Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Казват, че кафето в приятна компания може да даде тонус на цялата ви седмица.
Нашето "Радиокафе" поднасяме с ароматни теми, класации и малко път.

А Вашето късметче идва с магнетичните гласове на Лилия Големинова, Гергана Пейкова и Ива Дойчинова.

Отпийте своята глътка "Радиокафе" всеки делничен ден между 10 и 14 часа!

Слушайте и специалните съботни и неделни издания от 9 до 12 часа.

Публикации

Над 350 души са посетили Националния археологически музей в Европейската нощ на музеите

Над 350 посетители са разгледали постоянната експозиция на Националния археологически музей и постерната изложба "Българска археология 2019" в рамките на инициативата "Европейска нощ на музеите", съобщават от Националния археологически институт с музей при..

публикувано на 18.11.20 в 14:09

"Пътуване във Всичколената" изгражда доверие и емпатия

Предстоят последните интерактивни спектакли на “Театър на сетивата София” под наслов "Пътуване във Всичколената",които ще се проведат с благотворителна кауза-подарък за децата от "SOS Детски селища" от 29 ноември до 6 декември. Театърът на сетивния..

публикувано на 18.11.20 в 12:49

Месец със стъпки към и за природата предлага календар на WWF

За всички, които обичат природата и искат да допринесат за положителната промяна, както и за тези, които се канят, но не знаят какви стъпки да предприемат, от Световния фонд за дива природа – WWF , са създали календар с формулирани обещания,..

публикувано на 18.11.20 в 12:48

Поезия в метрото ще повдига духа на столичани

От вчера в столичното метро тече инициативата “Поезия в метрото”. Организатори са директорът на Полския културен институт в София Анна Опелинска, Светла Каранешева, която е преводач и представител на Полския културен институт, както и литературният..

публикувано на 18.11.20 в 11:01

40% от професиите на бъдещето предстои да бъдат открити и създадени

В началото на 2019 г. Ангел Георгиев и Виктор Балабанов, които до тогава имат над 20 години обучителен опит в различни корпоративни и социални проекти, създават образователната платформа Знам.бе .  На 15 ноември (неделя) образователната инициатива..

публикувано на 17.11.20 в 13:23
Кадър от бъдещия филм

Документален филм показва "омразните" контрольори като хора

Филм за агресията в градския транспорт и на улицата. Така резюмират документалния филм "Стражарите на нашата съвест" , който се снима в момента под режисурата на Станислав Дончев. Камерата проследява всекидневни моменти и конфликти на хора на..

публикувано на 17.11.20 в 11:59

Идва "Детска киномания" - онлайн, разбира се

На 29 ноември, изцяло онлайн, ще се проведе третата “Детска киномания”, по време на която ще бъдат раздадените детски "Оскари" за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Фестивалът отново отваря широко..

публикувано на 17.11.20 в 11:39
Проф. Михаил Мирчев

Студенти искат толерантност и в лекциите

В световния Ден на толерантността се обръщаме към отминалата седмица. Студентското общество за равенство на Софийския университет "Св. Климент Охридски" поиска оставката на проф. Михаил Мирчев, гостуващ преподавател по социология и политология в..

публикувано на 16.11.20 в 14:16
Надежда Дерменджиева

Надежда Дерменджиева: Криво разбрана е концепцията за толерантност

Ние, българите, сме добри хора, въпреки всичко. Аз дълбоко вярвам в това. Но, изглежда, концепцията за толерантност е криво разбрана. Толерантност е това да приемем, че всички сме различни и че всички хора сме еднакво важни за обществото, за..

публикувано на 16.11.20 в 14:05
Кадър от клипа към дебютния сингъл „Белези“ на Do Sho Band

Георги Дачев, Do Sho Band: Музиката ни идва отвътре

„Не измисляме музиката, която изпълняваме и записваме, тя идва отвътре, от чувствата и мислите ни. Участието ни в БНР Топ 20 засега е най-големия ни успех. В момента готвим коледно парче“, обясни пред Радио София Георги Дачев, вокал на младата..

публикувано на 16.11.20 в 12:16