Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групова поп-ъп изолжба на български артисти се открива на 7 декември

Снимка: Little bird place

Групова поп-ъп изложба на български артисти, участвали в програмата на галерия Little Bird Place през 2022 се открива на седми декември и продължава само пет дни. 

"Съвсем хронологично всичките автори, които сме представяли тази година в Little bird, са обединени в една еклектична, вълнуваща изложба", казва Антоанета Куик от екипа на галерията, която също участва в поп-ъп вернисажа със свои работи.

Little Bird Place е единствената галерия в страната с конкретен тематичен фокусмодерно и съвременно изкуство, посветено на природата, биологичния свят и екологията. Мястото поема предизвикателството "да излезе" от конвенционалното пространство за представяне на творби и да предложи по-различни преживявания, свързани с интерпретация на показваните работи в присъствието на кураторите или авторите, с различни аудио-визуални продукти, обвързани с темите, с организирането на събития в уютна и естетически близка до природата и същевременно градска среда.
В изложбата ще се включат Нора Ампова, Калина Христова, Васил Ангелов, Любен Домозетски, Калия Калъчева, Иглика Христова, Сашо Стоицов, Александър Лазарков, Гергана Табакова, Текла Алексиева, Димитър Солаков, Петър Чиновски, Викенти Комитски, Анна Комитска, Антоанета Куик, Николай Стефанов.
"Това са автори, които ние сме припознали и са хора, с които ни е било изключително приятно да работим и специално сме поканили за подобна колаборация. Но като цяло всички са талантливи български автори, които движат много стабилно арт движението в София и България", казва за артистите участници Антоанета Куик.
По време на изложбата галерията ще работи с коледна отстъпка.
Повече за груповата поп-ъп изложба чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Мария Бояджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Киберсигурност" е в списъка на професионалното образование на МОН

След като преди дни Министерство на образованието и науката утвърди нов Списък на професиите за професионално образование и обучение , стана ясно че в него влиза и професията "Киберсигурност". По този начин българската образователна система се привежда в унисон с Европейската рамка на уменията в киберсигурността (European Cybersecurity Skills..

публикувано на 05.09.24 в 15:15
Татяна Павлова от екипа на новия театър на София

Ново театрално пространство отваря врати в София в сградата на УАСГ

Татяна Павлова е от екипа на новия театър "Артвент" в София, който ще стартира от този сезон . Той ще отвори врати в е дно пространство, като цяло добре познато на софиянци, това е "Аула Максима"  в сградата на университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). "Много съм щастлива, че можем да си партнираме с нашите любезни..

публикувано на 05.09.24 в 12:52

Софийски планински клуб с две събития през септември и октомври

Софийски планински клуб с две събития през септември и октомври - "Сливи за смет" и "Светулки RUN '24". Подробности разказа Дора Кузманова. По думите й през тази година ще бъде отпразнуван единадесетият рожден ден на клуба. През годините са били организирани най-различни инициативи, като основен обединител е любовта към планината, спортовете и..

публикувано на 05.09.24 в 12:10

Нов стандарт за превоз на малки деца в автомобилите

Въвежда се нов стандарт за превоз на малки деца в автомобилите. Детските столчета в автомобилите няма да отговарят на килограмите на децата, а на техния ръст. Те са тествани при страничен удар от 24 км. в час и ще имат задължително монтиране с изофикс система. Подробности по темата разказа Владимир Тодоров от Българската асоциация на..

публикувано на 05.09.24 в 09:50

Слънчево с възможност за превалявания

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за септември и през деня още малко ще се понижи. Днес отново ще бъде предимно слънчево. Следобед и във вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. В Североизточна..

публикувано на 05.09.24 в 07:15

Проблемите със сметоизвозването на столицата

Години наред Столичната община среща проблеми с чистото извозване и в последствие правилно рециклиране и преработка на генерирания отпадък на територията на града. Така преди малко повече от месец стана ясно, че след като беше наложен по-стриктен контрол при правилното изхвърляне на отпадъци и броят на глобите също се увеличи от страна на ПП – ДБ..

публикувано на 04.09.24 в 17:15

Депресията - какво трябва да знаем и кога да потърсим помощ от специалист?

Депресията е често срещано психично разстройство, при което преобладават чувства на тъга, самота, отчаяние, гняв и апатия. Това не е временно състояние (означавано понякога като депресивно настроение), което преминава след определен период от време, а реално заболяване, за което е необходимо лечение. Тя включва не само ума или мозъка, но и..

публикувано на 04.09.24 в 16:16