Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ники Станоев - пресечната точка между актьор и водещ

Ники Станоев и Кристиян Илиев
Снимка: Радио София

Специален гост в "Добър вечер, София“ е Николай Станоев - актьор и телевизионен водещ на късното предаване "Събота вечер" по БНТ.

Той е известен не само като актьор, но е бил DJ, участвал е в много различни телевизионни формати, шоута, бил е и ководещ.

Споделя, че в началото когато са го избрали за водещ на "Събота вечер" е започнал да се учи директно „на бойното поле“:

“Мислех, че съм готов за такова нещо, но не е точно така. Не бях готов, защото е различно от нещата, които съм правил до сега. За първи път когато усетих това нещо с водещия… много е различно от “актьорлъка“.

"Аз мислех, че знам нещата и явно съм успял на кастинга да "излъжа" хората, че знам нещата“.

Работата му като водещ много му е помогнала да опознае хората, да се научи да ги изслушва и да знае как да ги накара "сами да си кажат всичко".

В началото му е било много трудно и е трябвало заедно с екипът да работят по актьорското му поведение, „неговата хипер екстровертност“, това, че е много образен, характерен, „всичко рисува с ръцете“.

Макар и с доста общи черти, това да си водещ и актьор си имат своите специфики, който трябва добре да се познават.

"Много ме "пилеха" буквално и преносно, за да се обера малко, което е абсолютно нормално за такова шоу. Трябва да си доста по-събран. Затова е екипът! Доста време ми отнемаше да се подготвям за шоуто“, добави той.

Според него идеята на такъв тип разговори във вечерно шоу и майсторлъка са да го "водиш приятелски“, но в телевизията има определени правила и формалности, които е неизбежно да се спазват.

Много любопитно е, че Николай Станоев наскоро е имал честта да играе в първия професионален театрален спектакъл, който е правен в България и дори достъп до оригиналния му сценарий.

Постановката е пресъздадена на сцената на Шуменския театър, а миналата година имаше 165 години юбилей от поставянето на тази комедия.

„Пиесата със сигурност е повлияна от Молиеровия похват, но е пречупена през българския мироглед“, каза още актьорът.

Постановката е играна преди време и от Георги Парцалев, затова той сподели, че истински се е притеснявал да играе на такова високо ниво.

Едно от предизвикателствата в това представление е бил старият български език и диалектните думи на хората в този край, които е трябвало да оживеят на сцената.

По публикацията работи: Ралица Тачева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от спектакъла

Театър-лаборатория "Алма Алтер" започва нова серия срещи с публиката под надслов "Нощта на...."

Целта на стартиращия проект "Нощта на..." на Театър-лаборатория "Алма Алтер" е да покаже богатството на всеки актьор, палитрата му от възможности, да преброди през различни автори, епохи и представления и да остане себе си. Една мозайка от кариерата на всеки, която ще завърши на сладък разговор и чаша вино. Първата от срещите е с талантливия незрящ..

публикувано на 16.04.24 в 14:05

Излезе втората част на книгата "Османските потайности: Еничарите"

Излезе втората част на книгата „Османските потайности: Еничарите“ на Ибрахим Карахасан-Чънар. В нея читателите ще се запознаят с историческо изследване за еничарството - за създаването, разцвета и ликвидацията на най-ухажваната политическа и военна сила в Османската империя. Както и първата част на книгата "Османските потайности: Харемът", Ибрахим..

публикувано на 16.04.24 в 13:00

Фестивалът на българското кино "Васил Гендов" започва с прожекции на 1 май

Съюзът на българските филмови дейци (СБФД) обяви номинациите за тазгодишното издание на Националния фестивал на българското кино "Васил Гендов", на който се връчват и едноименните награди на Съюза. Стремежът е да бъдат показани всички най-добри постижения от изминалата година във всяка една област на седмото изкуство, отбеляза пред..

публикувано на 16.04.24 в 11:51

Чака ли ви се до септември за "Hug or handshake"?

публикувано на 16.04.24 в 10:25

Тротоарът до парк "Възраждане" ще е напълно завършен до 2 седмици

Предвижда се обновяване на тротоари по ул. "Стефан Стамболов", както и при улиците "Пиротска" и "Христо Ботев". Финансирането е осигурено от Столичната община и от районната администрация. Почти целият район е в синя или зелена зона за паркиране , припомни още кметът Илиев: " Гледаме всеки нарушител да бъде санкциониран. Съдействат ни и от..

публикувано на 16.04.24 в 08:48

12 часа без вода остават в части от София и селата Герман и Кокаляне

Във връзка с подмяна на спирателен кран по ул. „Бели Дунав“, ж.к. „ Надежда -3“ от Софийска вода предупреждават, че днес (16 април) се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ж.к. „Надежда-1“ ж.к. „Надежда-3“ ж.к. „Връбница-1“ Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по..

публикувано на 16.04.24 в 07:50

Слънчево и топло, следобед е възможно да превали

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 28° .   По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока..

публикувано на 16.04.24 в 07:20