Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започнаха събитията на българските младежки посланици на НАТО

България е член на НАТО от 29 март 2004 година
Снимка: БГНЕС

Искам да науча повече за тази мащабна организация - мисии, операции, проекти, приоритети, взаимодействия, съюзниците и партньорите, както и за членството на България в НАТО.

Това заяви пред Радио София Павла Цветкова. Тя е студентка по право и заедно с Борислав Вълов (по журналистика) е сред избраните 16 млади хора, които ще бъдат младежки посланици на НАТО.

Двамата ще имат срещи с ученици в страната и ще ги информират какво представлява НАТО, "ще бъдем мост между младите хора и Алианса, да разрушим някои предразсъдъци в обществото", допълва Борислав Вълов.

По този начин студентите участват в национален проект, организиран от Атлантическия клуб в България и Младежкото евро-атлантическо дружество и осъществен с подкрепата на Дирекция „Публична дипломация“ на военно-защитната организация.

Програмата „Младежки посланици на НАТО“ се провежда за втора поредна година. Новоизбраните 16 младежки посланици ще имат възможността да участват в редица събития и дискусии и да посетят Щаб квартирата на НАТО в Брюксел.

Чуйте повече в звуковия файл. 

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Политическата медиация да се приложи пилотно в следващия парламент

Завършва седмицата, в която специалисти разясняваха какво е медиация и при какви случаи може да помогне на спорещи страни (без да се стига до съд), даваха и практични съвети. Сред видовете обаче има и политическа медиация , за която още по-малко хора знаят, да не говорим колко от тях прибягват. За нея пред Радио София обясни един..

публикувано на 18.06.21 в 15:09

Празникът на светлината в Южния парк ще подаде мощен позитивен импулс

Светлина, Мир и Любов – около тези красиви думи ще се завърти и развихри утре Празникът на светлината, който организират от с писание „Осем“ на голямата поляна зад Парк Център София в Южен парк 2 . Идеята се е родила в разговор между три приятелки. Актуалното слънчево затъмнение се оказало специфично и предразполагащо към подмолност,..

публикувано на 18.06.21 в 13:38

Защо Витоша изглежда недостъпна за софиянци?

“Витоша за София е това, което е Везувий за Неапол. С тези думи на австрийски архитект от XIX век  Любомир Попйорданов  от Сдружение “Планински водачи и приключенски туризъм” посочи стойността и значението на планината за столицата ни. "Тази планина, която е истинска благословия, че я имаме, някак си не я искаме. Няма такава столица в Европа, където..

публикувано на 18.06.21 в 13:22

Програма "Христо Ботев" на БНР празнува с обновена програма заедно със слушателите си

Програма "Христо Ботев " на Българското национално радио организира  празник  за своите слушатели и приятели на 18 юни, петък, от 18.00 часа в градината срещу Националната галерия (Двореца) . Журналистите ще представят  обновената програмна схема , но и ще покажат, че Българското национално радио и неговата програма за култура, образование,..

обновено на 18.06.21 в 11:52
Жлъч, Григовор, Гена ще видим още днес

Празник с любими и нови групи в 3-дневния Sofia Live Festival

Заради очакваните силни валежи и гръмотевични бури, първите два дни - 18 и 19 юни , от очаквания с нетърпение Sofia Live Festival  ще се проведе на закрито - в Sofia Live Club, а в третия ден – неделя, 20 юни,  hug or handshake, Керана и космонавтите,   Phuture Shock  и  Hayes&Y  ще свирят на  Колодрума , съобщи пред Радио..

публикувано на 18.06.21 в 11:03

Изложба с карикатури на Теню Пиндарев във фитнеса, защо не?

Как повече хора да се "срещнат" с творчеството на Теню Пиндарев, с неговите шаржове и карикатури? Може ли тези, които никога не стъпват в галерия, да попаднат изненадващо на някоя от тях (и то без да разгръщат стари броеве на вестник "Стършел")? Един изключително интересен и наистина иновативен проект бе разработен в тази насока от екип на галерия..

публикувано на 18.06.21 в 10:45

Природен парк “Витоша” се намира в едно доста добро състояние

Природен парк “Витоша” се намира в едно доста добро състояние, като се има предвид близостта до столицата София - този милионен град, и огромното количество туристи, които го посещават годишно. Близо 3.5 млн. души го посещават ежегодно, което оказва влияние върху биоразнообразието и планината, но като цяло можем да се похвалим с добро състояние на..

публикувано на 18.06.21 в 09:51