Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Накъде в София

ИЗЛОЖБИ В галерия "Академия", от 18.00 ч. ще бъде открита фотографската изложба на студенти и преподаватели от различни специалности на Националната художествена академия . Представени са двадесет автора с четиридесет фотографии, като това са както..

публикувано на 25.11.19 в 08:39

"Картини от един свят" ни води в автентичния живот на екзотични племена

В Столичната библиотека беше открита една изключително пъстра изложба, която ни отвежда в джунглите на тропичния свят, из далечни архипелази, островни държави и атоли и ни среща с автентичните племенни общности от Океания и Азия. Автори на фотографиите в..

публикувано на 22.11.19 в 11:27

"Сънодива" - пиеса за женската философия за живота

На 28 ноември и 9 декември в Нов театър НДК ще бъде премиерата на “Сънодива”. Това е режисьорския дебют на Красимира Дуковска , която е и автор на текста. През 2017 г. тя завършва магистратура “Актьорско майсторство” и “Театрална режисура” в Нов..

публикувано на 22.11.19 в 10:34

Накъде в София

МУЗИКА Световноизвестният квартет „Моцарт Груп“ ще свири в зала "България" от 19.00 часа. Музикалните виртуози дават на класическата музика едно ново и напълно оригинално звучене. Две цигулки, виола и виолончело неизменно успяват да потопят зрителите..

публикувано на 22.11.19 в 10:05

"Приключенията на Пиляпа - бялото бръмбарче” оживяват на премиерата

Пет На 26 ноември от 19.00 часа в НДК ще се състои премиерата на книгата "Приключенията на Пиляпа - бялото бръмбарче” Тя е творческа колаборация на двама артисти - художничката Петя Радивчева (Пиетра) и писателя Раймондо Варсано. В творбата се..

публикувано на 21.11.19 в 17:23

Немският коледен базар в София стопля душата в студените дни

Коледният дух завладява столицата този петък, 22 ноември. За девети пореден път ще можем да се насладим на традиционния немски коледен базар в Градската градина, в близост до Народния театър. Питателни ястия, неустоими напитки, ръчно-изработени сувенири и..

обновено на 21.11.19 в 11:12

СУ издаде сборника „Дневникът на Етерия - поклонение до Светите земи“

В Софийския университет “Климент Охридски” се провеждат Климентовите дни, които съпровождат празника на висшето училище на 25 ноември. Част от празничния календар e „Дневникът на Етерия - поклонение до Светите земи“ - сборник, който е резултат от..

публикувано на 21.11.19 в 10:07
Севар Иванов

Актьорът Севар Иванов се подготвя за... бара

На 21 ноември актьорът Севар Иванов ще влезе в ролята на барман в столично заведение и ще забърка негови коктейли в собствено представление. Събитието е част от традицията хора от различни сфери да се докажат и зад бара. Поне на мен барманството..

публикувано на 20.11.19 в 13:59

ЧЕЗ отново ще зарадва ученици със стипендии

Преди 8 години, ЧЕЗ - България започна своята стипендиантска програма с професионални гимназии от западна България. До момента в нея са участвали 850 младежи, 54 от тях са били стипендианти, а 17 са започнали работа в компанията. Стипендиите, в размер на..

публикувано на 20.11.19 в 11:21

Тео Ушев: За мен е много важна срещата с децата

Часове, след като получи награда за цялостен принос към българската култура, аниматорът Тео Ушев разказа за професионалния си път и отговори на въпроси на ученици и студенти от софийските учебни заведения. Това е поредната среща с изявени български..

публикувано на 20.11.19 в 10:48