Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха изложба посветена на мъжкото психично здраве

Снимка: Павел Червенков

“Чуй гласа ми“ е изложба посветена на мъжкото психично здраве. В нея участват 10 известни български личности с лицето и гласа си. Представя я фондация “Еmprove“, която е инициатор не само на настоящата изложба, но и на много хуманни каузи.

В предаването „Добър вечер, София“ Олга Минева разказа повече.

"Кампанията „Чуй гласа ми“ насърчава мъжете в грижата за тяхното психично здраве. Призивът е и към обществото като цяло", сподели тя. 

Фондацията се занимава активно с превенция срещу насилието над жените „и просто открихме, че грижата за мъжкото психично здраве е интегрална част от този процес“, казват от фондацията.

“Когато говорим за ранна превенция, за нашия стремеж наистина да има по-малко токсичност в човешките отношения, трябва да говорим много повече за грижата за психичното здраве“, споделя Олга Минева.

"Всичко започва с говоренето, със споделянето, с повишеното самосъзнание и съответно с това да се осмелиш да потърси подкрепа. Лицата на кампанията са вдъхновители, които показват, че е добре да говорим за различните емоции, които ни завладяват. Посетителите ще могат да ги видят и чуят лично. Представяме едни великолепни, много въздействащи портрети на майстора на фотографията Павел Червенков, комбинирани с истории разказани от самите личности, които виждаме на портретите“, разказа Олга Минева и добави, че сред тях са Иван Бърнев, Светльо Иванов, Мартин Чой, Митко Павлов, Константин Трендафилов и други.

Кампанията е вдъхновяваща и за мъже, и за жени, посочват от фондацията.

Изложбата „Чуй гласа ми“ ще може да се види в рамките на 1 месец в пространството на ул. „Мизия“ 23.

Чуйте още в разговора на Яна Спиридонова.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява - Райна Кацарова - част 1

Райна Кацарова е първата жена етномузиколог в България. Учен от световен мащаб, който изгражда с усмивка и усърдие системата на съвременната българска фолклористика. Освен неин запис от Златния фонд на БНР, слушаме и  Гео Кукудов - музикант, краевед, изследовател на българския фолклор и родственик на Кацаровия род;  проф. Венцислав Димов -..

публикувано на 24.02.24 в 16:00

Софийски разкази - Паметникът на Васил Левски в София

Това е първият български паметник, но процесът е дълъг 17 г.  поради изчерпване на средствата. Построеното започва да се руши скоро. Константин Величков посвещава стихотворение на това. Слушаме го и се запознаваме с откъси от дневника на Константин Иречек. Захари Стоянов пише в животописния си очерк за Левски, че "под тези камъни почива скромно славата на..

публикувано на 24.02.24 в 15:00
Тодора Бакърджиева с театралната си трупа

Адресите на любовта - Тодора Бакърджиева

Съратничка на Левски се жени за основател на Народния театър Тодора Бакърджиева, наричана още Казанлъшката фея и Дългата коса, е куриер на легендарната комитетска поща, пренасяла писма, документи и дори оръжие, между Левски и Каблешков в България и Ботев и Каравелов в Румъния. Първият ѝ съпруг Петко Бакърджиев я подкрепя изцяло, защото и..

публикувано на 24.02.24 в 14:00

Десерти без чувство за вина

Десерти без чувство за вина със 70 здравословни и изцяло веган „Любими бохо десерти“ от звездата на Masterchef Анна Стойкова, Веганна.  Любимото ѝ тирамису за "закускодесерт" можете да чуете в звуковия файл, заедно с отговорите ѝ на въпросите на Алекс може ли веган-десертите да са толкова вкусни колкото любимите такива: "Крайно време е хората да..

публикувано на 24.02.24 в 12:00
С Вяра Лъджева

Тайните нa тийнлавинистиката

Тийнлавинистика - безплатни курсове по лавинна безопасност за деца. Вяра Лъджева от БАССЕС  разказва за лавинните курсове, които провеждат от организацията. Асоциацията организира безплатни курсове за деца от 6 години. Те са подходящи за ученици, които искат да научат как да се движат безопасно в зимната планина: "Инициативата започна през 2018 с..

обновено на 24.02.24 в 11:15
Ашод Дерандонян

Жестовият език е триизмерен

Българският жестов език със собствена бакалавърска степен в университета – интервю с Ашод Дерандонян , изпълнителен директор на фондация “Заслушай се”, част от обединението Deaf.bg: "Има актуално признаване на жестов език след приемането на Конвенцията. Наскоро бе приет закон за българския жестов език. Той не е само част от специалната..

публикувано на 24.02.24 в 10:53

"Форум", 23.02.24: Политическите пасианси в парламента и извън него

Коментаторите на "Форум" този петък - Страхил Делийски и Благослав Михайлов, не правят просто обобщение на изминаващата седмица, а анализ и на процеси, които наблюдаваме с месеци и дори години. Политическите пасианси в парламента и извън него (в момента). Намеренията и поведението на членовете и патерицата на сглобката.  Договорености и схеми..

публикувано на 23.02.24 в 19:10