На гости в студиото: Дуо „Молец“ – Крис Макаров и Юли Славчев.
Популярността и успеха ги настигнаха дори по-бързо, отколкото са мечтали. Добре познати с парчетата „Мед“ и „7 дни“, а от съвсем отскоро звучи и новата им песен „Има кой“, за която те споделят, че това е най-мащабният проект, който някога са правили и като песен и като видеореализация.
„В припева има седем гласа, които са миксирани заедно и затова придава усещането, че множество го пее и всичко това влезе в клипа и се преплете и визуално и аудио, което е много яко“, не скриха вълнението си музикантите.
За първи път към дуото „Молец“ се присъединява и гост артист, както самите те го описват.
„Невероятният Ернесто Валенсуела, който тепърва ще има да отвява калпаци. Той е неразделна част от нас, навсякъде на сцена излизаме с него и много обичаме да правим неща заедно.“
Eрнесто е с мексикански корени, носи в себе си духа и кръвта на Южна Америка, съвместната му работа с дуото е дебют за него в рап и trap звученето. Още за екипа, с който работят, музикантите разкриха, че са свързани като едно семейство, всички „безумно талантливи и добри в това, което правят“.
Текстът на „Има кой“ носи послание за независимост, в същото време подчертава и преходността на всичко, което светът обявява за „хубаво“ и ни предлага да го притежаваме.
Видеоклипът с уникални кадри, е изпълнен с много символика. Част от него е заснет в обезлюденото село Косово.
Песента „Има кой“ е съвместен проект с Крис Захариев и бранд - “Храбър”.
Проектът среща хората с вдъхновяващия слоган “Завинаги храбър”, новата колекция "дрехи с мисия", както го наричат музикантите.
Представянето на новата колекция ще бъде на 17 юли, в рамките на фестивала „Ракитена София“ на бул. „Будапеща“ 1.
Още за предстоящото около „Молец“, можете да чуете в звуковия файл.
Силвия Терзиева и Елена Калайджиева от най-джазовото читалище в Банско, където е студиото ни, както и миналата година по същото време , разказват какво става след фестивала: "Джазът минава и си заминава, читалището си остава. Джем-сешъните при нас бяха интересно предизвикателство. На 130 години сме, първото име е "Селска почивка", по-късно е..
Павлета Семова и Марина Василева от Банско джаз академия за смисъла на съществуването ѝ: "Всеки артист от нас е различен, това дава по-хубав по-хубав резултат за бъдещото присъствие на младите, те да могат да се докоснат до нещо по-различно. Стараехме се да изглеждат максимално естествени като се качват на сцена. Има ключови неща, които могат да дадат..
Александра Полежанова - Aly от Банско спечели наградата на фестивала за талант от Банско: "Зад тази награда стои много труд, усилие, търпение. За трети път се докосвам до Джаз-академията - страхотна възможност да се докоснем до изпълнителите от голямата сцена. Много ми бе интересно да си говорим с Чинция Тедеско - различна от всичко, което съм слушала..
Време е за нов разказ за поредната изключителна личност от българското общество. Още един човек, забравен в продължение на половин век - архитект Наум Торбов. За щастие живеем в години, когато нещата се променят. Споменът и историята за отдадени, скромни и изключително способни българи се възражда. Признавам си, минавал съм десетки пъти покрай..
Р адио разходка по адресите, свързани в София с Пейо Яворов. Началото е къщата, където живее Мина Тодорова и брат ѝ Петко Ю.Тодоров. Къде е разположена посмъртната маска на Яворов и кои са другите места, свързани с поета, както и коя е личността, опитала се да обърне общественото мнение срещу Яворов - в звуковия файл:
Режисьорът реагирал сдържано на увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с какви думи Невена Коканова се сбогува с него, за да остане при мъжа си, режисьора Любомир..
Как може да се превърнем в шеф готвач за любимите хора от дома си? Празнуваме деня на готвача с кулинарния блогър и фотограф, Ваня Грозева , създател на авторски здравословни рецепти: "В началото идеята ми бе провокирана от желанието на моите близки да им споделям снимки, те искаха рецепта, а аз никога не готвех по точни пропорции. Радвам се, че..