Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Beyond търси нови таланти с иновативни идеи

Снимка: https://pixabay.com/

Програмата за предприемачи Beyond (“Отвъд”) на “Джуниър Ачийвмънт България” търси нови таланти студенти и млади професионалисти, желаещи да развиват иновативни идеи и бизнес модели в сферите на дигиталните иновации в медицината и здравеопазването, умни градове и общности, суровини, кръгова икономика и устойчивост.  

Програмата е естествено продължение на работата на организацията в посока на развиване на предприемаческата компетентност, мислене и поведение. Тя е резултат от прилагане на практика, в образователен модел, на темата и идеята за отворени иновации в обществото и новия начин, по който различните участници в процеса на създаване на икономическа и социална стойност си сътрудничат и взаимодействат, обясни пред Радио София Милена Стойчева, изпълнителен директор на “Джуниър Ачийвмънт България”.

Участниците в програмата работят при ясно организиран процес, който има образователна и валидираща фаза на намерените решения и последен етап, в който се изработват и утвърждават прототипи или решения, които трябва да бъдат предложени на пазара. Този модел е комбинация от методите, които се използват във водещи образователни институции, но е доразвит и адаптиран към съвременната пазарна среда. Работи се с концепцията за интердисциплинарност и мултидисциплинарни екипи, посочи Стойчева.

Малвина Илиева от “Джуниър Ачийвмънт България” съобщи, че се отчита голям интерес към програмата, като досега желание да участват са проявили над 200 души. Подборът включва интервю и тест за оценка на предприемаческия потенциал, а срокът за кандидатстването е до 30 октомври.

Тази година в програмата Beyond са добавени няколко нови елемента, като един от тях е, че участниците ще могат да работят заедно с професионалисти - технологични и бизнес ментори. Друга промяна е дигитализацията на учебното съдържание, предвид ситуацията с Covid-19. Заедно с това екипите в България ще могат да си сътрудничат с екипи от други европейски държави. 

Подробности за програмата Beyond можете да научите от интервютата на Катя Василева с Милена Стойчева и Малвина Илиева.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Петър Гаврилов

WHISP ориентира чужденци в европейските здравни системи

Програмата за предприемачи Beyond на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria) има за цел да предизвика и да насърчи създаването на компании и стартъпи, които да решават проблеми. Компанията победител през миналата година WHISP е именно такава...

публикувано на 06.10.20 в 15:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хранителен режим помага в борбата срещу рака

Учени от Великобритания доказаха, че спазването на хранителен режим помага при лечението на рак, съобщава „Дейли Мейл“. Развитието на раковите клетки се дължи на аминокиселината серин, която участва в строежа на почти всички протеини и се съдържа в..

публикувано на 15.01.21 в 19:25

Деан Статулов: Българското кино много добре се адаптира към съвременните условия

Кино по пантофи, пред телевизора в хола - това все още е алтернативата при затворените киносалони. Това, разбира се, не пречи на ентусиазма на кинолюбителите. През изминалата седмица един филм-копродукция между България и Германия, направи своята първа..

публикувано на 15.01.21 в 19:11

И студенти, и преподаватели в ТУ-София очакват присъствените часове

Как студентите се справят с обучението си в ситуацията и времето, когато мерките против разпространението на коронавиуса налагат ограничения и принуждават много висши училища да разчитат на дигитално провеждане на лекции и упражнения?..

публикувано на 15.01.21 в 17:05

Добротворци: Да нахраним освен телата и душите на хората с добро отношение и внимание

Събитията от 2020 г. дадоха много възможности на хората, които имат желание да помагат на изпаднали в нужда хора и животни, да го направят. През годината се появиха и много нови кампании, в които се включиха много хора и организации. Над 8 години екипи..

публикувано на 15.01.21 в 16:57
Мира Радева

Слави Трифонов може да привлече гласове от електоралната периферия

Ситуацията с Covid-19 отдавна надхвърли чисто здравните аспекти. Има много сериозно напрежение в обществото, което е породено и от тази ситуация. Обедняването, забавянето на икономическите процеси представлява рязка промяна на нагласите и..

публикувано на 15.01.21 в 15:25

Светозар Съев: Видимо борбата срещу статуквото е много сериозна

Седемнадесет политически партии и граждански организации обмислят общо явяване на парламентарните избори. Потенциалните политически партньори се събраха за преговори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП "Ние, Гражданите" Светозар Съев ...

публикувано на 15.01.21 в 15:19

Тестът на Майерс Бригс ви дава шанс за успехи, ако използвате силните си страни

„Досега не съм срещал хора, които да не са впечатлени колко е точен този тест.“ Не става дума за проверка на знанията в училище, а за личностен тест и когато чуете това от устата на специалист, няма как да останете безразличен. Става дума..

публикувано на 15.01.21 в 14:39