, която обичат - пожелава медийната журналистка

Весислава Антонова
Снимка: Георги Нейков, БНР

Да се даде шанс на новия генерален директор на БНР за положителни промени, а с идеи и работа хората в радиото да го отстояват като обществена ценност - това пожела в "Радиоприемница" Весислава Антонова – медиен журналист, започнала професионалния си път в БНР.

Тя коментира:

Изборът на нов генерален директор на БНР беше труден, беше направен днес на второ заседание на СЕМ. Отзивите засега са позитивни. Като журналист съм работила в БНР с Андон Балтаков. След този избор виждам възможност да се започне промяна в радиото.

За разлика от конкурсите за директор на БНТ, от изборите за шеф на БНР винаги са излизали много силни кандидати.

Със сигурност има много хора с опит, добри мениджъри, които обичат БНР. Крайно време е да се сложи край на вътрешните междуособици. При този силен външен натиск от пазара, както и от световните тенденции в медийната среда - да излезем от силното си его, от конкретното БНР, дори извън рамките на държавата. Да се огледаме, да видим какво се случва.

Нищо няма да се получи, ако в националното радио няма журналисти, които са готови да се борят и да го отстояват като ценност, да достига до гражданите те да го уважават, както през годините.

Какъвто и човек да заеме поста на генерален директор, той ще продължи да бъде под натиска на държавата, на регулациите, на законите, на свития пазар.

Той е почти като боксова круша. От другата му страна са ретроградните сили, започнали да се зараждат в обществената медия, които в синхрон оказват натиск с външния. Добре е това да не се случва и хората в БНР да го осъзнаят, да се обединят и да работят като за обществена медия. Да дадат шанс на новия генерален директор за промените. Той е диалогичен човек и съм сигурна, ще покани хора с добри идеи и обич към радиото – да му помагат.

Последната криза беше видима, беше пред очите на цяла България. Трябва много трезво и внимателно да се постъпва.

Смятам, че е важно да се оцени актуалното финансово състояние на БНР и да се проведат срещи с екипите в медията.

БНР трябва да остане на страната на хората и да бъде еталон за качествена журналистика.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Райна Константинова и Николай Петров

Райна Константинова: Финансирането е основополагащо за обществените медии

Обществените медии в Европа – а това е мястото, където те са възникнали и се развиват, са големи културни и социални институции. Те са важни, колкото и органите за управление на държавата. Затова са приети и съществуват редица документи, в които всички..

публикувано на 22.01.20 в 16:11
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мила е в приюта в Сеславци. В характеристиката ѝ  пише, че се разбира се с деца, с кучета, дори с котки…

От 1500 кучета все някое може да ви хареса, не търсете по обяви

От началото на 2024 г. заловените кучета по софийските улици са над 800. Повече от половината от тях са кастрирани, обезпаразитени и върнати на място в квартала, където са намерени. Това съобщи пред БНР-Радио София Димитър Димитров, директор на..

публикувано на 10.07.24 в 13:07
Протестите започнаха още през май т.г.

Протести пред Столичната община ще предшестват заседанието на СОС

Въпреки, че изминаха повече от две седмици след решението на съда и писмо на СДВР до Столичната община, относно въведената реорганизация на движение и паркиране по бул. "Патриарх Евтимий" , "Фритьоф Нансен" и "Витоша" и "Скобелев", хората, които..

публикувано на 10.07.24 в 11:59
Ангел Попов

Ангел Попов: Увеличаването скоростта на автобусите в София е ненужно и опасно

Платформата на спирката на бул. "Патриарх Евтимий" до "Витошка" създава опасност, защото тя е част от велоалеята, но хората, които чакат тролей я смятат за своя. Колоездачите слизат от платформата и я за обикалят, а това създава се рискова..

публикувано на 10.07.24 в 10:54
Търсете сянката, носете вода

Става още по-горещо

Днес ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотрайно. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от..

публикувано на 10.07.24 в 07:15

Women in tech обучава дами в дигитални умения

От 8 до 22 юли отваря регистрацията за програмата за безплатни дигитални умения за жени Women in tech. Инициативата на Министерствo на труда и социалната политика, Висше училище по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България е насочена към..

публикувано на 09.07.24 в 17:15

Какви са нашите права като туристи?

Туристическият сезон набира скорост. Какво е нивото на предлаганите туристически услуги, отговарят ли те на реалността. Какво следва да предприемем, ако не е така. Събеседник в  предаването "Ритъмът на столицата" е Габриела Руменова от "Ние,..

публикувано на 09.07.24 в 15:45

Парамедиците в България

Съюзът на парамедиците в България разработи проект за уеднаквяване на теоретичната и практическа подготовка на парамедиците по модел на Европейската общност по спешна медицина. Той решава един от най-сериозните проблеми в България – различните..

публикувано на 09.07.24 в 15:34