Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Врабевски: Будителят ни помага да сме в крак с времето

Милен Врабевски
Снимка: Ани Петрова

Съвременният будител участва в подобряването на живота на хората, добавя стойност в общественото развитие, без да очаква благодарност. Всичко, което ни кара да сме в крак с технологичния ХХІ век, е будителство.

Тези определения могат да влязат в речник или учебник, защото в студиото на Радио София ги каза д-р Милен Врабевски. Освен основател и председател на фондация „Българска памет“, той е и първият Будител на годината, избран с гласовете на публиката .

Фондацията и днес продължава активно да подпомага български многодетни семейства, да организира семинари за деца от българската диаспора, да дарява хора, училища и цели селища в нужда.

„Надявам се при една транслация на позитивна енергия да се получи верижна реакция от добронамереност и ефективност. Всекидневната ефективна полезност е нашият ключ към успеха“, убеден е д-р Врабевски

Вниманието към семействата с повече деца е форма на борба с демографската криза. А децата на семинарите „разбират, че си струва да се научат да живеят в любов и разбирателство“.

Д-р Милен Врабевски продължава и по линия на неговия проект Intelligent Music Project и последно издадения албум Life motion. Сред представяне в успешно турне у нас и в Европа, в момента песента “Every Time” е поредна седмица на върха в гръцки рок радиостанции.

Неслучайно без особена пауза музикантите имат готовност да работят за шестия албум.

„Случихме с водещия вокал – на Рони Ромеро. Той излиза на сцената, за да даде вяра на публиката. Приел е своята мисия“, допълва д-р Врабевски.

Инициативата „Будител на годината“ (1 ноември) наближава.
На страницата й във фейсбук очаквайте първите видеа, а от утре започва гласуването.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова с д-р Милен Врабевски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Д-р Врабевски

Д-р Милен Врабевски: Вярата и талантът са предпоставка за успех

За мнозина първата асоциация, която поражда името на д-р Милен Врабевски, е фондация "Българска памет" и инициативите под нейния флаг. Той е предприемач, бизнес лидер, лекар и консултант, родолюбец и благодетел. Многократно е награждаван от творчески,..

публикувано на 03.03.20 в 10:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 26.04.24: Негативни отражения на предсрочните избори върху икономиката

Завършваме поредицата от коментарни предавания с мненията на политолога Христо Панчугов и икономиста Георги Вулджев по актуалните теми: Отношенията в сглобката победиха нежеланието от предсрочни парламентарни избори. Загуба на доверие в..

публикувано на 26.04.24 в 19:10

Д-р Аспарух Илиев: Коклюшът е най-опасен за живота при новородените

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична обстановка - такава, каквато помним преди години. Нека не забравяме, че паниката никога..

публикувано на 26.04.24 в 17:25
Божидар Лалов (вляво) и Ивайло Симеонов

Коментарите на Божидар Лалов и Ивайло Симеонов

БНР-Радио София продължава "да отглежда" своите коментатори Божидар Лалов и Ивайло Симеонов вече и като тийнейджъри. В края и на този месец те изреждат какво ги е впечатлило. Божидар Лалов малко съжалява за провалената ротация в правителството. Смята, че..

публикувано на 26.04.24 в 16:52

Юрий Вълковски: Читалищата в малките и в големите населени места имат различни функции

Юрий Вълковски е директор на фондация „Народни читалища“, която е създадена през октомври 2023 г. Целта е подкрепа за възраждането на българските читалища. Пред Радио София той заяви, че днес знаем много малко за читалищата у нас. „Читалищата в..

публикувано на 26.04.24 в 16:19
Може да се събуди активността на тийнейджърите за промяна на средата

Tърсят се млади разбивачи на градски митове, на които им пука къде живеят

Над 15-годишните младежи не са включени достатъчно активно в живота на града , в това да взаимодействат с институциите , за да могат да го променят към по-добро. Независимо от множеството доброволчески акции и по-скоро инцидентни инициативи на..

публикувано на 26.04.24 в 15:58

Седмицата в САЩ: Протести в университети, делото срещу Тръмп, ще забранят ли ТикТок

Про-палестинските протести в университети бяха водеща тема в Съединените щати тази седмица, предаде от Вашингтон Младен Петков. Протести имаше в учебни заведения в градове като Бостън, Ню Йорк, Остин (щата Тексас), Лос Анджелис, столицата..

публикувано на 26.04.24 в 15:15

Еврозоната – поредната тема, която разделя експертите и обществото

Преди няколко дни в изданието "Политико" описват целта на България да влезе в еврозоната през 2025 г. като малко вероятна. Според техния анализ целевата дата няма да бъде постигната - заради политическата бъркотия, упоритата инфлация и..

публикувано на 26.04.24 в 14:55