Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Всеки политолог го питат "ти политик ли искаш да ставаш?"

Дария-Лора Дачева и Вангелия Чорбаджийска от Студентски клуб на политолога:

"След гимназия реших да уча право в Италия, приеха ме, поучих малко и реших да се върна и да променя пътя. Майка ми беше разочарована, но видя, че си намерих мястото. (Дария-Лора). При мен бе щастлива случайност. Първото ми желание бяха "Международни отношения", но като попаднах в политология, разбрах, че това е, което искам. (Вангелия).

При нас, преподавателите ни не са ли в час с актуалното, ще отпаднат органично. Политологията обхваща много неща и всеки може да намери нещо за себе си и да се специализира в него. Пристрастието никога не е проблем, насърчават се дебатите, те трябва да са стойностни и да се достигне до академичен извод (Дария-Лора). Още в първи курс ни се предлагат всички опции (Вангелия).

Клубът е учреден в 2008 като място, където студентите да обменят различни знания и мнения, да се надгражда неформално формалното образование. Направихме публична дискусия с президентите Първанов и Плевнелиев през януари. В клуба е вдъхновяващо, има чувство за общност, всички ти помагат да разбереш какво се случва.

Достъпът е свободен, инициативите ни са отворени за по-широка аудитория, всеки може да стане асоцииран член. Имаме членове от други специалности - Връзки с обществеността, Социология, Право. Хората в клуба отдават много от себе си. Това е едно предизвикателство.

Всеки политолог го питат "ти политик ли искаш да ставаш?" (Дария-Лора). Не съм се отказала от мечтата си за Международни отношения, все още се ориентирам (Вангелия)."


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над милион години история на едно място

Националният археологически музей, представен от Гл.ас. Камен Бояджиев в разговора му с Божидар Янев: "Около сградата е имало и хан, и медресе. Това е била главната джамия за София. Но през 19 в. след земетресение пада минарето ѝ и е изоставена. Временно е полева болница по време на Руско-турската война. После сградата е предоставена на бъдещата..

публикувано на 21.05.22 в 16:10
Тиберий Баръмов

Да предаваш ценностната си система с финес

Тиберий Баръмов, учител по история, е поредният гост на Елена Пъневска в рубриката ѝ за "млади легенди": "Името ми се носи като съдба от прадядо ми. Неблагодарност е последната дума, която може да се свързва с преподаването. Дали заради подобреното материално положение, но се наблюдава интерес към професията ни. Нужно е да се напаснеш с децата, не да..

публикувано на 21.05.22 в 15:00
Невена Коканова

Адресите на любовта - Невена Коканова

Целувката на Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови“ е ненадмината На снимачната площадка на „Крадецът на праскови“  режисьорът Въло Радев  среща Невена Коканова с големия сръбски актьор Раде Маркович – талантлив, красив, чаровен. По късно той споделя: „При пристигането ми във Велико Търново, където бяха снимките, първият..

публикувано на 21.05.22 в 14:05

Алеята на Воев

Една от главните алеи в Борисовата градина ще носи името на Димитър Воев - още с председателя на фондация "Димитър Воев" Петър Миланов: "Идеята да се назове нещо на името на Димитър Воев е отдавна. Предложението ни бе прието и съвпадна с годишнината на смъртта му. Това е най-голямата напречна на главната алея, от Цариградско шосе до "Драган Цанков"..

публикувано на 21.05.22 в 11:56

Илиан Скарлатов между борсите и киното

Премиерата на филма „Борсови играчи“ вече бе  представена в Радио София . Още по темата как любовта към финансите и киното намират своята пресечна точка от Илиан Скарлатов, гост в студиото:  „Занимавам се с финанси от 20 години, инвестиционно банкиране. Базиран съм в България, оттук тръгвам и завършвам. Мога да съм благодарен на моята майка,..

публикувано на 21.05.22 в 11:44
Златин Стайков и Кики Рубин

Бачата нощ в София

"Las Generalisimas"  е  изцяло дамски танцов проект, целящ да илюстрира силата на жената да се справя с всички предизвикателства, да изразява красотата на женската креативност и да разкрива страстта на женската душа – концерт, танци и латино страст в съботната вечер -. Още за събитието от организаторите му Златин Стайков и Кики Рубин:..

публикувано на 21.05.22 в 11:07

Слънчевата Топлоцентрала

Започва танцовия проект „Хелиос“ на СО и Топлоцентрала – подробности от Изпълнителния ѝ директор Веселин Димов: Проектът "Хелиос" е абревиатура, творческа лаборатория за млади хореографи. Осем млади хореографи ще работят заедно и на 25 юни ще представят малките си произведения. Критериите бяха да имат някакъв опит и да идват от различни области, да..

публикувано на 21.05.22 в 10:58