Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кой изневерява повече - или кои са търсените връзки във взаимоотношенията

Д.Ганев, Е.Джома, М.Митев,В.Попева Б.Михов, Й. Георгиева
Снимка: Радио София

Неотдавна в един от късните горещи часове на Късното шоу, започнахме дискусия за изневерите – кой изневерява повече – мъжете или жените.

В дискусията участваха:  Йоана Георгиева, Валерия Попева, Димитър Ганев, Михаил Митев, Борислав Михов.

За моралните възприятия на обществото ни относно границите във възрастта, свързани с понятията „sugar mam“ и „sugar dady“ и доколко от финансовата страна на нещата могат да зависят едни взаимоотношения.

Защо в живота е по-лесно да си намерим партньор за секс, отколкото партньор с който да свържем живота си. Една от причините би могла да бъде консуматорското мислене и липса на желание да вложиш енергия за да развиеш една връзка. Докато отношенията за сексуална връзка биха били по неангажиращи и не изискващи енергията ни – смята Валерия Попева.

„Идва обаче моментът в който лесната връзка натежава и омръзва и тогава ти се иска нещо по-сериозно, но ти вече си свикнал на лесното“, допълва Йоана Георгиева.

„Леките отношения противно на очакванията, са най-трудното нещо“, посочи Михаил Митев. Според него да инвестираш в някого емоционално, дълготрайно, е много по-лесно, отколкото многократно да го правиш, изразходвайки емоции и енергия за различни хора.

Когато човек види тази лесност на добиване на секс…започва да мисли как да търси и да намира секс, отколкото да изгражда сериозни отношения за дълготрайни връзки“, мнение на Борислав Михов.

Факт е, че живеем в консуматорско общество в което е по-лесно да се съблечеш, отколкото да си разкриеш душата, защото за да си разкриеш душата трябва да си инвестирал в това което искаш, а за да си инвестирал в това, което искащ, трябва да знаеш какво искаш", посочи Димитър Ганев. 

Чуйте цялата дискусия.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

257 podcast: Как да изберем подходящ подарък

През декември всички сме на празнична вълна. А с наближаването на Коледа започва голямото чудене кого с какъв подарък да зарадваме. Изборът на подарък е сериозна, нелека и отговорна работа. Подаръкът е израз на нашия вкус и чувствителност, на нашето въображение и изобретателност. За да се спрем на точния подарък, би трябвало да сме..

публикувано на 02.12.21 в 17:30

Над 60 бизнес идеи се бориха в състезанието за предприемачи „Start Young“

Над 60 бизнес идеи се бориха в състезанието за предприемачи „Start Young“ пред аудитория от над 1500 души. Бяха излъчени двама големи победители и раздадени награди за над 10 000 лева в състезанието на Списание „Български предприемач“ Един от големите победители е проектът Rage Room на Борислав Николов от град Варна. Неговата идея е в..

публикувано на 02.12.21 в 17:26
Васил Левски

„Пътеводител по стъпките на Апостола“ представя местностите, в които е пребивавал Васил Левски

„Пътеводител по стъпките на Апостола“ е издаден на български и английски език и е реализиран с помощта на „РИМ Ловеч“ и „БТПП“. Изданието показва на хората места, свързани с дейността на Васил Левски. В двата раздела на 160-те страници научно е представено пребиваването на Апостола в Южна и Северна България в различни селища. Интересни места,..

публикувано на 02.12.21 в 16:57

Българската Fintech асоциация представи ежегодния си доклад

Българската Fintech асоциация представи ежегодния си доклад, който има за цел да покаже развитието на бранша в страната. „Използваме финансовите отчети на Fintech компаниите и вземаме информацията от годишните финансови отчети и на базата на тях, след това правим определени умозаключения“, каза пред Радио София Георги Пенев, директор на..

публикувано на 02.12.21 в 16:26

WO MAN Aтелие ще отвори врати този уикенд

Ателие-работилница ще бъде открито този уикенд. То е адресирано към артисти, режисьори, хореографи но могат да се включат всички които имат вкус към съвременният танц и танцови техники. Инициативата ще се осъществи с подкрепата на Национален фонд „Култура“ . На срещата с хореографи и актьори ще бъде представен и спектакълът  Wo Man , чиито..

публикувано на 02.12.21 в 16:20

Евродепутатът Петър Витанов: Софтуерът „Пегас“ трябва да бъде забранен

Евродепутатът Петър Витанов от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите поиска контрол за шпионския софтуер „Пегас“ като над търговията с оръжие, по време на дебата за въздействието на софтуера върху основните човешки права в ЕП. През лятото медийно разследване разкри, че чрез "Пегас", който позволява да се прониква в..

публикувано на 02.12.21 в 15:36

"Christmas gift" на Ема Краун с дебют в Радио София

Песента е написана миналата година и е била публикувана в Youtube- канала на Ема Краун като „Коледно безвремие“. Това е българският вариант на Christmas gift, която днес прозвуча за първи път в радио ефира, имено в Радио София. „В началото беше просто като една идея за есенна песен, но изведнъж ми дойде муза като наближаваха празниците и ми..

публикувано на 02.12.21 в 14:52
Подкасти от БНР