Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В това издание на "Слънчев джаз+":

Записи на Ела Фицджералд в Берлин отпреди 58 години

Снимка: ellafitzgerald.com

Миналата седмица започнахме "Слънчев джаз+" с Орнела Ванони и гостуващи ѝ джазмени - днес това са Хърби Хенкок в " Poesia" и Лий Кониц в " Ma l'amore no".

Началото обаче е с "намерените" записи на Ела Фицджералд от Берлин, където в 1962 г. тя повтаря успеха си от концерта в 1960-а.
Първото парче, което слушаме е "Hallelujah, I Love Him So", изпълнявано по същото време в Хамбург от бъдещите световни звезди, чиито песни също ще се запеят от Ела. Сигурно се досещате кои са те - ако не, в предаването ще разберете отговора.

Още една дама - в по-различна стилистика и от Ела, и от Орнела. Ан Пасео, с началото на концерта ѝ "S.H.A.M.A.N.E.S." от проведения в средата на септември "Уикенд под ябълковите дървета" в Кутанс.

Концертни записи ще звучат до края на предаването - Джаки Терасон от парижкия фестивал "Пианисимо" ("The Call") и началото на спектакъла от миналогодишния джаз-фестивал в Ибиса на един от последните ни "кръстници" - Марко Мескида, в компанията на Чикуело.

Началото е в 23 часа.
Нощта е млада, дори и да ни слушате на повторението събота сутрин в 6. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ерсин  Мустафов от

Всичко за новата песен на Jeremy? Gotta Know

Ерсин Мустафов от група Jeremy?  разкри в предаването "Радиокафе" новини за предстоящото в тяхната творческа дейност. Много неща планира групата, но съвсем готов е четвъртият им сингъл Gotta Know, преди следващият, а след него се очаква да се появи третият им албум . Новите им песни са различни по звучене, защото "ние в крайна сметка не..

публикувано на 12.03.24 в 17:35

"Dire Straits" с грандиозен концерт в София тази вечер

Тази вечер (11 март) DSL*Dire Straits Legacy – оригиналните членове на "Dire Straits" без Марк Нопфлър ще зарадват българските си фенове с концерт в Зала 1 на НДК.  Вратите на залата ще бъдат отворени в 19.00 часа, а шоуто ще започне в 20.00 часа. Достъпът ще се осъществява само през централния вход на НДК.

публикувано на 11.03.24 в 09:35

Рок динозаврите Б.Т.Р. с поредица от концерти ще отбележат 30 години на сцена

Гости в "Добър вечер, София" бяха двама от четиримата музиканти в група Б.Т.Р. Макар и двама, настроението им беше като за четирима, защото са в очакване на своя юбилеен концерт, с който ще отбележат 30 години на сцена,  по този повод ще издадат двоен диск и винилова плоча, а през не толкова далечния месец май, планират европейско турне, през..

публикувано на 06.03.24 в 17:10

Най-доброто от френските мюзикъли и оперети в един спектакъл

Общински културен институт "Надежда"  осъществява общинската политика в областта на културата и младежките дейности с акцент върху достъп до културата и децентрализация на културния живот.  Институцията е единствена по рода си с общински симфоничен оркестър "Симфониета София" . За акцентите в програмата за месец март и за най-новите..

публикувано на 27.02.24 в 14:40

Студенти и докторанти на НМА - на тур при 9 средни музикални училища

Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" (НМА) започва нов проект, в който са заложени три тура със срещи и концерти в училищата по изкуства на 9 български града - Бургас, Варна, Котел, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Широка Лъка . Фокусът на музикалните срещи са учениците в начален и среден етап на..

публикувано на 27.02.24 в 12:38

Софийската филхармония продължава турнето си в САЩ

След представянето си в Ню Йорк Софийската филхармония продължава турнето си в САЩ. То включва повече от 20  концерта  в различни точки на страната. За първи път нашите изпълнители гостуваха в Индианаполис, щата Индиана. Във впечатляващата зала на  Центъра за сценични изкуства "Паледиум"(The Palladium center for performing arts) музикантите под..

публикувано на 26.02.24 в 15:25
Мари Жако

Френският чар завладява сцената на зала "България" в концерта на Радиосимфониците на 23 февруари

„Френският чар ще завладее сцената на зала "България" в концерта на Радиосимфониците на 23 февруари“ – това чуваме често през последните дни в радиоефира и вече чакаме с нетърпение срещата с диригентката Мари Жако, която дава повод поканата да звучи точно така. На 23 февруари, петък, от 19 часа ще прозвучат Встъпление и български фолклорен танц..

публикувано на 23.02.24 в 13:57