Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Tu secreto" е първият самостоятелен сингъл на Алекс Линарес

Снимка: Константин Търев

Алекс Линарес е музикант от българско перуански произход. Психиатър по образование и музикант по душа, той започва като вокал на латино бандата "Mango Duende" още през 2008.

"Mango Duende" си е колективът, с който работя и до сега, поне за живи събития. За "малки" и "гоелми" неща винаги Калин Жечев е на пиано с мен. Борис Таслев е на бас с мен за концерт в спалня или в зала, няма значение. Много хора са минали през това, но мисля че сме си останали едни хора, които не можем без тази музика и това е най-важното", споделя за сработването си с музикантите от Mango Duende Линарес.

Алекс обаче не се ограничава само до този стил, който определено е в кръвта му. Създава и банда, с която свирят алтернативен рок под името Alexander.

"Просто се случи в един момент да имам прозорец, в който мога да направя нещо и реших това да е това нещо. Бандата я нарекох Alexander, защото ми звучеше достатъчно дефинитивно и лично и издадохме една песен на име "Creature", която съществува и мен лично много ме радва", казва още музикантът и добавя, че в даден момент би се върнал към тази група.

Първата песен, която Алекс Линарес издава абсолютно самостоятелно е "Tu secreto". 

"През годините винаги отлагах да направя нещо солово и нещо, което да си е 100% аз, което за всеки артист е важно. Сега имам тази възможност. Може би трябва да благодаря на covid, че ми даде тази възможност да разработя някакви неща, да се отвори едно пространство, в което това да се случи. И тази песен е първи сингъл от това солово начинание на Линарес като отделен артист", разказва Алекс за самостоятелния си проект. Стилово той казва, че песента "Tu secreto/ Твоята тайна" се движи между боса нова и кубинкси сон.

На живо песента можете да чуете в четвъртък (30.03.23), когато Алекс Линарес, заедно с Калин Жечев и Борис Таслев ще представят специално издание на своя концерт Romantico:

"Опитваме се да създадем една по-задушевна, по-интимна атмосфера, в която да покажем по-романтичния, сантиментален аспект на латино музиката. Повече болеро, повече бавна салса, повече боса нова и съответно да пресъздадем една друга атмосфера. Да не е толкова шареното и празничното, колкото да кажем едно синьо усещане на късен следобед, когато хем ти се спи, хем ти се гушва някой", описва предстоящото събитие музикантът.

Новата песен на Алекс Линарес "Tu secreto" чуйте тук.

Повече за новата песен, за рокът в Латинска Америка и за музиката изградила Алекс Линарес като артист чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Любов по сценарий в Холивуд" ще се случи на 14 май

С актьорите Жанет Милска, Николай Тодоров и режисьора Камен Коев говорим за "Любов, по сценарий в Холивуд", представление с предстояща премиера по музика на Милица Гладнишка и Иван Велчев. Какво ни очаква в предстоящия спектакъл? "Много любов – истинска, истерична, злобна, смешна", увери ни Жанет. "С Жани и Камен се познаваме..

публикувано на 10.05.24 в 19:27

Рисковете пред Княжевската минерална баня се увеличават

Най-старата минерална баня в София е застрашена не само сградата, но и минералната вода изобщо, поради строителство в близки имоти. Не е извършен ежегоден хидрогеоложки монторинг, за да се установи дали строителството на търговски комплекс наблизо не е увредило трайно находището. А самата баня, която е най-старата в София, датираща от..

публикувано на 10.05.24 в 18:01

Безплатни белодробни изследвания за пушачи

Безплатни изследвания на дишането при пушачи и бивши пушачи ще се проведат в четири града в страната от специалисти-пулмолози. Изследванията са част от Националната кампания "За живот без тютюнев дим" на Института за здравно образование и Националната асоциация за профилактика на белодробните заболявания, посветена на Световния ден без тютюнев..

публикувано на 10.05.24 в 17:41
Александър Христов

Изборите и избирателната пасивност

Официално в полунощ на 9 срещу 10 март 2024 г. започна предизборната кампания за насрочените на девети юни избори за народни представители в следващия парламент, както и за български евродепутати. Кампанията ще продължи до полунощ на 7 юни. Каква е ефективната политическа комуникация в контекста на предстоящите избори? Коментар по темата направи..

публикувано на 10.05.24 в 16:26

Всяка комуникация със социален елемент е печеливша

През последните десетилетия различните рекламни послания достигат до нас чрез различни медийни канали. За целта, все по-креативно се използват и социалните мрежи. Помага или пречи обаче, изкуственият интелект в изработката на реклами? Според проф. Христо Кафтанджиев от Факултета по журналистика на Софийския университет и ръководител на..

публикувано на 10.05.24 в 15:16

Първа заплаха за Израел от САЩ

Кои са най-важните новини от седмицата от САЩ предаде Младен Петков от Вашингтон. Тази седмица за първи път американският президент Джо Байдън заплаши Израел, че може да спре военната помощ за страната в продължаващата седми месец война. Заплахата доведе от бърза реакция от израелският премиер Бенямин Нетаняху, който каза, че страната му ако се..

публикувано на 10.05.24 в 15:11
Румен Иванов

Нарушителите на пътя заедно с фиша вече ще получават писма от близки на загинали в ПТП

От днес започва националната кампания за пътна безопасност "Написах ти писмо" , която цели да накара хората да се замислят, как точно подхождат, когато се качват в автомобила, тъй като в същността си той представлява една тежка машина, движеща се с много бърза скорост. Той служи не само да стигане от точка „А“ до точка „Б“, но когато не бъде..

публикувано на 10.05.24 в 14:55