Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ендобиогенията лекува чрез наука и чудото на човешкото тяло

Снимка: endobiogenie.eu

Ендобиогенната медицина е глобален подход към човешкото тяло.

Твърди се, че това направление в холистичната медицина е на път да сътвори истинска революция, справяйки се с „нелечими” болести като рак и автоимунни заболявания.

Названието произлиза от endo - вътре, bio - живот, и genie - способността на тялото да се регулира. Създадена е преди 40 години от френския лекар Кристиан Дурафур. Във фокуса ѝ са нервната система и ендокринна система, които помагат на всеки орган да се възстанови по траен начин.

Шанс от Радио София да научим повече за ендобиогения имаме, благодарение на гостуването на д-р Шарбел Аби Шахин, който утре ще има среща с български медици и фармацевти.

Според него цялостният подход е важен, не можем да отделим тялото от психологичната част. Всеки от нас е уникален. Това означава, че и лечението трябва да е уникално.

„Ендобиогенията не е алтернативна, а интегративна, холистична медицина. Базира се на физиологията и най-новите научни теории за нея, без да се разделя тялото на отделни части“, обясни д-р Шахин и допълни, че преди да се отдаде на изучаването на този метод, той самият е бил лекуван от бъдещите си учители.

Преди прилагане на характерните за ендобиогенията подходи, се прави консултация и кръвен тест, от който са разбира как пациентът си взаимодейства с околната среда и откъде се е появил дисбалансът, провокирал заболяването.

В студиото гостуваха и Катя Христофорова и Камелия Димитрова, които са лекувани с терапевтичните инструменти на ендобиогенията и са преодолели множествена склероза и рак.

„Аз не правя чудеса – подчерта д-р Шахин. – Чудото идва от вашия организъм. Аз просто показвам пътя. Предписвам определени растения, с които се регулира функциите, включително и на духа, на психиката. Както древногръцкият лекар Хипократ е казал, болестите идват отвън, а изцелението – отвътре.“

Семинарът е на 27 ноември от 10 ч. в софийски грандхотел.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова.
Превод в ефир – Росица Петкова.

  • Д-р Шарбел Аби Шахин е роден през 1970 г. в Бейрут, Ливан, където завършва математика, физика и химия. През 1993 г. заминава за Белгия да учи медицина. Завършва през 2000 г. и печели място в първата специализирана държавна обучителна програма за спешна помощ. Участва в мисии на „Лекари без граници“ в Африка и за работата си по време на военни конфликти получава удостоверение от Червения кръст за военно-полеви хирург. Специалист е по остра медицина и реанимация на новородени, деца и възрастни. Има публикации в сферата на гръбначната хирургия и невростимулацията.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доверието на българите към институциите през януари 2022-ра

През целия си първи президентски мандат Румен Радев беше сред най-одобряваните политически фигури. Така и този месец той встъпи във втория мандат с 58,5% доверие, съобщи пред Радио София Яница Петкова от „Галъп интернешънъл“. Социологическият център е направил „ Моментна снимка на институционалното доверие “. Положителен е рейтингът и на..

публикувано на 28.01.22 в 18:41
Божидар Лалов

Боби Лалов, 11 г.: Кабинетът "Петков" стъпва на тънък лед

Майко мила! Такова нещо не съм виждал! Така е възкликнал Божидар Лалов, когато видял протеста на партия „Възраждане“ против зеления сертификат. Разбира се, няма как коментаторът, добре познат на слушателите на Радио София, да е виждал подобни масови и трудно овладяеми събития, защото е едва в пети клас, на 11 години. Но тъкмо затова е..

публикувано на 28.01.22 в 17:19
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Време е да видим генералната политическа визия на това правителство

Към този момент липсата на обща, генерална визия за това – как ще изглежда политиката на новото правителство, като че е най-видимият дефицит. Имаме различни партии, различни министри и недостиг на лидерство в кабинета. Това коментира пред Радио София  политологът Христо Панчугов . „Мантрите за нулева корупция и необходимостта от промяна..

публикувано на 28.01.22 в 16:49

Лидерът трябва да е будител!

"Джънк фууд" или бързооборотна хибридна ГМО стока са днешните лидери? Изгревът и залезът на марионетни лидери показва техния повърхностен потенциал и липса на фундамент. "Съвременници сме на една сериозна криза на лидерство и девалвация на авторитети", каза в ефира на Радио София Ани Александрова - PR експерт и психолог, специализиран в..

публикувано на 28.01.22 в 16:48
Кристиян Илиев и Йоана Цекова

На сцената и в живота няма малки роли

Съчетава ли се актьорската професия с лидерството? Каква е разликата между актьор и образ? И когато работим с деца какво им даваме и какво вземаме от тях? По темата в ефира на Радио София говориха актьорите Антон Николов и Йоана Цекова. По думите на Йоана Цекова много е важно поведението на преподавателя, понеже децата го възприемат като..

публикувано на 28.01.22 в 15:48
Анастас Стефанов

Анастас Стефанов: От социално-икономическите предизвикателства зависи меденият месец на новата власт

В следствие на политическата криза през 2020 и 2021 г. и развръзката на последните избори, основните институции са захранени с някакъв допълнителен политически заряд и легитимност от гледна точка на доверието. Това отбеляза пред Радио София политологът Анастас Стефанов от изследователския център „Тренд“ след социологическо проучване по..

публикувано на 28.01.22 в 15:28

Божествена литургия и празничен курбан в гр. Елин Пелин в чест на Св. Трифон

Божествена литургия ще бъде отслужена на 1 февруари, от 13.00 часа пред храм св. "Николай Мирликийски Чудотворец" в центъра на град Елин Пелин. Ще бъде раздаден и топъл празничен курбан, съобщиха от общинската администрация. Поводът е соколарски празник в чест на Св. Трифон, който освен покровител на винарите и лозарите е и закрилник на соколарите...

публикувано на 28.01.22 в 15:18
Подкасти от БНР