Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тази вечер

Актьори и публика се забавляват с импровизационен театър от вкъщи

Снимка: shizi.bg

Ако още не сте присъствали на спектакъл, подчинен и изграден от импровизации, тази вечер от 20 ч. ще имате възможност да видите що за жанр е това.

На своята фейсбук страница “ШиЗи Импро Театър” ще се излъчи създавано на живо онлайн импровизационно комедийно шоу. Още по-учудващото е, че всеки от участващите актьори ще е в своя дом, но благодарение на технологиите и своя талант, те ще забавляват почитателите на импровизационния театър.

„Ние сме професионални актьори, имаме комедиен клуб, тренировъчен център и в нормални условия изнасяме спектакли всеки петък“, разказа в ефира на Радио София Златин Цветков, основател на театралната платформа. „Но в сърцевината на пнашето изкуство е адаптацията. Така че се адаптираме и към новата реалност.“

С програмата, която използват актьорите са убедени, че всеки зрител на онлайн шоуто ще усети свежата енергия на позитивното и спонтанно забавление.

„Пак ще включваме публиката с нейни предложения и пак ще реагираме на момента, но ще станат явни повече от нашите качества. Спонтанността се предава“, категоричен е Златин Цветков.

Освен него, в представлението ще участват още актьорите Евелина Васева, Елеонора Топалова, Катя Бръмбарова, Симона Димитрова, Яна Огнянова и Илиан Илков.

„Работили сме 7 години, имаме 8 различни спектакъла, така че ще успеем да импровизираме и в тези условия“, усмихва се Златин.

Представлението може да се гледа безплатно, като ако имате желание и възможност, можете да подкрепите актьорите, купувайки билет от тук.

Чуйте разговора на Катя Василева със Златин Цветков.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Когато бях на твоите години"

Чували сте фразата „Когато бях на твоите години…“ или пък „Преди години бизнесът, който правехме беше истински, голям, направо велик…“  ✅ Какво се крие зад всичко това?  ✅ Необходимо ли е да упрекваме другите, за да подчертаем успехите си?  ✅ Кой е отговорен за изборите, които правим или не правим?  ✅ Може ли и нужно ли е да..

обновено на 29.07.21 в 19:00

Детското лято през август е приятно и забавно в Столичната библиотека

Кампания от разнообразни инициативи в Детския център (ДЦ) и в Американския център (АЦ) на Столичната библиотека предстои през месец август. Заниманията, предназначени за деца от 5 до 15 години е под названието „Детско лято в Столичната библиотека“ , а програмата от 2 до 31 август е е наситена с различни събития всеки ден. Сред..

публикувано на 29.07.21 в 18:56

И с мобилно приложение можем да спасяваме гора

Мобилно приложение „Защити гората“ за подаване на сигнали за незаконни дейности в горите създадоха природозащитници от Гората.бг , Изпълнителна агенция по горите и Природен . Целта му е да приобщи гражданското общество към каузата за опазването на горите и дивите животни в България. Подаването на сигнали е много улеснено чрез конкретни..

публикувано на 29.07.21 в 18:22

Инж. Александър Дунчев, ИАГ: Бързата реакция при пожар е по-важна дори от техниката за гасене

Трябва обществото ни да развие нулева толерантност към паленето на стърнища, защото в над 90% от случаите това води до неконтролируеми горски пожари. Това подчерта пред Радио София инж. Александър Дунчев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите. Природните нарушения, свързани с климатичните изменения –..

публикувано на 29.07.21 в 17:30

КАБ обяви началото на третото издание на конкурса “Български архитектурни награди”

Започва конкурса “ Български архитектурни награди ”, организиран от 2018 г. от Камарата на архитектите в България (КАБ). Целта му е да популяризира най-стойностните архитектурни проекти, реализирани от български архитекти в страната и чужбина, да бъдат отличени тези от тях, които са с оригинална концепция, естетика, иновации и..

публикувано на 29.07.21 в 16:15

Две трети от служителите в ОП „Софияплан“ са готови да напуснат

Директорът на общинското предприятие „Софияплан“ Любо Георгиев обяви във фейсбук, че е уведомил кмета на Столичната община, че напуска поста си след 3 месеца - от 28 октомври т.г.Дотогава иска да завърши няколко ключови за развитието на общината задачи, сред които Програма за София. В социалната мрежа Георгиев написа: „Работата ни в..

публикувано на 29.07.21 в 15:21

Малък куклен театър "Слон" представя воден куклен театър на камерна сцена за първи път в света

Тази вечер, у нас, за първи път ще бъде представен камерен воден куклен спектакъл в цялата световна история на водния куклен театър . Представлението се казва "Красивият геном на водата" и е петият проект за куклен театър на водно пространство на Малък куклен театър "Слон".  Проектът е надграждане, което се опира на опита и изследванията..

публикувано на 29.07.21 в 14:07