Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобилът трябва да радва

С Данаил Пенчев
Снимка: радио София

Есенна авто програма на София - какво да очакват любителите на ретро превозни средства тази есен - Данаил Пенчев от Авангард Класик Клуб:

"Лятото продължихме с набраната инерция, направихме двудневен Опен еър фест в София. Пренесохме се за трета поредна година в Перник в "Алея на класиката", която докара около 10 хиляди човека, организирахме автопоход до ждрелото на р.Ерма.

Есента започваме лежерно с автопохода на 8 октомври. 30 подбрани автомобила тръгват до Рупите и Мелник. Всеки с интересен автомобил, не казвам ретро, може да се свърже с нас и ако го одобрим, да участва. Имаме Ферари, Мазерати. Тръгваме заедно и имаме само краен час на пристигане. Основната колона е само в началото.

Автомобилът трябва да радва. И да върши работа. За пръв път решихме да направим събор за практичните автомобили - "Вагон фест". Ще има изложбена и състезателна част за собственици на комби, кемпери, ванове, бусове. За забавление сме включили любителски драг. Измислили сме и състезание за вътрешен обем. Има тунинговани комбита и бусове, които отиват към лайфстайл автомобилите. Да направиш от чичарския автомобил такъв, който да е интересен за младите е страхотно. 

Следващото събитие е със семеен стил и семейни скандали. Дамското рали е на 5 ноември в Перник и Граовско. То ще е за хитрост и съобразителност и най-трудното - паркиране. Задължително е пилотът да е дама, а навигаторът е препоръчително да е също дама, защото ако е съпруг, може да се стигне до скандали. Ориентирането ще е по пътна книга със символи и снимки. За съжаление жените-шофьори се подценяват. На ралито те могат да покажат, че и те могат."



 

По публикацията работи: Людмил Фотев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Предвижда се да има повече

В СОС решават за по-стриктно разделно изхвърляне и събиране на отпадъците

Повече контейнери за разделно събиране на боклуци в Столичната община и засилен контрол върху сметоизвозващите фирми, предлагат общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София. Докладът с промените ще бъдат разгледан в Комисия по екология утре, 23 юли, както и на заседанието на Столичния общински съвет на 25-и, четвъртък. Контейнерите за разделно..

публикувано на 22.07.24 в 14:25

Районът на Терминал 1 на летище София е блокиран заради забравен сак

Блокиран е районът на Терминал 1 на летище София заради забравен сак. Екипи на полицията правят оглед. Не се допускат автомобили пред сградата на терминала, а хората, които са били вътре, са изведени. След като проверката приключи, полицията ще съобщи подробности. От летище София уточниха, че полетите не са засегнати.

публикувано на 22.07.24 в 13:46
Фрагмент от корицата

Нова книга за знатни копривщенски фамилии, допринесли за подема на града

Възрожденският град Копривщица отбеляза своя празник на духа, един празник на историята и на фамилиите в града.  Многоуважаваната Райна Тотева е познат деятел, дългогодишен учител по литература и български език, автор на исторически изследвания за поета Димчо Дебелянов и за копривщенските кенета (тънки дантели, шити върху конски косъм, техника..

публикувано на 22.07.24 в 13:07
Д-р Александрина Котова

СЗО отчете 51% ръст на влошеното психично здраве след появата на Covid-19

"След появата на Covid 19 Световната здравна организация отчете 51% ръст на влошеното психично здраве".  Това каза д-р Александрина Котова в епизод 21 на "Двете страни на монетата".  Впоследствие 3 от 7 държави изравниха значението на менталното с физическото здраве. Изолацията приключи, но хората останаха все така самотни. Данните на Евростат..

публикувано на 22.07.24 в 12:58

Атанас Чопов - от народните танци до сцената на МГТ "Зад канала"

Гост в предаването "Добър вечер, София" е актьорът и арт мениджър Атанас Чопов . Той разказва за изпълнения си с премеждия и интересни случки творчески път пред слушателите на Радио София. "Аз съм роден в Благоевград. Аз съм един потомък на Гоце Делчев и на един от неговите родственици - Тодор Чопов, който е основател на благоевградския драматичен..

публикувано на 22.07.24 в 12:38

Временно спират водата в кв. "Модерно предградие"

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по  ул. „Справедливост“, кв. „Модерно предградие“, на 22 юли 2024 г.,  се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на живеещите в района между  бул. „Сливница“, ул. „Стефан Дуньов“, ул. 3022, ул. „Маслиново клонче“, ул. 3020, ул. 3019 и ул. „Адам Мицкевич“. При продължителност на..

публикувано на 22.07.24 в 09:15

Седмицата започва със слънце и температура в София около 32°

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщиха от НИМХ. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Южна България, където ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще се..

публикувано на 22.07.24 в 07:35