„Това е една облачна система, която се състои от няколко части. Първата част е хардуерно устройство, нещо, което може да се интегрира в различни индустрии. Това, с което вече сме готови и сме развили и сме пуснали на пазара е устройство, което може да се вгради във всяка вендинг машина“, сподели Колева.
Тя поясни, че устройството приема безконтактни плащания с карта, плюс криптоплащания, като то е свързано с интернет банка. Освен това каза, че има планирани разработки на устройства, които да си комуникират с бариери за паркинг, въртящи врати за достъп, бензиностанции, и устройства, които могат да се внедрят за зарядни станции на електромобили.
Колева каза, че има разработена и платформа, чрез която операторите на такива бизнеси ще могат да следят плащанията, а също така има и потребителско приложение, което включва карта с всяка една точка, където може да се приемат такива плащания.
„Приложението не чете информация, тоест всеки е напълно защитен от изтичане на данни. И освен банковите карти може да си сложи и собствения крипто портфейл и по този начин да се разплаща с криптовалута“, допълни Колева и каза, че в момента се разработва решение всеки един човек да може да си направи точка за плащане или виртуален pos терминал.
„Ние сме решили всеки месец, всеки един от служителите да получава някаква сума от бонуса си в криптовалута. Освен това имаме иновативни вътрешни взаимоотношения, в които всеки един може да предложи идея или продукт, съответно тя да се разгледа от колеги и той да получи един, или половин ден от работната си седмица за да развие съответния продукт. Той получава мажоритарната, да не кажа почти цялата част, като интелектуална собственост на продукта и фирмата получава някаква малка част заради това, че изплаща заплатата“, каза Колева.
Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.
Силвия Терзиева и Елена Калайджиева от най-джазовото читалище в Банско, където е студиото ни, както и миналата година по същото време , разказват какво става след фестивала: "Джазът минава и си заминава, читалището си остава. Джем-сешъните при нас бяха интересно предизвикателство. На 130 години сме, първото име е "Селска почивка", по-късно е..
Павлета Семова и Марина Василева от Банско джаз академия за смисъла на съществуването ѝ: "Всеки артист от нас е различен, това дава по-хубав по-хубав резултат за бъдещото присъствие на младите, те да могат да се докоснат до нещо по-различно. Стараехме се да изглеждат максимално естествени като се качват на сцена. Има ключови неща, които могат да дадат..
Александра Полежанова - Aly от Банско спечели наградата на фестивала за талант от Банско: "Зад тази награда стои много труд, усилие, търпение. За трети път се докосвам до Джаз-академията - страхотна възможност да се докоснем до изпълнителите от голямата сцена. Много ми бе интересно да си говорим с Чинция Тедеско - различна от всичко, което съм слушала..
Време е за нов разказ за поредната изключителна личност от българското общество. Още един човек, забравен в продължение на половин век - архитект Наум Торбов. За щастие живеем в години, когато нещата се променят. Споменът и историята за отдадени, скромни и изключително способни българи се възражда. Признавам си, минавал съм десетки пъти покрай..
Р адио разходка по адресите, свързани в София с Пейо Яворов. Началото е къщата, където живее Мина Тодорова и брат ѝ Петко Ю.Тодоров. Къде е разположена посмъртната маска на Яворов и кои са другите места, свързани с поета, както и коя е личността, опитала се да обърне общественото мнение срещу Яворов - в звуковия файл:
Режисьорът реагирал сдържано на увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с какви думи Невена Коканова се сбогува с него, за да остане при мъжа си, режисьора Любомир..
Как може да се превърнем в шеф готвач за любимите хора от дома си? Празнуваме деня на готвача с кулинарния блогър и фотограф, Ваня Грозева , създател на авторски здравословни рецепти: "В началото идеята ми бе провокирана от желанието на моите близки да им споделям снимки, те искаха рецепта, а аз никога не готвех по точни пропорции. Радвам се, че..