Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Крис Гран представя новата си песен "Как да те намеря"

Роман Михайлов, Христо Нейчев, Кристиан Грънчаров, Емилио Мархолев
Снимка: Радио София

Вече е факт официалната премиера на новия сингъл на Крис Гран - "Как да те намеря". Работата по песента започва като експеримент, в който музикантите Емилио Мархолев и Христо Нейчев ентусиазирно се включват. Първо се ражда музиката, която е вдъхновена от тъмно, меланхолично и мрачно настроение. Това налага и смяната на текста в последствие.

"На мен ми звучи като една такава палитра от цветове леко тъмни, не нещо супер весело", казва певецът пред микрофона на радио София и сподели, че на него му харесва това настроение. 

"Наистина е смесица от няколко елемента. Така модерният регетон присъства много активно. Рок има. Китара има. Има доста електронни елементи. Това е една препратка към новото време", споделя китаристът Христо Нейчев

Тримата музиканти работят заедно по песента и казват, че всеки се съгласява и прави компромиси в името на добрия звук. 

Видеоклипът е с идеята за времето, което прекарваме във виртуалното пространство.

"Има много хора, които прекарват много време в социалните мрежи, с технологиите и всъщност не те ползват технологиите, а обратното", разяснява Крис Гран концепцията на видеото

Клипът е дело на Иван Бъчваров. Цветовата гама, която преобладава, е в сиво и розово. Единствено Крис е облечен в бяло. В главната роля е Ина Мархолева, което е сестра на Емилио и приятелка на Крис. Нейни са и бек вокалите в песента. 

Музикантите подготвят нов албум в началото на 2023. Повече за него и за песента "Как да те намеря", чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Мария Бояджиева
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
43-о ОУ

Тук се реализират мечти

Сергей Богачев е почетен директор на вече 110-годишното 43-о ОУ: "В нашето училище кипи пулса на живота на младия човек. Във всяка класна стая се използват всички електронни ресурси. Но при нас не всичко е само учене. Имаме сериозни постижения на талантите, включително и в спортното поприще. Учениците са конкурентноспособни, всички продължават в..

публикувано на 26.11.22 в 16:00
Христо Русев

Опитът и контактите са най-ценни

Фотожурналистът Христо Русев и неговите проекти гостува oтново в рубриката "Младите легенди": "Миналата година ме поканиха в САЩ по тема отразяване на КОВИД-криза - 65 журналисти от цял свят. Имахме работа с ученици във вестници с редактори и фотографи. Опитът и контактите ми бяха най-ценни. Имахме среща с вице-президента на Нешънъл джиографик. За..

публикувано на 26.11.22 в 15:00
С Искра Хаджиева

Адресите на любовта - Георги Черкелов

Георги Черкелов преживява три брака, безброй любови и голяма трагедия Освен голям актьор и един от малкото интелектуалци в гилдията, Георги Черкелов е известен и като разбивач на женски сърца. Животът му е белязан от три брака и куп любовни афери, както и от една голяма трагедия. Първата съпруга на Велински от „На всеки километър” е..

публикувано на 26.11.22 в 14:00

Музикалната притча за пътя

Премиера на музикално-екологичния проект "Малахитовата гора" (книга, албум и концерт) - Мартин Иванов  в интервюто на Лили Големинова: "Тя не е просто книга, музикално произведение, джаз-квартет - как да се загубим в гората, за да намерим пътя към себе си. Тя е изпълнена с тайни и ме е зареждала с творчески ентусиазъм. Открих мой забравен видеозапис..

публикувано на 26.11.22 в 11:50

Птиците са индикатор за жизнената среда

Запознайте се с градските птици в Национален природонаучен музей чрез интервюто на Христина Иванова с Емилия Янкова от Дружеството за защита на птиците: "Целим да запознаем не само младите с птиците от града. Врабчетата и гълъбите въобще не са всички видове. Има много цветни и песнопойни птици, ако ги поканите на терасата или ги потърсите в парка...

публикувано на 26.11.22 в 10:48
Георги Иванов на откриването на Планетариума в София

Вдъхновени и смирени

Открива се първият планетариум "Андромеда" в София: Недислав Веселинов , отговорен да има Планетариум: "Планетариумът е уникален за софиянци, там децата ще се учат на космос. През 1972 излита първия български космически прибор и ставаме 18-а космическа сила. През 79-а станахме 6-а с участник в космически полети, също сме трети по..

публикувано на 26.11.22 в 10:33

Змейове, самодиви, седенки и общуване очи в очи

„Кральо Портальо“ е интерактивен детски фолкорен концерт-спектакъл с Нина Николина, Димитра Попова и Георги-Маноел Димитров. Какво да очакваме след "отварянето на портите"?: "Спектакълът е авторски. Костюмите ни са автентични народни носии. (Джорджо) Първоначалната идея бе образователна - предаване на фолклора на следващото поколение. Да играем и..

публикувано на 26.11.22 в 10:02