Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разчистено е най-голямото нерегламентирано сметище за стари гуми в Район "Искър"

Всеки, който види подобно нещо да сигнализира. Това призова кметът на района.Чуйте

Незаконно сметище
Снимка: БГНЕС

Разчистено е сметището за излезли от употреба гуми в СО - Район "Искър". Изхвърлени са няколкостотин тона гуми от лекотоварни и тежкотоварни автомобили. На сметището са намерени гуми дори и от самолети. Нерегламентираното сметище съществува от години, а след почистването му преди няколко дни са поставени камери. Това каза за Радио София кметът на Район "Искър" Ясен Русев. Сметището се намираше в близост до моста над река Искър на влизане в квартал Абдовица. Регулярно се почистват и останалите нерегламентирани сметище на територията на района. Повечето от тях са съсредоточени в крайните квартали - "Димитър Миленков", "Абдовица" и село Бусманци .

"Изчистихме всичко до последната гума, заградихме целия терен и апелирам всеки, който види подобно нещо да сигнализира в максимално кратък срок. Мястото е оборудвано и с видеокамери, за да може да се следи конкретно тази точка и да остане чисто. Локацията е непосредствено до брега на река Искър и вместо да бъде място за почивка и барбекю беше сметище, но за в бъдеще ще работим активно и моля всеки, който види такова нещо да ни сигнализира", призова кметът на района Ясен Русев. Чуйте още в интервюто на Ана Попова.


В разговора ще чуете какво предвижда районната администрация за една от емблемите на район "Искър", езерото "Дружба", притегателна точка за много столичани. Чуйте какво предстои.


По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Диабетът - тихият убиец

Диабет тип 2 е едно от най-разпространените заболявания у нас, а и по света. В повечето случаи започва безсимптомно, а много от хората, страдащи от заболяванията разбират за болестта си едва когато са нанесени необратими поражения на сърцето, бъбреците, очите или периферната нервна система. Здравословното хранене, движението и редовните..

публикувано на 07.08.24 в 17:33

Ще нападне ли Иран Израел?

Каква е ситуацията в Близкия Изток и ще нападне ли Иран Израел? Коментар по темата направи Мартин Табаков, доктор по политическите науки. Той посочи, че убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания ескалира допълнително ситуацията по оста Израел - "Хамас" - Иран. "Това убийство доведе до нещо с практически резултати като заместването на Исмаил..

публикувано на 07.08.24 в 15:35
Кметът на Банско Стойчо Баненски и Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала

Джаз влак създава допълнителни емоции по време на фестивала в Банско

Известният джаз фестивал в Банско не може да бъде описан, той трябва да бъде преживян. И тази година, събитието предлага освен музика на световно ниво, така и различни забавления, каза пред Радио София Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала в Банско. „Имаме влакче с две ретро вагончета, които са извън композицията на редовната..

публикувано на 07.08.24 в 15:05
Мая Райкова - продуцент поп и джаз музика в БНР

Как БНР партнира на джаз фестивала в Банско и подкрепя младите изпълнители?

Мая Райкова е продуцент на поп и джаз музика в Българското национално радио. В предаването "Радиокафе“ тя разказа как радиото партнира на джаз фестивала в Банско и подкрепя младите изпълнители. "Българското национално радио притежава най-богатият документален архив от такива събития. Почти от създаването на Банско джаз фестивал, нямаме..

публикувано на 07.08.24 в 14:55

Туроператори, гости на Банско джаз фест, желаят да превърнат града в световна дестинация

 В предаването “Радиокафе“ разговаряме с Мария Атанасополу и Хриса Краса - две дами от Гърция - туроператорки, гости на мащабния джаз форум. Те познават Банско от много време и желанието им е, покрай магнетичната атмосфера на джаз фестивала, да превърнат града в интересна и важна дестинация за чуждестранни гости. “Имаме клиенти и работим тук с..

публикувано на 07.08.24 в 14:00

Социалното предприемачество и културата

Социалното предприемачество може да промени живота на хората. На практика, всяко юридическо лице може да бъде социално предприятие, каза пред Радио София Меглена Златева от Министерството на труда и социалната политика. „Ако младите артисти се формират в сдружения или формации, могат да станат социално предприятие. Ако отговарят на едно от..

публикувано на 07.08.24 в 12:48
Днес на сцената се изявява J CITY Ensemble - секстет сформиран от студенти от Национална музикална академия

Млади таланти в Джаз академията учат от майстори и свирят в Банско

До 10 август, успоредно с основните концерти в Банско джаз фест, публиката може да слуша и види 7-те селектирани музикални проекта в поредното издание на Джаз академията . Проектът дава възможност на млади изпълнители и музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се срещнат и получат уроци от майстори на джаза от България и света, да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29