Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ники Станоев - пресечната точка между актьор и водещ

Ники Станоев и Кристиян Илиев
Снимка: Радио София

Специален гост в "Добър вечер, София“ е Николай Станоев - актьор и телевизионен водещ на късното предаване "Събота вечер" по БНТ.

Той е известен не само като актьор, но е бил DJ, участвал е в много различни телевизионни формати, шоута, бил е и ководещ.

Споделя, че в началото когато са го избрали за водещ на "Събота вечер" е започнал да се учи директно „на бойното поле“:

“Мислех, че съм готов за такова нещо, но не е точно така. Не бях готов, защото е различно от нещата, които съм правил до сега. За първи път когато усетих това нещо с водещия… много е различно от “актьорлъка“.

"Аз мислех, че знам нещата и явно съм успял на кастинга да "излъжа" хората, че знам нещата“.

Работата му като водещ много му е помогнала да опознае хората, да се научи да ги изслушва и да знае как да ги накара "сами да си кажат всичко".

В началото му е било много трудно и е трябвало заедно с екипът да работят по актьорското му поведение, „неговата хипер екстровертност“, това, че е много образен, характерен, „всичко рисува с ръцете“.

Макар и с доста общи черти, това да си водещ и актьор си имат своите специфики, който трябва добре да се познават.

"Много ме "пилеха" буквално и преносно, за да се обера малко, което е абсолютно нормално за такова шоу. Трябва да си доста по-събран. Затова е екипът! Доста време ми отнемаше да се подготвям за шоуто“, добави той.

Според него идеята на такъв тип разговори във вечерно шоу и майсторлъка са да го "водиш приятелски“, но в телевизията има определени правила и формалности, които е неизбежно да се спазват.

Много любопитно е, че Николай Станоев наскоро е имал честта да играе в първия професионален театрален спектакъл, който е правен в България и дори достъп до оригиналния му сценарий.

Постановката е пресъздадена на сцената на Шуменския театър, а миналата година имаше 165 години юбилей от поставянето на тази комедия.

„Пиесата със сигурност е повлияна от Молиеровия похват, но е пречупена през българския мироглед“, каза още актьорът.

Постановката е играна преди време и от Георги Парцалев, затова той сподели, че истински се е притеснявал да играе на такова високо ниво.

Едно от предизвикателствата в това представление е бил старият български език и диалектните думи на хората в този край, които е трябвало да оживеят на сцената.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празнуват Деня на пчелите с фестивал в Южния парк

Работилници, литературното четене, дискусия от пчелари, екоактивисти и представители на корпоративния сектор за възможностите за пчеларство у нас и базар за мед има в програмата на еднодневния пчелен фестивал, който ще се проведе тази събота, 21 май, от 10:00 ч. в столичния Южен парк . Празникът се организира за втора година и цели да..

обновено на 20.05.22 в 20:13

Мотористите искат да спазват такъв закон, който ги пази живи и здрави

Хората на мотор да имат правото да се движат в бус лентите. Да не се издават автоматично книжки за каране на мотопеди след взет изпит за категория B. Да има допълнително обучение за мотоциклетите, а ограничението на скоростта на магистрала да се промени от 100 на 140 километра в час, на скоростен път - от 80 на 90 км/ч. Това са част от..

публикувано на 20.05.22 в 19:38
Кристина Крънчева и Катя Василева на награждаването

Нова награда за "257 podcast" на Радио София

Ново отличие за подкаста за личностно и кариерно развитие на БНР получиха авторите му - журналистът от Радио София Катя Василева и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева . Аудио поредицата беше отличена за втора поредна година с PR Приз на БДВО, отбелязвайки своя растеж и развитие в полза..

публикувано на 20.05.22 в 18:40

Карикатури, пърформанси и DJ парти отриват 25-ото Габровско биенале

25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството тази година протича под мотото "Икономия на средствата". Откриването е тази вечер в Музея на хумора и сатирата (МХС) с представяне на избраните за участие карикатури и творби на съвременното изкуство, пърформанси и диждей парти. "Бяха изпратени 1100 творби от 77 държави...

публикувано на 20.05.22 в 18:25

Здравната грамотност, майчиното и детското здраве остават на фокус

Проектът MSD For Mothers , чиято основна цел е да допринесе за създаването на свят, в който никоя жена не трябва да умира, докато дава живот, навършва 10 години. По случай юбилея на инициативата, се състоя хибридна конференция с участието на народни представители от българския и Европейския парламент, фармацевти и учени, членове на IPPF..

публикувано на 20.05.22 в 17:53

Деси Добрева и концерт-спектакъла ѝ "Пустоно Лудо" на фестивала "Вечер на носията"

"Аз много обичам да ходя по събори и фестивали, особено фолклорни, и просто исках да пренеса тази магия в нашата столица. В България във всякакви градчета и села има много такива събития, но те остават там, а в София няма такова мащабно нещо и много ми се искаше, да е посветено на нашите традиции и нашия прекрасен фолклор. Колкото се може повече деца..

публикувано на 20.05.22 в 17:40

Стефан Вълдобрев на рождения си ден в Радио София

Роден на 20 май през 1972 г. на днешния ден музикантът Стефан Вълдобрев отбелязва своята 52 годишнина. Той гостува на Радио София за да разкаже подробности за празника и творчеството си. През 2020 г. Вълдобрев отбеляза своята 50 годишнина с планове за голям концерт, но локдаунът тогава отменя събитието.  Така той празнува своя юбилей на..

публикувано на 20.05.22 в 16:50