Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Казват, че кафето в приятна компания може да даде тонус на цялата ви седмица.
Нашето "Радиокафе" поднасяме с ароматни теми, класации и малко път.

А Вашето късметче идва с магнетичните гласове на Лилия Големинова, Гергана Пейкова и Ива Дойчинова.

Отпийте своята глътка "Радиокафе" всеки делничен ден между 10 и 14 часа!

Слушайте и специалните съботни и неделни издания от 9 до 12 часа.

Публикации

Петиция призовава за нови пунктове за даряване на кръвна плазма

Сдружението, популяризиращо в България метода за лечение на Covid-19 с кръвна плазма, стартира петиция за разкриването на центрове за даряване на хиперимунна плазма в областните градове. Само допреди месец и половина проблемът в тази област беше с..

публикувано на 24.11.20 в 13:30
Екатерина Дафовска - президент на БФ по биатлон

Екатерина Дафовска: Надяваме се на добър сезон

“Надяваме се на добър сезон. Нашите надежди са от нова година да стартира един спасителен сезон поне да поработим няколко месеца. Тук, в Пампорово има подготовка, дори преди 4 дни бяха включени оръдията за изкуствен сняг, защото имаше температури и ще..

публикувано на 24.11.20 в 11:35

Ново партньорство с Oxentia ще ускори иновативната ни екосистема

“Биотехнологичен и здравен клъстер България” сключи Меморандум за партньорство с Oxentia, глобалната компания на Оксфорд за управление на иновации и комерсиализация на технологии. Компанията предоставя услуги в международен план в над 70 държави, сред..

публикувано на 24.11.20 в 11:14
Мартина Апостолова

Пътят на театъра е труден, бих го сравнила с мъглива нощ

Актрисата Мартина Апостолова получава безброй награди за филма си „Ирина“, сред които и тази за европейска изгряваща звезда на „Берлинале“. Филмът има силна социална роля за обществото. Филмът означава нови приятелства за Мартина и начало за..

публикувано на 24.11.20 в 10:13

Книгата "Клоп" - обяснение в любов от един фен на "Ливърпул"

30-годишната мечта на милиони фенове се сбъдна през лятото на 2020 г. – британският футболен отбор „Ливърпул“ успя да извоюва шампионската титла в английската Висша лига, като в този момент тимът бе и актуалният носител на трофея в Шампионската лига...

публикувано на 23.11.20 в 14:41
Боян Арсов

Удоволствие е да изричаш красиви думи, написани назад във времето

Какъв е днес пътят на младите актьори в света на изкуството, какви са и предизвикателствата пред тях? Един от представителите на тази общност е Боян Арсов , който влиза в ролята на героя и антигероя -като Отело и Яго в постановката "Отело - гибелта на..

публикувано на 23.11.20 в 14:15

"Невиждан театър" – да преминеш границите на невъзможното

"Невиждан театър" се нарича трупата по театър за незрящи, основана от проф. Велимир Велев, ръководител на специалността “Театър на движението – Пантомима”. Преди 6 години проф. Велев създава своя уникална новаторска методология за работа със слепи като..

публикувано на 23.11.20 в 12:10

"Вечер на добродетелите" гледа с очите на бъдещето

В края на тази седмица, на 29 ноември, предстои голямото благотворително събитие “Вечер на добродетелите”. Каузата е насочена към подкрепа на ранното детско развитие. Целта на организаторите е с набраните средства от събитието през следващата година..

публикувано на 23.11.20 в 11:45

Иновации в България се правят, но остават скрити

В рамките на конференцията, която е посветена на 30 години от възстановяването на Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, се представя интересен доклад, свързан със скритите иновации, т.е. тази иновационна и..

публикувано на 23.11.20 в 11:27

В голяма част от страната учениците от V до XII клас се завръщат в класните стаи

От днес в голяма част от страната учениците от V до XII клас се завръщат в класните стаи. Мярката обаче не важи за София. В столицата учениците от VI до XII клас ще учат онлайн поне до края на месеца. За тези, които се връщат на училище вече са..

публикувано на 23.11.20 в 09:24