Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Милен Врабевски: Будителят ни помага да сме в крак с времето

Милен Врабевски
Снимка: Ани Петрова

Съвременният будител участва в подобряването на живота на хората, добавя стойност в общественото развитие, без да очаква благодарност. Всичко, което ни кара да сме в крак с технологичния ХХІ век, е будителство.

Тези определения могат да влязат в речник или учебник, защото в студиото на Радио София ги каза д-р Милен Врабевски. Освен основател и председател на фондация „Българска памет“, той е и първият Будител на годината, избран с гласовете на публиката .

Фондацията и днес продължава активно да подпомага български многодетни семейства, да организира семинари за деца от българската диаспора, да дарява хора, училища и цели селища в нужда.

„Надявам се при една транслация на позитивна енергия да се получи верижна реакция от добронамереност и ефективност. Всекидневната ефективна полезност е нашият ключ към успеха“, убеден е д-р Врабевски

Вниманието към семействата с повече деца е форма на борба с демографската криза. А децата на семинарите „разбират, че си струва да се научат да живеят в любов и разбирателство“.

Д-р Милен Врабевски продължава и по линия на неговия проект Intelligent Music Project и последно издадения албум Life motion. Сред представяне в успешно турне у нас и в Европа, в момента песента “Every Time” е поредна седмица на върха в гръцки рок радиостанции.

Неслучайно без особена пауза музикантите имат готовност да работят за шестия албум.

„Случихме с водещия вокал – на Рони Ромеро. Той излиза на сцената, за да даде вяра на публиката. Приел е своята мисия“, допълва д-р Врабевски.

Инициативата „Будител на годината“ (1 ноември) наближава.
На страницата й във фейсбук очаквайте първите видеа, а от утре започва гласуването.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова с д-р Милен Врабевски.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Д-р Врабевски

Д-р Милен Врабевски: Вярата и талантът са предпоставка за успех

За мнозина първата асоциация, която поражда името на д-р Милен Врабевски, е фондация "Българска памет" и инициативите под нейния флаг. Той е предприемач, бизнес лидер, лекар и консултант, родолюбец и благодетел. Многократно е награждаван от творчески,..

публикувано на 03.03.20 в 10:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задължително приятно с Яница Атанасова

Хореографът Яница Атанасова, номинирана за Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“ 2021 разказва за пътя си. Първото нейно цялостно представление е "Връзки" е наградено от Асоциацията на хореографите, когато Яница е на 24. "Задължително приятно"..

публикувано на 18.04.21 в 14:50
Радиолюбители и любители на радиото

LZ не е само име на група

18 април е Световният ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. в Париж е основан Международния радиолюбителски съюз IARU. Днес членове на този съюз са повече от 160 страни в света, в които се отбелязва този празник. За рождена дата на..

публикувано на 18.04.21 в 13:35
Георги Кочев и Георги Александров

Да преоткрием себе си

Георги Атанасов и Георги Кочев са две момчета от ромската махала в Столипиново, които успяват да сбъднат мечтата си да учат актьорско майсторство в Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски". Те наричат себе си не просто приятели, а братя, защото..

публикувано на 18.04.21 в 10:33
Проф. Десислава Минчева

Жени в светлина - проф. Десислава Минчева

Тазгодишната носителка на наградата "Захари Зограф" проф. Десислава Минчева в разговор с Лили Големинова: "Това е много сериозна награда. Първата носителка е моята майка, но има и още жени-носители." "Има дух, както и при наградата Владимир..

публикувано на 18.04.21 в 10:15
Катя Зографова на работното си място в музея на Вапцаров

Празникът на пазителите

В Международния ден за опазване паметниците на културата, гост на Лили Големинова е Катя Зографова, уредник на музея Никола Вапцаров.  Ето началните ѝ думи: "нация без културна памет е човек с деменция, не знае къде отива и губи своя образ".  Дали се..

публикувано на 18.04.21 в 09:54
Кирил Христов - Затрупана София

Кирил Христов - Затрупана София

„Затрупана София“ – спомените на поета Кирил Христов съживяват града от началото на миналия век. Човекът, когото обикновено свързваме със стиха "Жени и вино, вино и жени" и драмата "Боян магесник", всъщност представя една София, в която се чувстваме съвсем..

публикувано на 17.04.21 в 16:10
Ангел Куюмджийски - повече от софийска легенда

Анжело (Ангел) Куюмджийски и част от софийските му къщи

Името на Ангел/Анжело Куюмджийски за мнозина е неизвестно, но софиянци разпознават знакови сгради в София като старата сграда на министерството на транспорта до Народния театър или Френското посолство на ул. Оборище. Общото между тях, а и със старата..

публикувано на 17.04.21 в 15:30