Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Кръстев: Дават се милиони за улици, а се превръщат в паркинги

В ПУП е предвиден терен за културен център в "Овча купел"

Снимката е илюстративна
Снимка: Георги Нейков

"Овча купел" е бързо развиващ се район, притегателен център за младите хора. Трябва да се работи по подобряване на уличната инфраструктура. Минералните бани в "Княжево", "Овча купел" и в "Горна баня" могат да станат центрове за СПА и рекреационни процедури на гражданите и ще са особено подходящи за използване, ако Витоша стане място и за повече летни спортове.

Това изтъкна пред БНР-Радио София Веселин Кръстев, основател на ФБ групата "Заедно за Овча купел".

По думите му Южната дъга е от изключително значение за целия град, но трябва да се прецени кои булеварди към Околовръстния път да са скоростни. Вътрешнокварталните улици в района са в отчайващо състояние.

Проблемът с местата за паркирани става все по-остър.

Не е целесъобразно да се дават милиони за нова улична инфраструктура, която след това да се превръща в паркинг, смята Кръстев:

"Изграждаме нова улица, но когато се паркират автомобили от едната страна артерийката се запушва наполовина. Терени има, начини има, пари трябва да се намерят, но няма воля. Ние, гражданите ще следим какво и как се случва и ще реагираме."

Хубавото е, че в ПУП (Подробния устройствен план) има заложен терен за общински културен институт на бул. "Монтевидео". Това е от изключителна важност и ще се борим да се осъществи, допълни с категоричен тон Веселин Кръстев.

Чуйте разговора на Божидар Янев. 

Снимка: ФБ/Заедно за Овча купел

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: naukamon.eu

"Форум", 17.04.24: Зеленият преход и възможността икономиката да "позеленее"

Коментатори във "Форум" тази седмица са социологът Мила Минева и рапърът Матю Стоянов (Жлъч). Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: - Възможен ли е зеленият преход? - Велоалеи срещу паркоместа - как се взимат решенията в София, как общуват гражданите? - Пропуснати ползи за българската икономиката, заради това,..

публикувано на 17.04.24 в 18:44

За 11 пъти избори – нула реформи в образованието

Фондация „Заедно в час“ публикува свой анализ, в който обръщат внимание на липсата на темата за качествено образование от страна на всички политическите лидери, така че от училищата да излизат подготвени за успешен живот хора. „През последните пет години българските граждани са избирали президент, парламент и местни ръководства осем пъти...

публикувано на 17.04.24 в 17:53

Зам.-кметът на София по строителството подава оставка

Зам.-кметът с ресор строителство Иван Матов подава оставка. Във фейсбук той написа:  Общинският съветник от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев коментира пред БНР:  "Кабинетът на кмета се клати! Очевидно има големи проблеми там, за които ние алармирахме. Защо зам.-кметът на София си е подал оставката? Къде е кметът?  Кой ще изпълнява строителната..

публикувано на 17.04.24 в 16:30
Силвия Георгиева

Необходими са реформи за по-голяма финансова автономност на общините

Необходими са реформи за по-голяма финансова автономност на общините, стана ясно по време на заключителната пресконференция по проект „Развитие на фискалната децентрализация и подобряване на финансовото управление на местно ниво в България“. Националното сдружение на общините в Република България от години алармира за необходимостта от..

публикувано на 17.04.24 в 15:24

Фондация "Прочети София" отбелязва 10-годишния си юбилей с редица събития

От 4 до 6 април 2024 г.  в София се проведоха "Литературни срещи" . Изданието беше специално, защото започна с отбелязването на 10-годишния рожден ден на фондация "Прочети София" – организатор на събитието. Темата на пролетните "Литературни срещи" неслучайно е била "Порастване" – растежът като зрялост, като мъдрост, като фин баланс между..

публикувано на 17.04.24 в 15:15

"Мигранти с таланти" представя сценични изяви на чужденци у нас

На 18 април 2024 г. от 19:00 ч. "Мулти култи колектив" кани всички желаещи на едно много специално шоу "Мигранти с таланти", с невероятни артисти от 13 държави. Това са мигранти от Полша, САЩ, Украйна, Ирландия, Аржентина, Турция, Индия, Германия, Словения, Иран, Англия, Етиопия, Гърция… Те живеят и работят в София от години и разнообразяват и..

публикувано на 17.04.24 в 13:20

Младежи от 4 държави насърчават избирателната активност

"Полезен ли е моят глас?" и как младежи от 4 държави работят по стратегия за насърчаване на избирателната активност? Студенти и ученици на възраст от 18 до 25 години от България, Франция, Испания и Швеция проучват причините за ниската избирателна активност и за спада на доверие в институциите на местно, национално и европейско ниво. Младежите..

публикувано на 17.04.24 в 12:53