Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Smallman с кулминация в София на турнето си

На 16 януари в София ще бъде кулминацията на своеобразното мини турне на група Smallmаn. Цветан Хаджийски - вокали, гайда и кавал в групата каза пред Радио София, че членовете на групата са обединени от смисъла в музиката и нуждата да създават нещо..

публикувано на 14.01.20 в 14:22
България има добра политиката в тази област, но нормативната база се нуждае от подобрения

Дискусии за опазване на културното наследство ще помогнат за съставянето на наръчник

Публични дискусии „Опазване на живите наследства“ организират от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО. На тях експертите от центъра представят своя проект за наръчници, чиято цел..

публикувано на 14.01.20 в 10:42

"Зелена" зона и два нови паркинга искат в кв. "Иван Вазов"

Разширяване на "зелената" зона искат в кв. “Иван Вазов”, но не безусловно, а срещу изграждането на два нови паркинга от ЦГМ и инвестиции в тротоари и квартална инфраструктура. "Разбира се, хората, които са склонни да се съгласят със “зелената зона”, не..

публикувано на 14.01.20 в 10:30

Китайската филхармония за първи път излиза на българска сцена

Софийската публика ще има удоволствието за първи път да се наслади на концерт на Китайската филхармония. На 15 януари в зала „България“ под диригентството на маестро Хуан Йи ще прозвучат Румънски народни танци от Бела Барток, Концерт за пиано №1..

публикувано на 13.01.20 в 11:11
Краси Георгиев и Иван Димов предизвикват на различни места - в паркове, във фитнес зали, в градски пространства

Краси Георгиев и Иван Димов предизвикват: Повтори двигателно упражнение 1000 пъти

Ултрамаратонецът Краси Георгиев е пред ново предизвикателство . Този път обаче не го изпълнява сам, а заедно с Иван Димов. Тяхната цел е да мотивират свои почитатели, последователи и непознати да се движат повече през новата година...

публикувано на 13.01.20 в 10:32

Накъде в София

ТЕАТЪР Фестивал на българската драматургия започва днес и ще продължи до 31 януари в "Нов театър НДК". Началният час на спектаклите е 19:30 ч. В афиша са произведения от класици като Рачо Стоянов - "Майстори", П. К. Яворов - "Когато гръм удари",..

публикувано на 13.01.20 в 09:55

YOUth TALENTs търсят "герои" за хората в нужда

Младежката организация YOUth TALENTs , през благотворителния хъб YOUth TALENTs CARE, организира събиране на дрехи и обувки, които ще бъдат подарени на хора в нужда. Пунктът за събиране ще бъде разположен пред храм-паметника "Свети Александър..

публикувано на 10.01.20 в 12:14

"Цигулар на покрива" - шедьовър с трогателна човешка история

Хитовият бродуейски мюзикъл "Цигулар на покрива" ще бъде поставен на сцената на Музикалния театър в последната седмица на януари - премиерните дати са 24, 25, 26 и 31 януари 2020 г. Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова каза пред..

публикувано на 10.01.20 в 11:56
Людмил Ангелов

Людмил Ангелов изпълнява за пръв път в България клавирен бисер на Мошковски

Виртуозният пианист Людмил Ангелов ще представи Първия концерт за пиано на Мориц Мошковски под диригентството на Владимир Кираджиев. Славянската вечер включва и Пета симфония на Дворжак, съобщават от Софийската филхармония. Събитието е на 16 януари..

публикувано на 09.01.20 в 10:56

Какво да правим с коледните елхички след празниците

Към средата на януари, все по-активно започваме да се разделяме с коледната украса. И ако има къде да приберем играчките и гирляндите, то елхата също трябва да има специално място. Особено ако сме избрали да използваме отрязано дръвче, за да създадем..

публикувано на 09.01.20 в 09:49