Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Портрет на Зорка Йорданова, 20-те години на ХХ в. на Маша Живкова - Узунова

Накъде в София

ИЗЛОЖБА Тази вечер, от 20.00 ч., в галерия “Дечко Узунов” ще бъде открита изложбата Маша Живкова - Узунова (1903–1986) - съпруга, модел и художник. През 2019 г. се навършват 120 години от рождението на Дечко Узунов. По този случай представяме една от..

публикувано на 20.11.19 в 08:42

Брезовата чага - имуностимулатор и противораково средство

Една интересна и нетрадиционна напитка може да бъде открита и на българския пазар от няколко години, но все още не е толкова популярна у нас - това е чай от дървесна паразитна гъба, наречен "Брезова чага". Чаят е познат като традиционна руска напитка от..

публикувано на 19.11.19 в 14:09
Най-четената поредица в света, издадена в повече от 500 милиона екземпляра, излиза с авторски корици от изключителния български илюстратор - Любен Зидаров

Валентина Стоева: Смехотворни са твърденията за травмиращ ефект на илюстрациите за Хари Потър

На 13 ноември бяха пуснати в продажба нови седем юбилейни издания от поредицата за малкия магьосник Хари Потър по повод 19-годишнината от излизането в България на първия роман на Джоан Роулинг - "Хари Потър и философският камък". Кориците на всичките..

публикувано на 19.11.19 в 12:47

Анастасия Събева: Важно е да правим хубава българска драматургия

“Солунските съзаклятници” от Георги Данаилов е премиерният спектакъл на студентите от IV курс “Актьорство с драматичен театър” от класа на доц. д-р Пенко Господинов в НАТФИЗ. Можете да го гледате на 26 ноември, на голямата сцена в Театралната академия...

публикувано на 19.11.19 в 12:10

„Скретиска” - "златната" резиденция на община Костинброд

В началото на месеца официално Министерски съвет прехвърли правото на управление на резиденцията „Скретиска” на община Костинброд за срок от 10 години. Архитектурният комплекс е един от най-значителните сред известните сродни по предназначение комплекси,..

публикувано на 19.11.19 в 11:26
Кадър от филма “Магически нощи” на режисьора Паоло Вирдзи

Накъде в София

КНИГА В изложбената зала на Държавна агенция "Архиви" ще бъде представена мемоарната книга  "Анастасия Мозер: Щрихи от един живот в трудно време"  с автор режисьорът Драголюб Гаджев. Анастасия Мозер разказва за трудното си детство в царска България, за..

публикувано на 19.11.19 в 08:50

Има чай за всяко време от деня

Има си чай за всяка нужда - има такъв, който дава по-силен тонус от кафето дори, има и такива, които предразполагат повече към отпускане и релакс. Има чай за всяко време. “Най-важно е действието на билките. Важно е да бъдат правилно съчетани - има..

публикувано на 18.11.19 в 14:15

НБУ търси с конкурс най-талантливите млади дизайнери

Второто издание на международния конкурс за млади модни дизайнери на Нов български университет IDEAMODA стартира преди броени дни (12 ноември). Амбицията на организаторите е второто издание на конкурса отново да даде шанс на талантливи творци от..

публикувано на 18.11.19 в 11:49

Накъде в София

МУЗИКА В зала 1 на Националния дворец на културата ще се проведе "Концерт на осем рояла" по проект на българския пианист и педагог проф. Томислав Байнов. Шестнадесет пианисти от 9 държави - Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия,..

публикувано на 18.11.19 в 10:14

Актьори стават гидове на разходките в Народния театър

Всеки понеделник Народният театър "Иван Вазов" кани на разходки „Зад завесата“, а от 18 ноември в ролята на гидове зад кулисите на първата ни сцена влизат любими актьори. Това са Дарин и Деян Ангелови, Гергана Змийчарова, Илиана Коджабашева и Биляна..

публикувано на 18.11.19 в 09:21