Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

7 юли е "Ден на ПР специалиста"

Снимка: fb/McCann Sofia

На 7 юли 2022 г. комуникационната общност у нас отбелязва професионалния си празник - "Ден на ПР специалиста" с инициативата "Само истината". С нея комуникационните експерти ще заявят позицията си, подписвайки декларация за подкрепа на институциите в борбата с пропагандата и фалшивите новини. Подробности по темата разказа пред Радио София Диляна Йорданова – член на УС на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

"Пред нас, като комуникатори стои предизвикателството ние също да отбраняваме истината. Не можем да разчитаме единствено на колегите журналисти и медиите, че те ще се борят. Ние сме комуникатори, това да комуникираме правилната информация, верните послания и истината е основополагащо за нашата професия", заяви Йорданова.


Тя сподели, че има диалог между комуникаторите и журналистите, като по време на професионалния празник на ПР специалиста ще има дискусионен панел, в който ще бъдат включени представители на всички комуникационни организации, включително и Дружеството на практикуващите ПР към СБЖ.

"След първия ни дискусионен панел, който ще бъде на тема "Каква трябва да е ролята на професионалните ПР организации за справянето с инфодемията", в която ще вземат участие представители на всички комуникационни общности в страната, ще представим пред гостите комуникатори и пред общността тази декларация, с която наистина искаме да застанем на една страна с останалите комуникационни и браншови организации за да подкрепим спирането на дезинформацията, и да намалим инфодемията", отбеляза Йорданова.

Тя сподели, че след това ще бъдат представени две книги на български преподаватели по връзки с обществеността. Първата е на доц. Димитрина Стефанова и доц. Славянка Ангелова, а втората на д-р Яна Събева.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Капоейра – между бойното изкуство и танца

Капоейра e съчетание между спорт, бойно изкуство и танц, а тези, които са се докоснали до него, остават пленени завинаги.  Капоейра е бразилско бойно изкуство, което се заражда през 16 век , в следствие от преноса на роби от Централна и Западна Африка. Пристигналите племена, носят със себе си част от културата на Африка, но реално капоейра..

публикувано на 19.08.22 в 18:55

Разнообразие от вкусове на втория „Международен фестивал на традиционните храни"

На 20 и 21 август във Фестивалната зона до Исторически парк, с. Неофит Рилски, област Варна ще се проведе вторият „Международен фестивал на традиционните храни" . От 11.00 ч. до 22.00 часа, всички посетители ще имат възможност да опитат уникални ястия, приготвени от майстор - готвачи по старинни рецепти, предавани от поколение на поколение...

публикувано на 19.08.22 в 17:10

Д-р Искрен Иванов: ПП и ДБ няма да се явят заедно на изборите, заради голямото его на техните лидери

Липса на вътрешнополитически консенсус в страната е несъстоялата се коалиция между „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ . Това каза в предаването „Ритъмът на столицата“ политологът, преподавател, експерт по международна сигурност и управление на конфликти д-р Искрен Иванов . „Вместо да се обединят политическите партии по някои..

публикувано на 19.08.22 в 15:54
Евгени Димитров

Роденият в Деня на фотографията

Всички сме чували и познаваме примери, когато детето идва с името си. Раждаш се на 6 май – кръщават те Георги, раждаш се на 26 октомври – хоп, записват те Митко. Днес обаче ви поднасяме пример, когато детето е дошло с професията си. Новороденото са го кръстили Евгени с фамилия Димитров. И след като се е родил на днешния ден, познайте с..

публикувано на 19.08.22 в 14:26

Българин постави рекорд на Гинес

Теодор Цветков е момчето, което постави рекорд на Гинес със 71 часово плуване в езерото "Липнец". Неговият брат Валентин Цветков разказа повече за каузите, за преодоляването на 200 км и голямата цел – преплуване на Черно море, както и борбата с пластмасовото замърсяване. Той сподели, че подкрепата на различни каузи е възпитана в тях от малки в..

публикувано на 19.08.22 в 12:21

Бузлуджа се отваря

публикувано на 19.08.22 в 12:17
Бетон и асфалт - много в града, добри условия за по-високи температури

София е първият български град, който трябва да противодейства на "топлинен остров"

Ако доскоро имаше скептици, които отричаха проявите на глобалното затопляне, тази година те получиха доста доказателства. Цяла Европа (и не само) страда от суши, пожари, големи жеги. Жителите на големите градове пък се срещат с един особен феномен, който учените наричат „градски топлинен остров“ . Здравите хора не обръщат особено..

публикувано на 19.08.22 в 11:24