Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БФБЛ за 18-и път и ще наградим социално отговорни бизнеси

Ираван Хира: Компаниите се заразяват и зареждат от добрите примери дори на конкуренти

Ираван Хира
Снимка: БФБЛ

„Дай добър пример“ е мотото на 18-ото издание на Наградите за отговорен бизнес 2020 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

В традиционния конкурс се отличават компании за постижения в корпоративната социална отговорност и устойчивост в България.

Ще запомним 2020 г. с предизвикателствата около Covid-19 и проявената солидарност, бързина и ефективност от страна на частния сектор в усилията за преодоляването им, съобщиха от БФБЛ.

Номинации се приемат до 15 февруари в 6 категории:

  • Инвеститор в човешкия капитал
  • Инвеститор в обществото
  • Инвеститор в знанието
  • Инвеститор в околната среда
  • Маркетинг, свързан с кауза
  • Цялостна КСО политика на малко или средно предприятие

„Вече 18 години следим как бизнесът е солидарен с проблемите на обществото и как реагира на социалните предизвикателства“, обясни пред Радио София зам.-председателят на БФБЛ Ираван Хира. В кризата през миналата година всеки бизнес преди всичко искаше да запази кадрите си – като здраве и работни места. Следваща цел е да се поддържа връзката с клиентите. Съществена беше подкрепата и за медицинските и учебните заведения, за отделни общности.

„С този конкурс популяризираме добрите примери, компаниите да се заразяват и зареждат с каузи. Очакваме иновативни проекти в помощ на преодоляването на кризата“, допълни Ираван Хира.

През втората половина на февруари кандидатурите ще бъдат обсъдени от жури, съставено от представители на бизнеса, правителствения и неправителствения сектор, академичните среди и медиите.

Чуйте разговора на Катя Василева с Ираван Хира.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният оперативен щаб прекратява дейността си

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година. Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация..

публикувано на 15.04.21 в 18:59

В „Кенилуърт“ Уолтър Скот въвлича в епохата на Тюдорите и кралица Елизабет I

На българския книжен пазар, с логото на издателство “Егмонт” вече може да бъде намерена книгата „Кенилуърт“ на Уолтър Скот, един от майсторите на историческия роман, който представя дворцови интриги и борби за влияние по време на н ай-славния период от управлението на Тюдорите, владичеството на кралица Елизабет Първа. Романът носи заглавието на любимия..

публикувано на 15.04.21 в 18:54

Събудете сетивата си с "Театър на сетивата"

“Хората могат да имат сетивно преживяване, много лесно. Ако излязат на балкона или навън, между 1 и 5 мин, да седнат някъде и да си затворят очите. Да усетят в колко сложен звуков пейзаж се намираме обикновено и колко малка част от него възприемаме. Зрението е хегемон - то обира около 90% от съзнателното ни внимание и за останалите сетива остава..

публикувано на 15.04.21 в 17:50

СЗО: Има ръст на диабитиците по света

Броят на хората с диабет в света се е увеличил четири пъти през последните 40 години. Това посочва Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация (СЗО). На 14 април, когато отбелязваме 100-годишнината от откриването на инсулина, организацията ще представи глобален договор за борба с диабета, който трябва да стимулира..

публикувано на 15.04.21 в 16:25

Онлайн присъствието на бизнеса и дигиталните услуги си имат тънкости

Covid пандемията накара много бизнеси за преосмислят поведението и подхода си към потребителите. Голяма част ускориха дигитализацията на всичко, което може да се улесни чрез онлайн предлагане и изпълнение. И това важи не само в сферата на маркетинга. Възникнаха възможности за бизнеса – за процеси на учене, адаптиране и развитие на нови умения...

публикувано на 15.04.21 в 16:17

Соня Йончева - мотиватор във велошествие и атлетически крос в името на активния живот

Най-възрастната семейна двойка, която се включи във велошествието и атлетическия крос на София на 18 април, ще получи два билета за Оперната гала на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август 2021г., пред катедралния храм „Св. Александър Невски“. “Бъдете смели, живейте активно и винаги бъдете във форма и заедно! Моят начин да ви благодаря е с..

публикувано на 15.04.21 в 16:00

Руслан Йорданов: Българските туристи искат да пътуват

“13 държави членки на Европейския съюз, сред които и България, са постигнали съгласие по седем критерия, необходими за прилагане на сертификати за ваксиниране срещу Covid-19 с туристическа цел”, казва Руслан Йорданов - журналист и собственик на туристически портал .   Според информацията планът е сертификатите за ваксинация да бъдат приложени до юни..

публикувано на 15.04.21 в 14:32