Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на "Слатина": Парите за преасфалтиране на улици не стигат

Снимка: Владимир Недев

След набелязаните проблеми в кв. „Редута“ преди няколко месеца, Радио София потърси кмета на район „Слатина“ Георги Илиев, за да провери каква част от тях са решени или са в процес на решение.

Вече са достъпни всички подходи към детски градини и училища в кв. Редута, каза в ефира на Радио София Илиев.

„Това е малка, но много правилна крачка напред в посока достъпност. Програмата ни е изпълнена на 95% около детски градини и ясли“, каза кметът на „Слатина“.

Относно ремонта на улиците в кв. „Редута“, Георги Илиев заяви, че Столичната община отпуска за тази цел годишно 350 000 лв. без ДДС. Улиците и тротоарите в квартала са 1 млн. кв/м, за които районната администрация трябва да се грижи.

„За съжаление, трябва да слагаме приоритети и се налага да избираме между ужасяващи и не чак толкова ужасяващи улици. При всяко положение, това е един нормален икономически принцип – ако ти не влагаш в нещо достатъчно средства или ако влагаш по-малко, отколкото е неговата амортизация, нормално е то да продължава да се руши. Точно това се случва с кварталните улици в София“, каза Георги Илиев.

Кметът на „Слатина“ изтъкна доброто си взаимодействие с гражданите от района.

Подробности можете да чуете в звуковия файл

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снежина Петрова

Снежина Петрова влиза в ролята на „Една българка“ по разказа на Иван Вазов

Актрисата Снежина Петрова , отличена за проекта си „Медея“ с Гражданската награда на ЕП, влиза в ролята на учителка по литература, за да представи своята артистична версия за един вълнуващ урок по разказа на Иван Вазов „Една българка“.  Премиерните представления са на 27 и 28 октомври в театър „Азарян“.  „Този разказ, който имах шанса да..

публикувано на 26.10.21 в 16:28

Емил Коларов: Бизнесът на заведенията е в нокаут

Бизнесът на заведенията в страната е в накаут , каза в ефира на Радио София Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията в България . По думите му, последната заповед на служебния здравен министър е разделила обществото и бранша. „Ние категорично изразихме нашето становище, че ние не сме против зелените сертификати като цяло, ние..

публикувано на 26.10.21 в 15:13

Конкурс за есе и рисунка на тема „Мисия Будител“ за училищата от Софийска област

За четвърта поредна година, Областната администрация на Софийска област , организира конкурс за есе и рисунка. Поводът е Деня на народните будители - 1 ноември. Състезанието под надслов „Мисия Будител “ е насочено към учениците от училищата в Софийска област. По повод 1340 години от създаването на българската държава , тази година темата на..

публикувано на 26.10.21 в 13:57
Фермерският екип

Близката ферма за чиста храна и кални приключения

Не само хората могат да си стават близки. Оказва се, че чрез създателите си и една ферма можа да е близка не само във физическия и географския смисъл. За това доказателство са семейство Сиана и Иво Тончеви . Те не само избират да живеят и отглеждат децата си на село, не само правят своя ферма, но разширяват дейността си със сайт ,..

публикувано на 26.10.21 в 13:37

Младият дует Lunikk с дебютна песен в радиоефира

Lunikk е млад дует. Срещаме ви с артистите Кристина Йорданова и Денислав Попов. Те са заедно в живота, а отскоро и в музиката. Певческите способности на Кристина ги открива случайно Денислав. Той  е имал и своя банда, която впоследствие се разпада. Когато решават да се впуснат в предизвикателството да правят музика заедно, си..

публикувано на 26.10.21 в 13:35
Икона на Свети Димитър от Несебър, XVI- XVII в.

Образът на Св. Димитър в българския фолклор

Свети Димитър е един от обичаните светци в българската традиционна култура. Това каза за Радио София доц. д-р Веселка Тончева от Института по етнология и фолклористика . Тя припомни, че не винаги християнският и фолклорният образ на светеца са в единство. „От гледна точка на фолклора и традицията, Св. Димитър заедно със Св. Георги се..

публикувано на 26.10.21 в 13:02

Жестокото отношение към животните се отразява на човешкото здраве

Организацията, обединена срещу употребата на ценни кожи в модата -  Fur Free Alliance , от която е част и „Четири лапи“, предаде повече от 880 000 подписа на италианската делегация на Г-20, призоваващи за спешни глобални действия срещу отглеждането на животни за ценните им кожи, във връзка със срещата на върха в Рим.  Целта е световните лидери..

публикувано на 26.10.21 в 12:02