Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да започнем годината с пилатес предизвикателство

Пламена Сосерова - физиотерапевт и пилатес инструктор
Снимка: pilatesudoma.com

Пламена Сосерова - физиотерапевт и пилатес инструктор, започва на 1 януари 2021г. 30-дневно спортно предизвикателство "Пилатес у дома" към което може да се присъединят всички желаещи чрез страницата Pilatesudoma.

“Всеки, който има профил в инстаграм или фейсбук, може да участва в предизвикателството. Моята цел е да запозная повече хора с метода, те да бъдат активни и да изпитат ефектите от него. Това са преди всичко стягането на корема и заздравяването на гръбните мускули”, казва тя. 
Пилатес не е създаден с цел отслабване и не е интензивен спорт, който да измори тези, които го практикуват.

Предизвикателството е да се избере едно пилатес упражнение, което да се повтори 100 пъти през деня, с колкото почивки са нужни, т.е. може да се направи 10 пъти през целия ден с кратки серии по 10 повторения.

Времето не е избрано случайно - първо, след обилното хапване през празниците, хората имат нужда от упражнения, а и повечето хора се активират за подобни инициативи точно през януари.

“Дано е едно начало за хората, които са начинаещи в спорта и през февруари да продължат да се движат”, казва Пламена Сосерова. Ефектът от изпълнението на упражненията е тонизиране на цялото тялото, както и оформянето му. В предизвикателството могат да се включат както жени, така и мъже, защото упраженията а подходящи и за тях.

Всеки, който се включи в предизвикателството и изпрати снимка с изпълнение на упражненията, може да получи награда - месечен абонамент за сайта с упражненията.      

Още за това какво представлява предизвикателството, както и кой и как би могъл да се включи в него, разказва Пламена Сосерова в разговора с Яна Спиридонова.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България участва в престижния световен форум "Leaders’ Summit" 2021

За Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и за българският бизнес участието в престижния светов е н форум Leaders’ Summit 2021 е признание за инициативността и за всичко, което той прави в грижата за обществото. От друга страна това е възможност да обменим опит, да чуем какви са проблемите, от които се вълнува бизнесът по света...

обновено на 16.06.21 в 19:15

Идеи и решения дават експерти в доклад „Здравеопазването като инвестиция“

Въпреки увеличаването продължителността на живота в България и намаляване на детската смъртност, страната ни все още доста изостава по много здравни показатели, в сравнение със средните за Европа. Американската търговска камара в България представя днес холистичен доклад „Здравеопазването като инвестиция“ , изготвен от експертите на Здравния..

обновено на 16.06.21 в 17:43
Елмира и Ангелина се дипломираха с усмивки

Журналистиката е професия с мисия в полза на обществото

На официална церемония във Факултета по журналистика и масова комуникация се дипломираха  младите колежки - новинарят и водещ на детско предаване - Ангелина Грозева и водещата на "Късното шоу" и редактор - Елмира Джома. Ангелина Грозева, която е отличник на випуск 2020, поднесе поздрав към завършващите:  „След четиригодишно обучение,..

публикувано на 16.06.21 в 15:58

България се изкачи до 45-о място по щедрост в света

България е на 45-о място в най-авторитетното проучване, което измерва щедростта в 114 държави, отчетено от Световния дарителски индекс на КАФ 2021 (CAF World Giving Index 2021). България бележи личен рекорд с дарителски индекс 37% и като се изкачва от дъното на таблицата . През 2018 г. страната ни беше на 126-о място от 146 държави, а..

обновено на 16.06.21 в 15:47

Няма една рецепта за справяне с "трудните деца"

“Има много трудни моменти, трудни етапи, през които трябва да преминем заедно с детето и да знаем, че всички родители ги имат, просто трябва да стиснем зъби, да имаме малко повече кураж и да ги преодолеем - коликите, прохождането, 2-годишните.  Освен тези неща има и други трудности, с които се сблъскват родителите и те са в индивидуалността”, казва..

публикувано на 16.06.21 в 15:12

Разделното хранене в помощ на отслабващите

Точно преди летните месеци, когато температурите най-сетне ще се повишат и започват отпуските с море, много хора решават по-най-бързия начин да влязат във форма. Как може да стане това бързо и безопасно за здравето без тежки диети и изморителни тренировки във фитнеса, обяснява диетологът Тамила Арсениева , цитирана от БГНЕС. На първо място,..

публикувано на 16.06.21 в 14:30

Младата певица Мария Димитрова: Чувствам се свободна да творя

„Фолклорът е завладяващ, всичко в него е завладяващо. Това го усещат и наши сънародници и такива които не са“, това каза младата певица Мария Димитрова в ефира на Радио София. Тя разказа, че при нея увлечението към фолклора е  от ранните й детски години. Първоначално се насочила към поп и джаз музика, „но години по-късно фолклорът пак се..

публикувано на 16.06.21 в 14:24