Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончо Барбалов: 86% от очакваните годишни приходи в Столичната община са събрани

Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Към месец октомври са събрани 86% от очакваните приходи за годината в Столичната община, отчете зам.-кметът Дончо Барбалов.

Той уточни, че изпълнението е по-добро при данъчните приходи - данък недвижими имоти и данък за превозните средства. При данъка за придобиване по възмезден начин, Столичната община е реализирала доста добри приходи, каза още Барбалов.

При такса "битови отпадъци", са постъпили 90% от таксите за изпълнение на годишния план. Наблюдава се изоставане в таксата за детска градина и приходите от приватизация, където изпълнението на годишния план е 37%, каза зам.-кметът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка в София

В момента се провежда акция на прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията, при която се обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански.  Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщиха от Антикорупционната комисия в петък...

публикувано на 14.08.24 в 09:35

В НС: Промени в Търговския закон и дали райският газ е наркотик

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. С промените в Търговския закон се създава правна възможност за постигане на ускорена ликвидация на юридически..

публикувано на 14.08.24 в 08:23

Временно прекъсва водоснабдяването в част от с. Бистрица

Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи по ул. „Спортист“, с. Бистрица ,   от "Софийска вода" предупреждават, че на 14 август (сряда)  се налага спиране на водоподаването  от 9:00 до 21:00  часа в района на: се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на  ул. „Сълзица“ и ул. „Спортист“ . При..

публикувано на 14.08.24 в 07:50

Пожар в кв. "Христо Ботев" изпепели 30 декара сухи треви

Пожар избухна днес в столичния квартал "Христо Ботев", недалеч от летището. Горяха гуми и сухи треви.  Няма пострадали.  От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  обясниха, че сигналът е подаден в 14:18 часа. На място са изпратени три автомобила на пожарната. Изгорели са 30 декара сухи треви. От пожарната посочиха, че..

публикувано на 13.08.24 в 18:13

До 15 октомври се подават заявления за еднократна помощ за ученици

Близо 90 000 заявления за еднократна помощ за ученици от първи до четвърти клас, както и за осмокласниците, са постъпили вече в Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.  Подаването на заявленията става лично, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път през новосъздадения от..

публикувано на 13.08.24 в 16:10

Акт връчиха на мъж в Бистрица, разкопал улица пред имота си

Жител на софийското село Бистрица самоволно разкопал уличното платно пред имота си. Това са установили инспектори от район "Панчарево" и са съставили акт на извършителя. Проверката е направена след сигнал и е показала, че се извършват нерегламентирани изкопни дейности без разрешение, както и поставяне на пътни знаци. След намесата на..

публикувано на 13.08.24 в 15:11

Полицаи и медици в София спасиха изгубено 16-годишно сирийче със счупен крак

Гранични полицаи и медици от Спешна помощ в София спасиха 16-годишно сирийско момче, което се е загубило в гората в района на магистрала "Европа" и Драгоман. Сигналът е подаден на телефон 112 от детето в 1.00 часа тази нощ. То е бил уплашено, дехидратирано и със счупен крак, помолило за помощ. Задействана е услугата AML (Advanced Mobile..

публикувано на 13.08.24 в 11:45