Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови технологии подобряват хотелската среда и преживяването

Собствениците на хотели могат да използват съвременните технологии, за да дадат повече информация на клиентите си за това, което предлагат, каза Ани Декарт, представител на дигитална компания, която предлага решения, които обединяват управление и контрол на различни системи от сферата на интернет на нещата с цел по-пълно потребителско изживяване. Тя даде следния пример - след регистрация в хотел на дигитална стена можем да сканираме QR код с телефона си и веднага да получим пълен списък на екрана на предлаганите услуги. Със същото приложение може да бъде контролирано осветлението или силата на музиката в хотелската стая. Може да бъде променяна и околната среда като ниво на музиката или цвета на осветлението с цел персонализирано усещане.


Повече информация за възможностите на дигиталните технологии в хотелиерството и ресторантьорството можете да получите от интервюто на Яна Спиридонова с Ани Декарт.   

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

18 художници провокират с теми и подходи в изложбата „РазЛичности“

18 художници с над 50 произведения, сътворени в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства събира изложбата „РазЛичности“, подредена до 8 юли в арт галерия НДК . Експозицията е продължение на проект, започнат през 2019 г. „Обединяват ни естетическите възгледи към изкуството, а не..

публикувано на 21.06.21 в 15:33

Кампания акцентира пред децата какво могат преди да посегнат към цигарите

Асоциация „Родители“ и фондация „Заедно в час“ вече започнаха 3-годишна социална кампания „Можещите / Разкрий силата си“ , която се фокусира върху превенцията на тютюнопушенето сред учениците на възраст между 12 и 16 години, определяна като ключов период за съзряването на младите хора и формирането на изборите и навиците им. Пред Радио София..

публикувано на 21.06.21 в 15:04

Психологът Боряна Григорова описва в книга ада на токсичните връзки с нарцистични личности

На 24 юни ще бъде официалното представяне на книгата “Паяжината на психологическия тормоз” . Автор на книгата е психологът Боряна Григорова . От 1990 - 2020 г. Боряна Григорова учи и живее във Франция, където се реализира като графичен дизайнер в издателства, рекламни агенции и агенции за HR комуникации в София, Страсбург и Париж. От 2016 г. се..

публикувано на 21.06.21 в 14:05
Подлеза до НДК

Събират подписи за премахване на софийски подлези

Гражданска петиция набира подписи за премахване на подлезите в София, да се утвърди организация на придвижване, при която пресичането на улици и булеварди в града да става наземно, чрез изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и поставяне на светофарни уредби. В район "Изгрев" има пет подлеза, четири от които се нуждаят от сериозен..

публикувано на 21.06.21 в 13:15
Момент от откриването на мемориала

“Стена на българските праведници” - напомня за героите, спасители на евреите в България

На 10 юни в двора на 134-то училище “Димчо Дебелянов” на ул. “Пиротска” беше открит мемориалът “Стена на българските праведници”. Мемориалът е създаден по идея и с лични средства на Роман Стоянов - основател на Българо-еврейския културен институт. Такъв мемориал няма в нито една друга държава. Има отделни паметници на отделни личности, но в нито една..

публикувано на 21.06.21 в 12:09

XIII издание на „Майстори на фотографията“, за първи път с български фотограф – Елина Кешишева

За първи път изложбата „Майстори на фотографията“ залага на български фотограф. Това е Елина Кешишева , която е снимала фотосесии за Dior, Vogue и др. Изложбата й „Лета“ ще бъде представена на 24 юни, от 18 ч., в галерия „Квадрат 500“. „Това е XIII издание на „Майстори на фотографията“ и имаме български артист. Елина Кешишева работи в..

публикувано на 21.06.21 в 10:47
Българска народна банка

БНБ пуска монета „100 г. Национална музикална академия“

Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години Национална музикална академия“. Цената на монетата е 96 лева. Монетата ще се продава в БНБ - на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа..

публикувано на 21.06.21 в 10:04