Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Константин Драгов: Билки и мед помагат в борбата с Covid

Конференцията се проведе в Деня на здравето

Над 3 милиона души са гледали и участвали в световната онлайн конференция „Променящите се парадигми в пандемичния свят: „Как да върнем доверието? Здраве, щастие, етика“, организирана от Световния форум за етика в бизнеса.

Сред участниците са били държавни лидери, както и генералният директор на Световната здравна организация.

Трябва светът да се обедини, за да се пребори човечеството с Covid пандемията. Да се прояви солидарност с ваксини и към по-бедните страни. Трябва да се мисли и за психическите последици след пандемията. За този основен акцент на форума разказа пред Радио София Константин Драгов от фондация „Изкуството да живееш“.

Пътят за преодоляване на тревожните състояния минава през медитация, дихателни упражнения, йога. Това са хилядолетни инструменти за въздействие върху емоциите и да бъдем в кондиция, изтъкна Драгов.

Той припомни положителната роля, която могат да изиграят билките и пчелните продукти.
Човек трябва да има нагласата за повишаване на настроението и духовната си енергията. Най-трудното от пандемията мина, вижда й се краят, каза още Константин Драгов.

С него разговаря Ива Дойчинова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

70 години Авиобаза "Граф Игнатиево"

Божидар Янев за историята на авиобаза Граф Игнатиево с бригаден генерал Николай Русев, командир на базата:

публикувано на 08.05.21 в 16:20

Адресите на любовта – Димчо Дебелянов

"Жените, на които Дебелянов предлага сърцето си, или го отхвърлят, или завършват трагично живота си" - така започва разказа си Магдалена Гигова.  "Раждай деца, плътско е, убива любовта" - думи на поета по повод първата му любов, станала оперна певица в Германия.  13 години и 13 срещи с учителка от Ихтиман, завършила във Франция. Коя е музата на "Аз..

публикувано на 08.05.21 в 14:05
Домът на Сирак Скитник

Журналистите в "Лозенец"

Кои наследници на Каблешковия род живеят в Лозенец и защо днес мястото е празно. Основателите на квартала са журналистите, включително основателя на Радиото, Сирак Скитник.  Коя е Джамбазовата къща, как околните къщи се съобразяват със стила на най-представителната сграда в квартала и коя е софийската църква, даваща основата на този стил. До колко..

публикувано на 08.05.21 в 15:20
Пламена Гиргинова и Михаил Михайлов

Кралицата на нощта

Ако след Великденските празници се чудим какво да правим с останалите козунаци и яйца, оперната певица, DJ Пламена Гиргинова се изявява като „козуначен инфлуенсър“ и споделя своите лесни трикове след големия празник.  От професионалния опит на Пламена до кухнята с козунаците. Хаус-парчета с лайв, защо не? И още: от старите козунаци стават страхотни..

публикувано на 08.05.21 в 11:46
Част от учениците в Смолянската езикова гимназия, които в свободното си време като хоби изработват ръчно везани картички за празниците.

Развивайте потенциала на детето като личност

Кои хобита и извънкласни занимания са подходящи при различните етапи на развитие или при проблеми с емоционалния свят на детето – Камелия Тодорова от Академия за емоционална интелигентност: „Избирайте не само хобито, но и училището, заедно с детето си“ – съветва псохоложката и добавя:  „да познава себе си, да играе в екип – нека детето..

публикувано на 08.05.21 в 10:42
ТУЕС фест 2021

ТУЕС фест - вярваш ли в идеите си, давай напред!

Среща с победителите от двудневното онлайн изложението на ученически проекти от Техническото училище към Техническия университет - София - ТУЕС фест. По време на събитието бяха представени 69 проекта на общо 130 ученици, които се бориха за отличието най-добър проект в три категории - софтуер, компютърни мрежи и роботика. 5-6 месеца отнема..

публикувано на 08.05.21 в 10:11
Стела Джамбазова

Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Преди 193 години, на този ден е роден големият човеколюбец Жан-Анри Дюнан - идеолог и създател на международното червенокръстко движение. Как преминава един ден под знака на помощта, ще научим от Стела Джамбазова, председател на  Българския младежки червен кръст (БМЧК): "Да отделя един час на ден не е нещо голямо за мен, а за другите може да е много..

публикувано на 08.05.21 в 09:38