Петото издание на Бакхус StrEAT Fest кани ценителите на храната, напитките, десертите и всички удоволствия за вкусовите сетива на Женския пазар на 5 и 6 юни! Новото тази година са значителна част от участниците. Има такива, чието премиерно представяне ще е именно на феста.
Събитието е изцяло безкешово: няма пари, банкноти, ресто - единственото, което докосвате, е вкусната си храна и великолепните питиета! Другото ново ще са и кратките ателиета - дегустационни курсове.
Ще има специален детски кът, където най-младите гости на събитието ще могат да играят и да похапват, докато родителите им се наслаждават на фестивала. "И ще има подходящи напитки за тях" - обещават от "Бакхус"
За втора поредна година се обръща специално внимание на домашните любимци. За тях е обособена специална градинка, в която ще има лакомства и много изненади. "Стига любимецът ви да може да влезе през вратата на събитието е добре дошълл" - шегуват се организаторите.
В рамките на целия фестивал музика на живо и от DJ ще допълва настроението. Удобни обувки, защото ще се танцува! С певица от Бразилия това няма да е изненада.
StrEAT Fest 2021 ще събере:ароматни кафета от специални блендове, вкусни прясно изпечени закуски и сладки печива, ресторанти с международна и авторска кухня, ресторанти с българска тематика, занаятчийски български вина на специален винен бар, български крафт бири, анасонови напитки, китайска ракия, шприц, най-добрите месни български фермерски продукти.
И най-важното, всеки ще намери отговор на въпроса в заглавието; уличната храна може ли да бъде и гурме или това е просто оксиморон. Подробности от организаторите в лицето на Андреа Пунчева (ако фамилията ви звучи познато, значи сте били фенове на "Нощен Хоризонт")
Силвия Терзиева и Елена Калайджиева от най-джазовото читалище в Банско, където е студиото ни, както и миналата година по същото време , разказват какво става след фестивала: "Джазът минава и си заминава, читалището си остава. Джем-сешъните при нас бяха интересно предизвикателство. На 130 години сме, първото име е "Селска почивка", по-късно е..
Павлета Семова и Марина Василева от Банско джаз академия за смисъла на съществуването ѝ: "Всеки артист от нас е различен, това дава по-хубав по-хубав резултат за бъдещото присъствие на младите, те да могат да се докоснат до нещо по-различно. Стараехме се да изглеждат максимално естествени като се качват на сцена. Има ключови неща, които могат да дадат..
Александра Полежанова - Aly от Банско спечели наградата на фестивала за талант от Банско: "Зад тази награда стои много труд, усилие, търпение. За трети път се докосвам до Джаз-академията - страхотна възможност да се докоснем до изпълнителите от голямата сцена. Много ми бе интересно да си говорим с Чинция Тедеско - различна от всичко, което съм слушала..
Време е за нов разказ за поредната изключителна личност от българското общество. Още един човек, забравен в продължение на половин век - архитект Наум Торбов. За щастие живеем в години, когато нещата се променят. Споменът и историята за отдадени, скромни и изключително способни българи се възражда. Признавам си, минавал съм десетки пъти покрай..
Р адио разходка по адресите, свързани в София с Пейо Яворов. Началото е къщата, където живее Мина Тодорова и брат ѝ Петко Ю.Тодоров. Къде е разположена посмъртната маска на Яворов и кои са другите места, свързани с поета, както и коя е личността, опитала се да обърне общественото мнение срещу Яворов - в звуковия файл:
Режисьорът реагирал сдържано на увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с какви думи Невена Коканова се сбогува с него, за да остане при мъжа си, режисьора Любомир..
Как може да се превърнем в шеф готвач за любимите хора от дома си? Празнуваме деня на готвача с кулинарния блогър и фотограф, Ваня Грозева , създател на авторски здравословни рецепти: "В началото идеята ми бе провокирана от желанието на моите близки да им споделям снимки, те искаха рецепта, а аз никога не готвех по точни пропорции. Радвам се, че..