Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Прощъпулник

Снимка: ЕПА/БГНЕССнимка: ЕПА/БГНЕС

Прощъпулник

е предаване за първите стъпки на децата и техните родители. Един ефирен час, посветен на темите, които настъпват като житейска необходимост и на уроците, които са ни нужни, когато вкъщи проплаче пеленаче. Заедно с голямата радост идват и въпросите – как да разберем бебето, да се доверим ли единствено на интуицията, как да бъдем тази опора, която помага на детето ни да расте като осъзнат човек, дали пък не пропускаме нещо в развитието му и дали желанието ни за деца е равно на възможностите ни да се грижим добре за тях?
И още – можем ли да ги възпитаваме като индивидуалисти, а не като егоисти, като добри хора в социалното общество и всичко това в името на детските права.

Такъв е нашият Прощъпулник, в който ще се учим взаимно, за да осигурим щастливо детство на най-малките вкъщи.
Вашите въпроси и мнения за всичко, което ви интересува, можете да изпращате на редакционната ни поща sofia@bnr.bg, а ние ще се постараем да намерим онези добри феи кръстници, които да ни напътстват, за да осигурим онова мечтано детство за децата ни…

Водеща: Мария Илиева

Слушайте в неделя от 9 часа.

Публикации

Забавни факти и истории за столицата в образователни разходки

Една добра възможност да се запознаем със забавни факти и истории за някои от най-емблематичните места в столицата са образователните разходки из София за цялото семейство. Маршрутът е адаптиран за най-малките, които често губят интерес още в средата..

публикувано на 07.10.19 в 12:26

Емоционалната подкрепа за бъдещата майка през погледа на дулата

Периодът, когато една жена е бременна, обикновено наричаме благословен, но и хиляди въпроси и притеснения взимат превес през тези девет месеца, свързани с трепетно очакване.  Медицинските грижи несъмнено са най-важни в този момент, както и присъствието..

публикувано на 30.09.19 в 16:57

Доброволни консултанти по кърмене в помощ на майките

Обучение за доброволни консултанти по кърмене ще се проведе в София в периода октомври 2019 – април 2020 г.  В обучението, което е безплатно, могат да се включат майка с минимум 9-месечен кърмачески стаж, които имат време и възможност да оказват помощ..

публикувано на 25.09.19 в 15:01

В "Майчин дом" ще следят сърдечните тонове на бебето дистанционно

Нова апаратура за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни ще бъде въведена до края на годината в СБАЛАГ "Майчин дом".  През втората половина на бременността жените трябва да следят детските сърдечни тонове. Това се..

публикувано на 24.09.19 в 16:30

Стоян Георгиев: От чудесните взаимоотношения между родителите плодове берат и децата

За едно дете най-важни са мама и тати. Съвременните родители, обаче, са обсебени от фикс идеята да са съвършените мама и татко. Финансовите ангажименти и огромният натиск човек да постига и да е някой - всичко това може да лиши близките хора от..

публикувано на 24.09.19 в 16:10