Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 април в Спортен комплекс Горна Малина

3-то издание на турнира Turbo Trophy организира Таекуондо клуб "Турбо"

Снимка: Личен архив

Специални гости в „Добър вечер, София“ бяха  представители на Таекуондо клуб „Турбо“. Те са Йордан Господинов – основател и главен треньор в Таекуондо клуб „Турбо“, и Георги Атанасов – координатор в клуба. 

Последната ни среща беше през ноември след изключително успешното представяне на таекуондо клуба на Европейското първенство за деца в Румъния. Тогава, тяхната състезателка Мая Симеонова завоюва златен медал за България.

Този път те разказаха за предстоящия международен турнир по таекуондо „Turbo Trophy“, който ще се проведе на 1 април в спортния комплекс в Горна Малина. В турнира ще участват голям брой състезатели от различни страни.

 "Наистина предстои организацията на много мащабно събитие. Очакваме доста хора. По наши прогнози, близо 600 състезатели от 5 или 6 държави, много международни съдии, които трябва да настаним. Имаме и електрона екипировка, която поръчваме от Хърватска и която е нещо много специално“, сподели треньорът. И допълни: „Всичко в момента е в релси, комбинирали сме се много добре и нещата вървят по план“.

Това е трето издание на турнира, организирано от клуб „Турбо“, което за тях означава и доза престиж, според координатора Георги Атанасов.

Той поясни, че организацията около състезание с такъв мащаб е нещо доста сложно, свързано с планиране и логистика, но от друга страна,  това е начин клубът да стане известен пред цяла Европа, хора от много държави и отбори гостуват тук, това е възможност да покажем себе си на таекуондо сцената.


"Важно е също да покажем гостоприемство и добро ниво на условия, подобаващи при такъв тип състезания от международен характер. Много пътуваме, участвали сме в състезания в чужбина и на други континенти сме ходили, стараем се да вземем най-доброто от всички турнири и да го въплътим в нашата организация, за да сме наистина на ниво. Искам хората като си тръгнат от турнира да са доволни и да дойдат догодина пак“, увери треньорът.

  • Каква е спецификата на турнира „Turbo Trophy“

По думите на Йордан Господинов, целта на турнира е да събере максимално голям брой участници и държави. Всеки участник и гост на турнира, увеличава престижа и носи точки за ранкинг, който е важен, защото от тези точки после се определя национален отбор.

Той подчерта, е по-големият брой международни участници, засилва нивото на добрата конкуренция и турнирът е полезен за децата.

За първи път в турнира ще участват състезатели от възрастовата група „бейби“ в категория до 21 кг.

„Съвсем малки дечица ще участват, 5-6-годишни, което е много красиво да се гледа, защото те наистина дават всичко от себе си“. Екипировката която имат самите деца ги предпазва от нараняване", увери треньорът.

Той разкри, че са заложили на участието на всички възрастови групи: деца-бейби, деца-кадети, юноши, мъже и жени. Играе се до директна елиминация, тоест, при загуба участието на състезателя приключва и другият продължава напред.

Таекуондо клуб „Турбо“ е известен със своята задружност, което е голяма предпоставка за успех.
Чуйте разговора в звуковия файл, за да разберете повече за  това, което споделят като опит от предишните 2 турнира, за състезателите  и още интересни детайли.

Регистрацията за турнира вече е отворена на tpss.eu

Крайният срок за записване е 25.03.23г.


По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ангел Попов

Ангел Попов: Увеличаването скоростта на автобусите в София е ненужно и опасно

Платформата на спирката на бул. "Патриарх Евтимий" до "Витошка" създава опасност, защото тя е част от велоалеята, но хората, които чакат тролей я смятат за своя. Колоездачите слизат от платформата и я за обикалят, а това създава се рискова ситуация, коментира пред БНР-Радио София Ангел Попов , експерт от Европейския център за транспортни..

публикувано на 10.07.24 в 10:54
Търсете сянката, носете вода

Става още по-горещо

Днес ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотрайно. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Горещо време с максимални температури между 34° и 39°, в София - около 34° . По..

публикувано на 10.07.24 в 07:15

Какви са нашите права като туристи?

Туристическият сезон набира скорост. Какво е нивото на предлаганите туристически услуги, отговарят ли те на реалността. Какво следва да предприемем, ако не е така. Събеседник в  предаването "Ритъмът на столицата" е Габриела Руменова от "Ние, потребителите".  Оплаквания за туристически услуги има както от потребители, които са ползвали туристическа..

публикувано на 09.07.24 в 15:45

Парамедиците в България

Съюзът на парамедиците в България разработи проект за уеднаквяване на теоретичната и практическа подготовка на парамедиците по модел на Европейската общност по спешна медицина. Той решава един от най-сериозните проблеми в България – различните часове и хорариуми, по които сега се подготвят парамедиците във висши училища и професионални центрове...

публикувано на 09.07.24 в 15:34
СУ

СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Сливница - иновативно училище с история

В средното училище "Св.св. Кирил и Методий" в гр. Сливница днес се обучават 548 ученици, от които 46 деца - в предучилищната група. Изградено е върху площ 14 800 кв.м. с две сгради. Към училището има две конферентни зали с 200 места, фитнес зала, 3 кабинета по информатика, библиотека, игрища за футбол, волейбол, баскетбол и хандбал...

публикувано на 09.07.24 в 12:27
Снимки: Топлоцентрала

Два дни "Топлофест" ни държи "високо във въздуха" с цирк и музика

Петото издание на фестивала на РЦСИ „Топлоцентрала“, с който центърът закрива артистичния сезон, тази година ще се проведе на 13 и 14 юли, а водещ акцент на събитието ще бъде темата "Високо във въздуха" . "Интензитетът, с който работим, ме кара да се чувствам преял (от културни събития) – полу нашега отбеляза пред БНР-Радио София..

публикувано на 09.07.24 в 11:28

Биляна Цолова ще представи България на световния финал на "Dance Your Style"

23-годишната хореографка Биляна Цолова-Bibliq ще представи България на световния финал на Dance Your Style в Мумбай на 9 ноември т.г.. Тя е победител в третото издание на Dance Your Style България 2024.  След поредица оспорвани танцови "битки" срещу едни от най-опитните танцьори и хореографи у нас, младата надежда заминава към глобалния финал на..

публикувано на 09.07.24 в 10:10