Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кметът на район " Връбница" Младен Младенов в колата на Радио София

Снимка: Радио София

В поредицата от новия активен сезон на Радио София в колата ни влезе и повозихме Младен Младенов, кмет на район "Връбница".

С него Божидар Янев посети места, които са свързани с проблеми и добри новини в квартали от района.

Стана дума за липсата на канализация в "Модерно предградие" и с. Волуяк.

"Специално за Волуяк положихме усилия, купихме терен за пречиствателна станция. Проектът беше одобрен от Европейската комисия, но в последния момент беше изваден от плана за възстановяване и устойчивост", отбеляза Младенов.

Близо до 140-о училище проблемът е свързан със спрелите автомобили, заради които трафикът се осъществява по трамвайните линии. Предвидено е отчуждаване на площи за изграждане на паркинги.

След ремонт на трамвайното трасе пък, в кварталите на "Връбница" ще могат да се движат и по-нови мотриси.

Нерегламентирано сметища в с. Волуяк

С кмета се коментираха и други слаби места в уличната инфраструктура и пътната сигнализация, за да се намали автомобилното натоварване.

Проектират се нови улици, разширения, мост и подлез за района.

През 2023 г. ще бъде построена детската градина в "Обеля 1", ще продължи изграждането на канализация в "Модерно предградие", ще бъде обновен и културния календар, обеща Младен Младенов.


Целия разговор и маршрут на колата на Радио София вижте във видеото:


По публикацията работи: Георги Нейков
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цирк Балкански в парк „Възраждане“

Повече безплатни забавления за децата и по-малко кучета

Какви са проблемите и предимствата на парк "Възраждане"? Той е едно от предпочитаните места за разходка на столичани, има и басейн, който за съжаление не е често посещаван. Паркът е предпочитан за разходка от гражданите не само през топлите месеци, но и през зимата. Свободно разхождащите се кучета и липсата на достатъчно детски площадки са..

публикувано на 30.01.23 в 09:45

Само 20 новозаразени с коронавирус, няма починали

20 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие, положителни са 2,7 % от направените 728 теста. Няма нито един новозаразен в областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. Няма новоприети с Covid-19 в болнични заведения, няма и починали. Като излекувани са посочени шестима души.

публикувано на 30.01.23 в 07:54
Снимката е илюстративна, архив.

Времето ще остане студено

Атмосферното налягане ще се понижава и ще остане по-ниско от средното за месеца. През нощта облачността ще е по-често значителна и на отделни места в Североизточна България ще има снеговалежи. Утре облачността ще бъде разкъсана, но още вечерта от запад отново ще се увеличи. Вятърът ще е слаб, от запад-северозапад. Минималните температури ще са..

публикувано на 30.01.23 в 07:10

Студенти от МГУ: ученето тук дава самочувствие

Ето и студенти от МГУ, които споделят как усещат предстоящата му 70-а годишнина: Явор Иванов, 3 курс:  "Бях декан за един ден, беше доста горещ стола. Усеща се силата на деканската позиция. Трудно е, ако не се полагат усилия. Но винаги лекторите са ми оказвали помощ. Трудността идва от нежеланието да се учи. Още от малък исках да уча..

публикувано на 29.01.23 в 11:18
Проф. Ивайло Копрев, Ректор на МГУ

Позитивният инат на един ректор

70-години МГУ в разговор с неговия ректор проф.Ивайло Копрев: "Имаме чуждестранни студенти от над 15 държави. Преди промените, университетът е готвил кадри за Латинска Америка, Африка. Сега продължаваме в тази насока. Ние обучаваме саудитски кадри в минно инженерство. На практика има само още 3 такива университети в Европа. Обединихме се, за да можем..

публикувано на 29.01.23 в 10:14
Планински кристал

Човек се храни с това, което е над земята, но забогатява с това, което е под земята

Минно-геоложкият университет става на 70 ! Подвижното ни студио е в техния музей на уникалните кристали . Първите ни гости са доц. д-р Борис Вълчев - декан на Геолого-проучвателния факултет и проф. Вили Лилков : "Освен този музей, имаме още два - по минералогия и петрография  и по геология и палеонтология . Всички любители на кристалите,..

публикувано на 29.01.23 в 09:54
чл.-кор.Васил Николов с откритието

Неолитно селище, разделено от булевард

Слатинското неолитно селище - едно от най-големите на Средните Балкани, представено ни от проф.Васил Николов, член-кореспондент на БАН и неговите сътрудници от НАИМ. По средата му минава бул."Шипченски проход": "Животът на селището започва преди 8 хиляди години и продължава 500 години. Всяка къща има пещ, зърнохранилище, всичко без отглежданите..

публикувано на 28.01.23 в 16:00