Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На 14 февруари

Военният театър дава 2 билета на цената на 1 + целувка

За осма година Театър “Българска армия” отправя предизвикателство към своята публика на 14 февруари - деня на любовта и виното.

Срещу една целувка военната трупа предлага на своите почитатели два билета на цената на 1 за спектаклите си през февруари, март и април!

Предизвикателството стартира с началото на работното време на касата на театъра в 10 сутринта на 14 февруари и ще приключи  в 19.30 часа.

Какви интересни и вдъхновяващи истории пази театъра, свързани с любовта на публиката в този ден и кои са спектаклите, озарени от това най-прекрасно чувство в афиша на трупата Катя Василева попита Лара Златарева от театъра.

Тя разказа забавни случаи на целувки от почитатели на Мелпомена и препоръча 14 февруари да се отбележи не само с плюшено мече и шоколадови бонбони, а и с празник в театралната зала ("Любов, любов, любов" на Камерна сцена "Миракъл" и "Жена без значение" – на Голямата сцена), който всъщност може да продължи в някой от дните на изброените три месеца.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йордан Николов: Енергийната ефективност е най-бързият начин за излизане от Covid кризата

БАИС и КСБ провеждат кампания “Обнови България - спести енергия! ”. Тази кампания е част от паневропейската кампания Renovate Europe (Обнови Европа). БАИС са партньори за България на тази кампания, в която се включват и много ръководители на ЕС. „Обнови България – спести енергия!“ е част от Европейската инициатива REDay 2020 на Renovate Europe ,..

публикувано на 29.10.20 в 19:10
Въпреки мерките, които се прилагаха в заведенията, здравните органи ги затвориха

Мениджъри на заведения "ближат рани" от принудителното затваряне

От днес противоепидемичните мерки затвориха нощните заведения. Собствениците им всячески се опитваха да предотвратят затварянето, но все пак се наложи да го направят. Някои, като Радослав Мирчев, признават, че действително на такива се създават условия за по-лесно разпространение на коронавируса, правят всяка седмица тестове на целия..

публикувано на 29.10.20 в 17:52

Правителството “напипа златната среда" между рестрикциите

Само преди няколко дни Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация излезе със своя позиция срещу приетите от правителството противоепидемични мерки. От 28 октомври има и нови мерки - до 12 ноември се забраняват посещенията в нощни заведения. Всички заведения за хранене и развлечения, включително ресторанти и заведения за бързо хранене, трябва..

публикувано на 29.10.20 в 17:13

Народният театър "Иван Вазов" отменя всички спектакли до 15 ноември

Народният театър "Иван Вазов" отменя планираните от 1 до 15 ноември 2020 г. спектакли и на трите си сцени, съобщават от трупата. Решението е взето на основание насоките, дадени от министъра на здравеопазването през последните дни и данните за усложняващата се епидемиологична обстановка. "Отговорността, която носим пред актьорите, техническия състав,..

публикувано на 29.10.20 в 16:23

Ивайло Богданов: Посрещането на Нова година няма да е същото

България е по-позната сред чужденците като лятна дестинация. След разпространението на коронавируса, туристическият сектор изкара тежък летен сезон. Сега прогнозите за зимния туризъм, с оглед липсата на руски, британски и немски туристи, както и такива от съседните държави, може да доведе до това, че основните потребители да останат българските..

публикувано на 29.10.20 в 16:15
Никой в Банско не иска това да се повтори

Липсата на чужденци ще се отрази по-сериозно на зимния ни туризъм

Свитият туристически летен сезон се отрази с над 1 млрд. лева загуба за икономиката на България, от тях 600 милиона – от област Бургас. Вторичните последствия по-трудно подлежат на изчисления, но относно доходите и заетостта на населението в туристически развитите региони нещата ще се усложнят, ако кризата продължи. „В началото на коронакризата –..

публикувано на 29.10.20 в 16:02

Адв. Лачева: Трябват промени в НК по отношение на домашното насилие

Бум на домашното насилие над жени и деца в обстановката на коронакризата са установили експерти и сътрудници на фондация „Аме“. „Не се говори достатъчно, не се работи върху превенцията, много жени загубиха живота си“, обясни пред Радио София адвокат Биляна Лачева , председател на организацията. В сравнение с миналата година, през 2020-а са..

публикувано на 29.10.20 в 14:44