Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Жител на Костинброд сигнализира за системно непочистване на града

Снимка: Антон Лефтеров, bg.wikipedia.org

Относно чистотата в гр. Костинброд и системното непочистване на града пред Радио София говори жителката на града Лиляна Босакова.

"Няма миене, няма чистене, няма тротоари… А ако има са направени лично от хората, пред които домове е тротоарът. А от другата страна, където има незастроени парцели тревата е повече от половин метър. Изхвърлят се боклуци на улицата. Попитах за контейнери, казаха че, контейнери се полагат само на централния път около общината", сподели тя.

Освен това тя каза, че липсват контейнери за разделно събиране на отпадъци и допълни:

"Всичко се хвърля на едно място. Този боклук се изхвърля извън селището на Костинброд в полетата, където е засипано от пластмаса и стъкло", каза Босакова. По думите й, навсякъде по пътя, който води към села, които са към Община "Костинброд" има много такива сметища.

"Чистят се улиците само около кметството, ресторанта и детската площадка, която са направили в центъра. Оттам-нататък ако някой си почисти пред двора ще е почистено, ако не – всичко тъне в мръсотия", сподели тя.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кално състезание събира 3000 бегачи в Перник

Зрелищно събитие събира 3000 участници в Перник . Миньорският град за първи път става домакин това лято на спортното състезание LEGION RUN, което е най-бързо разрастващата се спортна дисциплина. То ще се проведе на мотополигон "Мошино" на 2 юли 2022 г., като за желаещите да премерят сили няма възрастови ограничения. LEGION RUN представлява..

публикувано на 30.06.22 в 20:14

Бюрокрация спъва използването на ВЕИ от домакинствата

Днес, 30.06 2022 г. се проведе онлайн дискусия на тема "Трябва ли да се промени Закона за енергията от възобновяеми източници и Закона за енергетиката, така че домакинствата да станат производители на енергия, която внасят в мрежата"? Какви са бариерите пред българските домакинства да станат "prosumer" на енергия от ВЕИ. Какво е "Net..

публикувано на 30.06.22 в 19:19

Кампания алармира за опасностите в интернет

"Най-цветните може да са най-тъмни" е инициатива на Национален център за безопасен интернет. Кампанията е посветена на децата и идеята, че в онлайн пространството всеки може да бъде анонимен и да застраши безопасността на друг потребител. По темата пред Радио София говори Доника Боримечкова от Асоциация "Родители". По думите й, началото..

публикувано на 30.06.22 в 17:56

Фотографии разкриват живота на бездомниците

Фотографът на Сатиричен театър "Алеко Константинов" Антон Даскалов направи своя самостоятелна изложба, озаглавена "Живот на ръба" . Експозицията е част от 13-ти Европейски месец на фотографията 2022. Тя може да бъде разгледана до 11 юли 2022 г. в Ателие "Пластелин" и е свързана с голямата любов на Антон Даскалов към театъра. Авторът..

публикувано на 30.06.22 в 16:57

Михаил Михайлов представя „Перфидни илюзии“

Михаил Михайлов и неговата книга „Перфидни илюзии“ спечели литературната награда „Орфей“ в конкуренция с над 100 други автори. Отличието е учредено от журналиста Стоил Рошкев и се връчва за неиздавани досега романи. Журито, което избра победителя беше в състав проф. Симеон Янев, Стоил Рошкев, Румен Леонидов и Нора Стоичкова. Романът..

публикувано на 30.06.22 в 16:17

Как компаниите използват нашите данни

Нищо лично, просто данни? Или как да пазаруваме безопасно онлайн. По темата "Лоялни потребители срещу лоялни марки (брандове)" пред Радио София говориха Александър Гагов, управляващ директор на медийна агенция "Connected" и Николай Бойков, изпълнителен директор на "All channels". "Живеем в свят, в който наистина всичко около нас се..

публикувано на 30.06.22 в 16:02

Прясното сирене предотвратява натрупване на мазнини в черния дроб

Сиренето предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб , твърди диетологът д-р Нурия Дижанова, пише списание „Уорлд Плъс“.  Според нея аминокиселината метионин , която се намира в този продукт, освобождава черния дроб от излишните мазнини. „Домашното, особено младото сирене, има една от най-добрите комбинации от..

публикувано на 30.06.22 в 15:52