Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етрополе - 9 1/2 не по Фелини

"Мога фест" e събитие, което включва разнообразни културни, образователни и спортни дейности. Повече за него в интервюто на Таня Марковска с един от организаторите, колегата от Вечерното шоу на Радио София, Даниел Ненчев:


"9 1/2 (не по Фелини) е извънредно издание на проявата, която съществува от 10 години, но девето издание нямаше заради COVID-кризата. Организаторите са 35-37 годишни, фестивалът е със съвременна българска музика. Досега бе в близост до гора, откъдето се вижда целия град.

Атмосферата е е страхотна. Има куклен театър и работилници за децата. Всеки от организаторите прави нещо друго, за останалите. Дестинацията е много приятна. Тази година ще сме на градския площад, ще има и кино - "Бащата", събрал много международни отличия.

На 22 август Стефан Вълдобрев ще представи своята книга и ще пее. Догодина ще е десетото празнично издание"





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сдружение "BG Бъди активен" стартира кампанията "НЕ на незаконните сметища"

Сдружение "BG Бъди активен" стартира кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Поканата е отворена към НПО организации, спортни клубове и образователни институции, а целта е да се насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи. Кампанията е дългосрочна, с ангажимент за повишаване на..

публикувано на 01.08.24 в 12:27

Месец юни е бил най-топлият у нас за последните 140 години

Месец юни тази година е бил тринадесетият пореден рекордно топъл месец в света. Юни е бил най-топлият у нас за повече от 140 години. Средната температура през месец юни в България се е увеличила с малко над 1 градус. Климатолозите отчитат, че най-съществено е затоплянето в планинските райони и в Софийския регион, където повишението на..

публикувано на 01.08.24 в 11:09

Извънредно заседание на СОС заради смяната на ръководствата на 6 общински дружества

Столичният общински съвет ще заседава извънредно с единствена точка искането на кмета Васил Терзиев да се преразгледа решението за смяна на ръководствата на шест ключови общински дружества. Докладът по темата беше приет миналия месец и е от Карлос Контрера, Севделина Петрова, Красимир Гълъбов. На 9 юли СОС прие доклад относно обявяване..

публикувано на 01.08.24 в 10:11

Столичният район "Надежда" се включва в Световната седмица на кърменето

За 32-ри път отбелязваме Световната седмица на кърменето. Целта на инициативата е повишаване на информираността и пробуждане на действия, свързани с темите засягащи кърменето. От 1 до 7 август са предвидени редица събития, насърчаващи кърменето, а тази година Седмицата преминава под надслов "Да преодолеем препятствията – подкрепа за кърмене..

публикувано на 01.08.24 в 09:25

Август започва със слънце и температура в София около 32°

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток, по най-високите части до умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около..

публикувано на 01.08.24 в 07:35

НМФ набира средства за следващото издание на Националната младежка академия

Националният младежки форум стартира кампания за събиране на средства за провеждане на следващото издание на Националната младежка академия. Академията е подходяща всеки млад човек, който иска да развие знания и умения, каза пред Радио София Йоан Стоянов - главен секретар на НМФ. „Хората, които са преминали Академията в последствие се..

публикувано на 31.07.24 в 19:06

5 медала за българските ученици от Международната олимпиада по физика в Иран

5 медала спечелиха най-добрите български ученици по физика на 54-тата Международна олимпиада в Иран, която се проведе от 21 до 29 юли 2024 г. Те завоюваха 1 сребърен и 4 бронзови медала, сред най-добрите 198 ученици от 46 държави. Сребърният медал спечели Баян Гечев (12 клас, СМГ). Бронзовите отличия са за Георги Костадинов (12 клас, ППМГ Бургас),..

публикувано на 31.07.24 в 17:25